Dagboka på gudskjelovdagen 26. januar 2007

Fredag i dag. Dagboka er på plass med litt om alt og lite om mye. Kopper og kar. Gullgruven i Vålerenga. Samt litt om været. Kopper og kar Vi fortsetter der vi starta denne uka. Eller rettere sagt der en annen skribent forklarte om diverse tvangshandlinger i forhold til IKEA-kopper med forskjellige farger. En måte … Fortsett å lese «Dagboka på gudskjelovdagen 26. januar 2007»

Fredag i dag. Dagboka er på plass med litt om alt og lite om mye. Kopper og kar. Gullgruven i Vålerenga. Samt litt om været.

Kopper og kar
Vi fortsetter der vi starta denne uka. Eller rettere sagt der en annen skribent forklarte om diverse tvangshandlinger i forhold til IKEA-kopper med forskjellige farger. En måte å løse problemet på er å kjøpe et sett med kun blå kopper, en annen er å kjøpe seks sett av den seksfargede samlingen fra IKEA, for så kaste alle koppene som ikke passer inn. Det blir jo dyrt, men man får det som man vil. Jeg burde vel også legge til at når det skal velges kopper blant mine små håpefulle er den rosa den gjeveste, deretter følger den blå… Setter jeg derimot den gule på bordet blir freden og roen rundt frokostbordet kortvarig. Da hyler den unge damen på 3 år:

«Ikke den gule, pappa! Ikke den gule!!!!»

Mer er det vel ikke å si om den saken.

Gullgruven
Nettstedet Tips.as har satt opp en liste over antallet utlendinger i norske klubber. På bunnen av denne lista finner vi «kjøpelaget» Vålerenga. Laget som diverse kommentatorer og forståsegpåere sammenlignet med Real Madrid og Chelsea for ikke lenge siden. På toppen finner man talentfabrikken Lyn og pietistene på Lillestrøm. Vi syns å huske at en løkrull med etternavn Fjørtoft uttalte at Vålerenga med sin innkjøpte mannskap gjorde ham kvalm.

Det er vel snakk om å møte seg sjøl i døra her. Vi legger til følgende kommentar fra vår egen Sportsdirektør:

«Selvsagt kan innkjøpspolitikken gå ut over talentarbeidet. Vi sitter på en gullgruve med de yngre spillerne våre som er på vei opp og det skal vi ta vare på. Derfor blir det uaktuelt å hente en 18-åring nå. Da vil vi heller gi en av våre egne sjansen.»

Jepp, og ikke nok med det: Vålerenga har fire spillere i U21-troppen til Norge som ble tatt ut forrige uke. Det er flest av alle.

Så kan man jo si at norske spillere er dyre, at det er billig å hente unge talenter i Afrika. Vi har forståelse for dette, men hva med alle de unge guttene som fiser rundt der oppe på Friggjordet eller på løkka borte på Tåsen. Hva med alle småtassene som står utenfor Martins og trikser med ball mens Kanarifansen varmer opp trommeskinnene sine? Det må da finnes unge talenter der ute som vil spille for andre lag enn Vålerenga – eller er det det?

Kanskje det har noe med disse koppene fra IKEA å gjøre?

Været
Så kom kulda. Alle dommedagsprofetier er avlyst. Det er vinter, det er kaldt og det er faen meg ikke spesielt behagelig. For 1000 år siden var det varmt her oppe. Hva var det som forårsaket dette? Global oppvarming? Neppe. Nå er det i alle fall et faktum at klimaendringene er menneskeskapte – med andre ord: Om noen tiår er gresset grønt året rundt – med mindre du er Sportsdirektør Smurfelars og står på Blue Dream Team Arena der ute på Fornebu og lurer på hvor alle bæringene blei av da… (De ligger jo som kjent og soler seg på Kadettangen mens de myser på fotballgutta i Bærum SK).

Vålerenga i dag – VPN i helgaDet kommer en treningsrapport i løpet av helgen (enten i ettermiddag eller i morgen) det blir helgedagbok og det er quiz på Bohemen i regi av Karianne Kakkerlakk og KjellG i dag.

Noe mer? Tja. Hockeygutta tapte mot Frisk Asker, og nå er det litt mer kamp om førsteplassen enn hva det var før de tapte. Men dette drar gutta i land – garantert.

God helg!

Legg igjen en kommentar