Dagboka fredag 23. februar 2007

Ingen Hlinka, men pssse mye penger. Mange gode og unge, og ingen uenighet med bøfler. Ingen dekning, men det kommer. Samt podcast og kamp idag. Dagboka, din trøtte snegle. Ingen Hlinka? Tips kan fortelle at etter Jallands signing virker det mindre sannsynlig med at man går for Hlinka. En påstand som indirekte forsterkes gjennom Aalbus … Fortsett å lese «Dagboka fredag 23. februar 2007»

Ingen Hlinka, men pssse mye penger. Mange gode og unge, og ingen uenighet med bøfler. Ingen dekning, men det kommer. Samt podcast og kamp idag. Dagboka, din trøtte snegle.


Ingen Hlinka?
Tips kan fortelle at etter Jallands signing virker det mindre sannsynlig med at man går for Hlinka. En påstand som indirekte forsterkes gjennom Aalbus sitat: ”Jeg vil ikke spekulere i spillere i pressen, men det sier seg selv at vi har bra dekning på den sentrale midtbanen nå.” Og så forteller Aalbu at man driver med kontraktsforhandlinger med spillere som er i klubben nå, men det vil han ikke ta gjennom media.

Det var jo et spørsmål mange sikkert stilte seg da man hørte om Hlinka. Nettopp det at vi vel begynner å få bra dekning på midtbanen, og trenger man da en til?
Dagboka tipper vi har hørt det siste om slovaken i denne omgang.

En milliard kroner
NTB og i Dagbokas tilfelle Dagsavisen kommer med saken om at omsetning totalt i de norske tippeligaklubbene vil gå over 1 milliard i 2007. Noe som ikke bekymrer daglig leder Skistad i NTF, siden han tror klubbene har god kontroll på det de driver med, og siden kravene til profflisens er så strenge. Vi får vel se.
Vålerenga er listet med et budsjett på 91 millioner kroner, hvilket plasserer oss i toppskiktet sånn pengemessig, men bak både Viking (95 mill), Start (100 mill), LSK (100 mill). Fredrikstad (100 mill), Brann (110 mill) og RBK (159 mill!). Minst spenn skal innom Sandefjord og Odd Grenland, hhv 30-35mill og 39,5 mill.

Først og fremst blir i alle fall jeg en smule overrasket over at klubber som LSK, Start og FFK har så store budsjetter, mens jeg nesten er i sjokk over RBKs budsjett. Som forøvrig klokkes inn med 10 mill i minus. Uten å ha særlig sterke økonomiske begreper lurer jeg på hvordan Vålerengas budsjett hadde sett ut dersom man klarte å ta ut enda mer i inntekter (sponsorer m.m.), tross alt er man et hovedstadslag med en stadion som ikke fylles hver gang? Og så lurer jeg på hvordan vår økonomi hadde vært dersom man hadde sin egen stadion der man ikke betaler leie for banen, og beholder inntekter av kiosksalget. Kanskje er det småpenger, kanskje er det litt?

Selv uten penger svinger det
Og selv om vi ikke er over 100 mill i budsjett, som kanskje ikke er noe mål, fortsetter lovprisingen av Vålerenga i disse dager. Nok en gang er det de unge som hylles, denne gangen på IOslo.no, og med utgangspunkt i 11 spillere på aldersbestemte landslag. Aalbu hyller Myhre og Andreas Holter. Mens Holter på sin side trekker fram italieneren Andrea Lomberto, en annen av rekrutt-trenerne som primært jobber med de yngste av de unge, så vidt Dagboka vet: ”Andrea ble ansatt for to og et halvt år siden. Han kom fra fotballakademiet til Leeds og har gitt oss mange gode impulser fra England. Han står enormt på for klubben og gjør en meget god jobb.”

Hylles den som hylles bør. Og vi noterer at dagens Leeds ligger på bånnplass i Championship. Dagboka utrykker sympati til de vi kjenner som er glade i den engelske klubben.

Helt enige med en bøffel
Mandag trekkes kvartfinalene i Royal League. Og kampene spilles da torsdag og i helgen lørdag/søndag. Fjørtoft i LSK er en smule irritert på det opplegget. Vi tar med hans sitater på pip pippenes egen side (kjipt å ha den oppe på PCen, håper ingen så det): ”Dette hånet mot våre supportere er det jeg mest reagerer på.”
Og ”Tipper Manchester United vet når og hvor de neste kampene skal spilles”. Og til slutt: ”Av en eller annen grunn så er det bedre å spille for 67 tilskuere enn å lage folkefest i en hall”

Dagboka må faktisk si seg klink enig med kveg-generalen, selv på matchdag mot de gulsvarte. Det er et underlig opplegg når alle må snu seg rundt etter mandagen for å få fiksa tur etc. Riktignok er Vålerenga mer stille i denne saken, og det kan være fordi alle tror på at vi får FCK hjemme. Men uansett er det rart at man ikke hadde en måte å finne ut av dette tidligere. Royal League-ledelsen har ingen lett jobb med å få til turneringen mellom alle treningsleire, seriekamper osv. Men det virker ikke som om man bryr seg så mye om publikum.

Fokus på Vålerenga og Royal League
Og siden vi snakker om turneringen. En av VPNs lesere kom med følgende oppgulp om Aftenpostens dekning av Vålerenga for tiden, enten på La Manga eller i RL: «Gjennom hele Royal League har de konsekvent skrevet om andre lag enn Vålerenga, og forrige dagen igjen; stor artikkel om RBK –LSK, dessuten en hel haug med CL-fotball, men en liten notis om VIF-Brann.»

Dagboka stilte spørsmålet til sportssjef Valderhaug i Aftenposten:
– Med tanke på dekningen til Dagsavisen av Vålerenga for tiden, (som er ganske anstendig), lurer vi litt på hvordan dere prioriterer nyheter om Vålerenga for tiden. Hva som er årsakene bak de prioriteringene? Og er Vålerenga prioritert i det hele tatt?

Fra Japan på e-post svarer Bertil slik på mail igår:
– Følg med, følg med! Vi har en mann på La Manga nå. Det vil bli en del i tiden som kommer. Royal League har vi bevisst tonet ned. Og det har vel strengt tatt publikum og TV-titterne også gjort.

VPNs Podcast nr. 4
Er ferdig laget, og legges ut til allmenn forlystelse på ettermiddagen idag. Håper vi. Følg med på forsiden med ujevne mellomrom.

Klanens årsmøte
Mandag, bare så du husker det.

Vålerenga i dag
Vålerenga – LSK på La Manga kl16.30. En kamp uten betydning, men med prestisje. I Romerikes Blad sier Freddy, (som skjønner det) sånn: ”Vi har fire meget viktige kamper i året, mot Lyn og LSK. Vi har tapt alle fire. Det er kjipt.”

Ingen skal kaldkveles om vi går på en smell i dag, men det gjør ikke noe om man vinner denne kampen også. For å si det sånn

Legg igjen en kommentar