Dagboka onsdag 14. februar 2007

Spillopper, fjas, rør, sludderi, bla-bla, vev, snakk, fjolleri, vrøvl, klabb og babb, pølsesnakk og pølsevev, pjatt, vås, snikksnakk, sprøyt, vas, dill, visvas, nonsens, tøys og tull. Dagboka i dag. Du skjønner tegninga? Ikke mye å melde i dag. Vi måtte lese gjennom Viggo Johansens bok om Vålerenga «Vål’enga i våre hjerter» for å lete etter … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 14. februar 2007»

Spillopper, fjas, rør, sludderi, bla-bla, vev, snakk, fjolleri, vrøvl, klabb og babb, pølsesnakk og pølsevev, pjatt, vås, snikksnakk, sprøyt, vas, dill, visvas, nonsens, tøys og tull. Dagboka i dag.

Du skjønner tegninga? Ikke mye å melde i dag.

Vi måtte lese gjennom Viggo Johansens bok om Vålerenga «Vål’enga i våre hjerter» for å lete etter inspirasjon. Det ble med å blafre gjennom sidene og kikke litt på omslaget med 70-talls sveiser og en glad Tom Jakobsen.
Vi klipper inn en stemningsfylt liten passasje fra en av bokens tidligste kapitler;
«Vål’enga are magic…den verste fornedrelsen for fansen, for de trofaste, det er å tape for Lyn. Kæksene.»

Den kom ut i 1983. Si hva du vil om boka, innholdet og det journalistiske, men FC Lyn Oslo har lang tradisjon for å bli mislikt. Utover det har Henning Berg en fallende stjerne som gammel Vålerengamann, Torgeir Bjarmann mistet all kred og kudos som klubbspilleren over alle klubbespillere (selv om figuren spilt for pipp-pippene) da han gikk til Lyn. I tillegg fant jeg ut etter noen år med kos og hygge med radioens Finn Bjelke at selv de hyggeligste mennesker har et snev av kultlederen Jim Jones i seg…Atle Brynestad er en mann som prøver og prøver og drar med seg fjortenårige jenter i en fløyelsrevolusjon hvor det meste handler om rouge, dekkstift og et intenst ønske om å få lov til å føle på et virkelig ENGAsjement.

Og i det store og hele er det faktisk ikke viktig at Lyn finnes i det hele tatt.

VPNs litterære hjørne
For at dagen ikke skal bli fullstendig bortkastet bidrar VPN med dikt, prosa og poesi for å gjøre denne ellers så grå og farveløse verden et bedre sted å være. Vi stjæler rått diktet fra Kyter’n fra samme boken når Rune Hansen og Terje Olsen gikk til Lillestrøm etter at Vålerenga rykket ned i 1975. (Spør rundt deg hvem Rune Hansen er og hva i all verden denne mannen gjør i dag..*kremt*)

LØNNEN

Hør, Terje og Rune
fra Vålerenga.
Judas Iskariot
ble fristet av penga.

For lønn for sin dåd,
sin dårlige bragd,
ble Judas av gjengen –
apostlene – jagd.

Så angret han bittert.
Da var et for sent.
For alle som svikter
får lønn som fortjent.

Nok om gamle dager;

Mila og han andre…
For på nettsidene til FXT sier Myhre at det er flere på gang. «Ifølge Petter Myhre er Vålerenga i god dialog med en utenlandsk spiller. En overgang kan bli aktuelt allerede denne uken.» Skriver altså FXT.

Og da kan jo spekulasjonene starte. Utenlandsk spiller. Denne uken. VPN har grunn til å tro at det er Ricky Burbridge fra Billericay Town Football Club. Han er en ex-Hornchurch spiller med et godt skudd og en god ballfølelse. Mer om Billericay finner du på her . På en annen side tar vi ofte helt og holdent og virkelig ordentlig skikkelig feil…

Og et pussig sammentreff er det jo at Billericay har slått Lyn. Les gladhistorien her . Ha en virkelig flott dag, kjære lesere!

Og kort oppsummert er dagens dagbok en litt surrealistisk greie…

Takk for bruden og vel hjem!

Vålerenga i dag
Quiz me, honey, honey. Quiz me

Legg igjen en kommentar