Dagboka tirsdag 10. april 2007

En midt i fleisen og fotballsesongen er i gang… Vi er i gang med årets sesong og vi starter med null poeng. Fra å være svært frustrert etter kampen i går er vi noe lettere til sinns når dette skrives. Riktig nok er det bare noe timer siden, men vi har klart å justere noe … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 10. april 2007»

En midt i fleisen og fotballsesongen er i gang…

Vi er i gang med årets sesong og vi starter med null poeng. Fra å være svært frustrert etter kampen i går er vi noe lettere til sinns når dette skrives. Riktig nok er det bare noe timer siden, men vi har klart å justere noe på inntrykket. Og det er ikke bare på grunn av et par kalde øl, men også fordi vi har fått snakket med Petter Myhre og fått noen forklaringer om hvorfor ting ble som det ble.

Daniel og Christian ble byttet ut med kramper. Det er jo oppsiktsvekkende nok at begge får krampe, men det forklarer en god del av kampbildet. Daniel var god i den tiden han var på banen. Christian var dessverre litt for anonym til at han skal frikjennes helt. Han bærer kapteinsbindet og er vanligvis betydelig mer aggressiv enn det han var i går. I Dagbladet setter han tapet for kontoen for «ting som vil jevne seg utover i sesongen». Vi tør minne ham på at vi fikk medalje i fjor ene og alene på målforskjell. Jeg vil ikke at dette tapet skal bety noe når vi skal oppsummerer sesongen. Kan dere være så snille og vinne slike kamper?

Rune Lange sier til TV2 at «Når TIL scorer sitt mål så tidlig, blir det veldig vanskelig for oss. Pasningsspillet sitter ikke. Vi bruker for lang tid på det vi gjør. Vi bruker for mange touch på ballen før vi får sendt den videre, og det går for sakte. Vi er nødt til å heve oss mange hakk i forhold til dette nivået».

Vi kan ikke annet enn å være enige. For det ble nemlig sagt før kampen at en våt kunstgressbane skulle passe våre raske spillere perfekt…

Ellers bedyrer Myhre at Fellah kommer innpå fordi han var den naturlige erstatteren for Grindheim med tanke på spillestil og ikke utelukkende pga alder og «ungdomssatsningen». Jalland ville bekle andre roller bedre og ble følgelig ikke valgt utfra hva man ønsket av taktikkeri på banen. Myhre ville at vi skulle få mer pasninger inn foran målet til Tromsø og anså Jepsen som den best egnede «server» og Lange som den beste «mottaker». God forklaring det, men vi må likevel spørre oss om det å slå innlegg mot Tromsøforsvaret er verdens beste taktikk. Hvorfor videreførte man ikke spillet rundt Daniel, altså sette på en våryr Roberts som kunne krige litt med forsvarssamene?

Daniel var god. Wæhler burde ha puttet.

Når alt det er sagt, eller skrevet, er det greit å gi Petter Myhre og laget noe tid. Vi skal være glade for at det er 25 kamper igjen og mange poeng å spille om. Det er mye som kan bli bedre og nå har vi tid til å justere.

Livet er likefullt bedre enn det var før sesongstart!

Og hva er nå krampe?
Schwabe gir følgende medisinske forklaring på vif.no;
«Han forklarer videre at kramper skyldes en overbelastning i musklene, hvor sirkulasjonen ikke går fort nok gjennom den muskelen som låser seg. Det hoper seg opp avfallsstoffer som gjør at muskelen slår seg av, og det er kroppens måte å si i fra at man må stoppe nå før det går galt.»

Altså omtrent det som skjer med hjernen min når jeg går inn døren på jobben…

Årets målsetning
– Topp fire i serien
– Cupfinale
– Uefa-gruppespill

«Dette er våre klare definerte resultatmål for sesongen. I tillegg har vi noen interne målsetninger som går på hvordan vi skal nå disse målene. Målsetningene våre er noenlunde realistiske, samtidig som de skal være en utfordring å nå.» Det er Aalbu som sier dette på vif.no.

Vel…jeg synes topp fire er å «safe’en». Det gir deg anledning til å delta i neste års Royal League (hvis det blir noe), men det gir deg ingen medalje. Vi har tatt medalje tre år på rad. Vi er favoritter uansett hvordan man vrir og vender på det. Jeg hadde likt å ha en uttalt målsetning om medalje, jeg.

Vålerenga i dag
Slikk sårene og tøy ut krampene

Legg igjen en kommentar