– Det er på høy tid at VIF får stadion på Valle

VPN fortsetter sin runde blant lokalpolitikerne om deres syn på eget stadion for Vålerenga. Denne gangen har vi fått noe mer utfyllende og lett entusiastisk svar fra Oslo AP og ordførerkandidat Nina Bachke. Før VPN snakker med APs ordførerkandidat får vi noen innledende kommentarere fra politisk rådgiver Therese Ustvedt: – Kan jo bare kjapt si … Fortsett å lese «– Det er på høy tid at VIF får stadion på Valle»

VPN fortsetter sin runde blant lokalpolitikerne om deres syn på eget stadion for Vålerenga. Denne gangen har vi fått noe mer utfyllende og lett entusiastisk svar fra Oslo AP og ordførerkandidat Nina Bachke.

Før VPN snakker med APs ordførerkandidat får vi noen innledende kommentarere fra politisk rådgiver Therese Ustvedt:

– Kan jo bare kjapt si at Jan Bøhler og Rune Gerhardsen. har vært ute i VG i sommer og sagt at de ønsker et stadioanlegg for VIF, og at det bør ligge på Valle. Våre venner i Gamle Oslo foreslår i sitt program å legge det dit. Etter at Rina Mariann Hansens (VPN retter: Rina Brunsell Harsvik kom med forslaget) forslag (se nederst) ble vedtatt har det kommet en utredning over 11 ulike alternativer fra Plan- og bygningsetaten. Den kom i sommer og etter det har det ikke skjedd mye.

– Arbeiderpartiet er veldig for et eget anlegg for Vålerenga, noe Rinas forslag viser. Om det skal være næringseiendom som en del av en ny stadion har vi vel ikke tatt stilling til, men for å bedre økonomien i prosjektet vil jeg anta at det vil være en del av ”pakka”. Vi er selvfølgelig enig i vedtaket som vi fremmet, men nå som utredningen er gjort er det jo viktig at det skjer noe!

Over til ordførerkandidat og fraksjonsleder Nina Bachke:

Har dere noen klare holdninger til Vålerengas arbeid for å få en egen stadion, og hvor en sånn stadion skulle være i såfall?

– Vi i Oslo AP mener at det er på høy tid at VIF får stadion på Valle! Nå har klubben vært på vandring lenge nok, nå er det på tide med handling. Det var vi som fremmet verbalvedtaket for over et år siden, og vi synes det er for dårlig at byrådet ikke har klart å komme opp med noe mer håndfast enn en utredning.

Kan dere forklare fra deres ståsted hvorfor denne saken tar såpass lang tid?

– Vi mener byrådet somler, og skal mase så godt vi kan i tiden som kommer for at det skjer noe. Det er ikke vi som styrer byen, derfor må vi nøye oss med masing foreløpig. Målet er selvfølgelig å vinne valget til høsten – da skal vi sørge for at det skjer noe med en gang! Byrådet får svare selv på hvorfor de somler sånn. Vi kan ikke se hvorfor det er nødvendig.

Har dere noen som jobber dedikert med saken om ny stadion?

– I Oslo AP er vi flere som jobber dedikert, men uten flertall i bystyret er det ikke alltid sånn at vi får det som vi vil. Derfor skal vi fortsette å mase på byrådet til de får opp farten. Både jeg som ordførerkandidat og Rune Gerhardsen som byrådslederkandidat er opptatt av dette. Et nytt stadion er bra for VIF, men det er også bra for Oslo! VIF er jo Oslos stolthet!

Har du noe forhold til fotball, og i såfall hvilken klubb?

– Selv heier jeg på Enga, så klart! Så på mange kamper før jeg fikk småbarn. Nå er det ikke like lett. Husker aller best da jeg var på kamp på Ullevål fem dager over termin med førstemann.

Legg igjen en kommentar