– Det hjelper ikke å syte

Det er bare en Mur i Norge. Og den er seriøs, hardtarbeidende og trives godt. VPN har pratet litt med en av de spillerne som media ellers ikke prater så mye med: André Muri trives godt i Vålerenga. Han roser det gode miljøet blant spillere og støtteapparat, og får han spille litt mer vil alt … Fortsett å lese «– Det hjelper ikke å syte»

Det er bare en Mur i Norge. Og den er seriøs, hardtarbeidende og trives godt. VPN har pratet litt med en av de spillerne som media ellers ikke prater så mye med:

André Muri trives godt i Vålerenga. Han roser det gode miljøet blant spillere og støtteapparat, og får han spille litt mer vil alt bli fantastisk bra.

– Det kan være kjedelig i blant når jeg ikke får spille så mye som jeg ønsker, men da snakker jeg med andre mennesker enn pressen. Det hjelper ikke å syte. Konkurransen er bra for laget. Alle vokser på det, for det er også bra for vår egen utvikling. Du må være på tå hev hele tiden for å få en plass på laget. Jeg har lyst til å spille like mye som de andre. Derfor må jeg gjøre det jeg kan, så enkelt er det. Jeg må stå på på hver eneste trening. Noen må spille litt mindre til tider og det er klart det kan være kjipt, men sånn er fotballen. Sånn er gamet, konstaterer André Muri.

Ambisjonene til Muri er like enkle og greie. Han ønsker å prestere opp mot det han kan, for da er han greit fornøyd. Likevel innrømmer han at det hadde vært gøy hvis han kunne få spilt noen landskamper. Når det gjelder profflivet tar Muri dette med ro.

– Det har så mye med tilfeldigheter å gjøre. Det er riktige folk som skal se på deg til riktig tid. Du må være god i riktig kamp, eller den de skal se på må være dårligere enn deg.

Det skinner igjennom at Muri er en sindig fyr tar livet med ro. Det gjør han også når han spiser mat. Når spillerne inntar måltider i fellesskap er Muri alltid den siste som forlater bordet. Når André Muri skal koble av fra fotballen, er han som det gjennomsnittlige klansmedlem. Han slenger seg på sofaen og ser på tv.

Da han kom til klubben etter en beryktet overgang fra Stabæk, sa Muri at han likte å komme til Vålerenga. Muri mente han ikke hadde nok temperement og trengte derfor en trener som kjeftet. Med Petter Myhre enerådende på sidelinjen er situasjonen blitt litt annerledes enn da en viss mann med stor snusleppe slengte med kjeften. Likevel har Muri klart overgangen med en roligere trener.

– Jeg har lært meg å bli mer sint på fotballbanen, ler Muri.

Muri skryter av Klanen som han mener har fått tittelen landets beste supportere helt fortjent, og han synes det er stas at han har fått egen sang av Klanen.

– Sangen er fin. Jeg fryser litt på ryggen når Klanen synger den, forteller han. – Det er gøy å spille foran Klanen og det er en helt unik følelse å komme ut på banen med mange folk på Ullevaal.

På spørsmål om hvordan sesongen 07 kommer til å bli, er Muri optimistisk.

– Vi har vunnet mye i treningskampene, selv på dårlige dager. Vi har hatt bra flyt og når vi får tatt de siste stegene oppover kan dette bli bra, forteller spiller nummer 5. Ambisjonene til laget er å komme blant topp fire, men Muri er veldig klar på at det er små marginer i Tippeligaen. Blant de hardeste konkurrentene nevner han Rosenborg, Brann og Lillestrøm.

Når VPN snakker med André Muri er det bare et par timer etter at Vålerenga slo Lyn 3 – 1. Muri var selv en av målscorerne og han var godt fornøyd med å slå Lyn.

– Det var en del positivt, men vi har en del å gå på. Vi må blant annet bli tettere defensivt, forteller Muri. Dette er betryggende ord å høre for klansmedlemmene, for her er det ingen som tar av på grunn av noen seire i treningskamper. I tillegg levner Muri ingen tvil om hvem som skal være best i by’n i den kommende sesongen.

– Neste gang skal vi vinne over Lyn i seriekampene også.

Legg igjen en kommentar