Dagboka onsdag 24. januar 2007

MønsterVålerenga. Ikke til strikking, men sport. Og så setter vi sesongkortskapet på plass, sånn litt på tåa til gårsdagens Dagbok. Mønsterklubben Vålerenga Og det er ikke bare fotballen, men også hockeyen vi snakker om. Vi har sett de flere ganger allerede; artiklene og uttalelsene fra folk som Nils A Eggen, (The Artist Formerly Known As … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 24. januar 2007»

MønsterVålerenga. Ikke til strikking, men sport. Og så setter vi sesongkortskapet på plass, sånn litt på tåa til gårsdagens Dagbok.

Mønsterklubben Vålerenga
Og det er ikke bare fotballen, men også hockeyen vi snakker om. Vi har sett de flere ganger allerede; artiklene og uttalelsene fra folk som Nils A Eggen, (The Artist Formerly Known As GriseTryne – TAFKAGT): om hvor flinke Vålerenga er til å satse på egne talenter. I dag skriver Dagbladet også om dette, men da med fokus på både hockeyn og fotballen. Med fine bilder av Anders Blegeberg og Harald Aabrekk. Og historien så enkelt fortalt som at av 180 utenlandske (!) spillere i Tippeligaen og hockeyserien (GET-ligaen) er sju i Vålerenga. (5 hockey, 2 fotball). Både Anders og Harald poengterer at det finnes nok talenter i landet, det handler bare om å forvalte dem.

VPN bare fortsetter å gjøre som selen på sirkus: klapper loffene våre sammen og lager gutterale lyder. Og minner om at det ikke er lenge siden vi var såkalt (hei, bønder) «kjøpeklubb» i både fotball og hockey. For meg er det viktigste med vellykket talentsatsing at midler både skapes og spares til andre ting. Eller til å kultivere fremgang.

PS! Årets hockeydrakter er i salg i Sjappa nå.

Sesongkort solgt: skapet settes på plass
I går siterte vi klanen.no med salgstallene for sesongkort. I dag blir vi grundig korrigert. Vi fikk nemlig noen sannhetens ord fra Sjappesjef Veie om både solgte sesongkort, samt om det ”vanlige” billettsalget:

– Vi får mye spørsmål rundt dette. Mange er nysgjerrige hva tallene inneholder og ikke minst hvordan vi regner dette, sier der Sjappemeister.

Vel, hva er tallene nå da?

– Per 23 januar er det solgt 7030 sesongkort. I dette tallet ligger nå også sponsorbilletter, VIP-billetter etc. Dette er den samme type tall som alle andre klubber også opererer med. Før har vi kun oppgitt tall på vanlige tribunebilletter. Dvs at hvis vi i fjor skulle operert med samme opplegg som i år ville antallet på solgte billetter i 2006 vært 7500.

Er det forskjeller på VIP og VIP?

– Et firma som for eksempel har 20 sesonghefter på Hafslund Nedre har alltid vært med i tallene vi har oppgitt på sesongkortsalget, men et firma med 20 sesonghefter på UBC har ikke vært med i sesongkortbarometeret. Dette har vi nå forandret på slik at våre tall skal være mest mulig riktige i forhold til antall solgte kort/hefter.

Hvor mange vil vi selge da?

– Vi har som mål i år å passere 9000 solgte sesongkort.

Hva med vanlige publikumstall – hvordan regnes de?

– Vi vil i år som tidligere år kun telle de personene som er innenfor portene. Vi opererer ikke som enkelte andre. Dvs at vi alltid regner med sesongkortsalget og legger på de med vanlig billett. I praksis betyr det at når man forhåndsannonserer 18.000 solgte billetter, men på kampen får beskjed om at det er 16540 tilskuere inne betyr det at rundt 1500 stk ikke har benyttet seg av sesongkortet sitt til den kampen.

Vel, dette betyr at det faktisk ER trøkk på sesongkortsalget?

– Jepp. For moro skyld kan det nevnes at vi i 2000 solgte vi 613 sesongkort til klansmedlemmer…

Vålerenga i dag
Vel, ikke i dag. Men vi minner om at Vålerenga møter Sandefjord i Vallhall lørdag, i den første av to kamper klubben skal spille før La Manga-avgang. Med unntak av Ronny er spillerne disponible til kampen, forteller de offisielle sidene.

Legg igjen en kommentar