Dagboka tirsdag 24. april 2007

Vi fortsetter der vi slapp i går. Living in denial. Vi ser framover – ikke bakover. Snøen som falt i fjor (eller på søndag) snakker vi ikke om. Kamp på lørdag Vi møter Strømsgodset fra Drammen til dyst på Ullevål. Laget fra veikrysset spilte 1-1 mot laget fra tettstedet på Romerike. Og det gjorde de … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 24. april 2007»

Vi fortsetter der vi slapp i går. Living in denial. Vi ser framover – ikke bakover. Snøen som falt i fjor (eller på søndag) snakker vi ikke om.

Kamp på lørdag
Vi møter Strømsgodset fra Drammen til dyst på Ullevål. Laget fra veikrysset spilte 1-1 mot laget fra tettstedet på Romerike. Og det gjorde de med 10 mann det meste av kampen. Stian Ohr ble nemlig utvist etter 10 minutter etter at han felte som bakerste mann. Alle som så det kan vel bekrefte at Magnus Myklebust har dårlig kontroll på beina sine. Han falt temmelig lett, og det er jo nokså mystisk med tanke på at han spiller fotball på øverste nivå i Norge.

Uansett: Stian Ohr kommer ikke til Ullevål på lørdag. Og det er vel like greit for oss som for Stian.

Vi kan også nevne at naboene til Strømsgodsets nye stadion ikke kommer til å lage noe bråk. Selv om de ikke helt vet hva som kommer. Drammens Tidene har snakket med folk som bor på Sundland, og der er folk litt usikre på hva det betyr å få en ny topp moderne stadion i nabolaget. Men ingen er sure, de fleste som avisen har snakket med tror det vil være positivt at Godset flytter inn.

Jepp. Og hva sier beboerne på Valle? Jeg er rimelig sikker på at det sitter en gjeng der oppe i skrivende stund og planlegger aksjoner, protester og hva annet man kan finne på av sure oppstøt og galle. Rett og slett fordi Oslo er befolket av bønder, innflyttere og andre løkruller som har det som hobby å syte, klage og lage livet surt for andre. Og tror du meg ikke så kan du ta en titt i dagens Aftenposten. Slå opp på leserbrev, og fortså hvodan Kåre Kverulant og Berte Borettslagshurpe lever sine liv i Oslo. Hovedstad. Norge.

Vel, kampen på lørdag går på Ullevål. Kjenn din besøkelsestid. Kom deg på kamp. Drit i at det har gått dritt til nå. Livet er mer en fotballkamper som tapes. Det er også kamper som vinnes – innimellom.

Deilig å være dansk i Vålerenga.
Rett etter kampen i Bergen (Hæ, har vi spilt der borte?), ble det kjent at den danske midtstopperen Dan Thomassen (er han i familie med VPNs grand old man?) har signert en 3 og et halvt års kontrakt med Vålerenga. Dette mener VPN at er meget positvit. Vi vet jo hvordan det kan gå når Ronny Johnsen er skada. Heldigvis for oss så har vi ikke sett noe til det enda. (Hæ, var han skada på søndag?) Til Tips sier dansken at han gleder seg til å komme til Vålerenga. Vi siterer videre:

– Jeg har ambisjoner om å spille for Danmark på sikt, og jeg håper at jeg kan etablere meg i Vålerenga, og prestere så bra at jeg kan bli aktuell, sier han. Jeg har selvsagt forhørt meg om klubben før jeg skrev under, og slik jeg har forstått det så er det Vålerenga som er Oslos lag. De er en av de største klubbene i Norge, og de har alltid et stort press på seg. Det er akkurat slik jeg liker det. Jeg spiller best under press, og jeg tror at det er med på å heve meg som fotballspiller, forteller dansken. Dessuten har et par av lagkameratene mine i FCK fortalt om supporterne. De skal visst være utrolig bra, og jeg gleder meg til å spille foran dem, legger han til.

Hele intervjuet kan man lese i papirutgaven av TIPS som kommer i dag. (Så får vi se om dette tipset øker opplaget til TIPS nevenverdig, eller om VPNs lesere nøyer seg med det vi rasker sammen av informasjon, nyheter, rykter og annet oppkok.)

Vi fortsetter der vi slapp i går, her er noen andre gloser det kan være greit å ta med seg:

Måljeger: En person som er kjent for å score mange mål. Som regel en spiss. Navn man kan notere seg er Iversen, Nannskog, Tegström, Occean og Sæternes.

Lag: Hold.

Best uten ball: I Norge er vi ikke spesielt gode med ball. Derfor har vi spillere som er best uten ball. Dette er spillere som like godt kunne vært langdistanseløpere. De løper mye og gjør det lettere for de andre spillerene å posisjonere seg.

Returrom: Et sted der ballen kan havne når en patent keeper må foreta redninger fordi forsvaret ikke gjør jobben sin. Det er viktig å passe seg for Måljegere i denne fasen av spillet.

Nardo – VIF 2
Jørgen Horn ble matchvinner mot Nardo i går. Andrelaget tok sin andre strake seier for året, og har med det sikret seg en meget godt start på årets serie. Kampen ble avgjort på overtid. Vi sakser fra klubbens sider:

«Kampen så ut til å ebbe ut med 1-1 og uavgjort, men Dennis Obeng og Jørgen Horn ville det annerledes. Obeng fikk ballen på venstrekanten, dro av en forsvarer og fant Horn på bakre stolpe. Midtstopperen headet ballen kontant i nettet.»

Slike gutter det vil gamle Enga ha!

Og ut over det
Ryktene skal ha det til at Vålerenga tapte en seriekamp i Bergen nå på søndag. Vi I VPN lover å forfølge disse ryktene. Vi mener at dette er temmelig grove rykter. Davy Wathne sa jo at saken er VIF før seriestart.

Legg igjen en kommentar