– Det er vanskelig å se hva vi kunne gjort annerledes

Etter null poeng i seriestarten er man som supporter full av spørsmål. Da er det bedre med noen svar enn spekulasjoner. Og en ærlig Petter Myhre svarte på VPNs spørsmål etter tapet i Tromsø: Tøff seriestart, Petter. Klisjeespørsmål: Hva skjedde? – Vi kommer dårlig i gang, roter første 15-20 minuttene og blir straffa med et … Fortsett å lese «– Det er vanskelig å se hva vi kunne gjort annerledes»

Etter null poeng i seriestarten er man som supporter full av spørsmål. Da er det bedre med noen svar enn spekulasjoner. Og en ærlig Petter Myhre svarte på VPNs spørsmål etter tapet i Tromsø:

Tøff seriestart, Petter. Klisjeespørsmål: Hva skjedde?

– Vi kommer dårlig i gang, roter første 15-20 minuttene og blir straffa med et lykketreff fra Tromsø. Dermed havner vi bak og må jage. Jeg føler at vi har et lite overtak i siste del av første omgang. I annen tar vi fullstendig om, syns jeg. Vi skaper nok til poeng, men må gjøre noen bytter som ødelegger rytmen vi har da. I sum var det det unødvendig å tape og vi burde hatt poeng.

De byttene; både Daniel og Grindheim fikk visstnok krampe. Det virker litt underlig såpass tidlig i kampen?

– Ja, vi syns også det var rart, og stiller oss litt uforstående til det. Haakon Schwabe sier det var flere fikk krampe i fjor mot Tromsø borte også, og da var underlaget det samme. Spillerne er definitivt ikke dårlig trent, krampene hadde ikke noe med det å gjøre.

Og så byttet man Mila ut. Var ikke Mila ganske godt i siget da allerede?

– I og med at Daniel måtte ut, lurte vi på om Rune eller Glenn skulle inn. Vi ønsket mye innlegg, og da blir det bedre med Rune i boksen. For å få innlegg ønsket vi Allan inn, siden han kan gi flere gode innlegg. Dessuten begynte Mila å bli sliten. Så det handlet ikke så mye om Freddy fram på banen, men Allan inn for flere innlegg.

Lyktes det?

– Vel, jeg syns vi styrer hele annen omgang og det er vanskelig å se hva vi kunne gjort annerledes. Vi hadde ballen 80 % av omgangen og skaper sjanser. De gikk bare ikke inn.

Hva med Jørgen Jalland, kunne han bidratt?

– Det handlet litt om posisjon; han er normalt sett sentral midtbane. Når vi hadde de gjort de byttene vi allerede måtte gjøre ønsket vi ikke rokere mer på laget. Fellah er best i den offensive rollen, og det var bedre med en som kunne gå rett inn i Grindheims posisjon.

Snittalderen vår på førsteelleveren i dag var 28,8 år. Hva slags vurderinger lå bak laguttaket i dag med hensyn til bruk av unge spillere?

– Det er nok mest media som har prata om ungdomssatsingen. Vi starter med de elve som har best sjanse til å vinne kampen. Og det spiller ingen rolle hvor gamle de er eller hva de heter. Vi er nå i et slags generasjonsskifte, og det er vanskelig å be 16-17-18åringer komme på banen i en seriestart borte og styre kampen. Dessuten har f.eks Fellah vært borte i seks uker med skade. Det var omtrent 50/50 hvorvidt Lange eller Roberts skulle komme innpå, men siden vi ønsket å skape flere innlegg valgte vi Lange fremover til å ta imot.

Vi startet med et klisjespørsmål, og vi slutter med ett. Hvilke grep taes mot neste kamp?

– Det er ikke noe hokuspokus, vi må bare jobbe knallhardt fremover mot neste kamp. Tåler man ikke sånne kamper som i dag kan man bare drite i å drive med dette. Vi stiller slagkraftige mot Stabæk. Og vi går for tre poeng.

Legg igjen en kommentar