– Det krever en annen kompetanse enn å være ekspert på elitefotball

VPN har tatt en prat med styreleder Odd Skarheim og konstituert direktør Elin Horn om ansettelsen av den nye sjefen i Vålerenga. Hvor langt unna er han/hun? Og sjefer han/hun alene? Enkelt og greit: det har skjedd en del i ledelsen for Vålerenga det siste året. Styreleder er ikke lenger Sven Mollekleiv, trener er ikke … Fortsett å lese «– Det krever en annen kompetanse enn å være ekspert på elitefotball»

VPN har tatt en prat med styreleder Odd Skarheim og konstituert direktør Elin Horn om ansettelsen av den nye sjefen i Vålerenga. Hvor langt unna er han/hun? Og sjefer han/hun alene?

Enkelt og greit: det har skjedd en del i ledelsen for Vålerenga det siste året. Styreleder er ikke lenger Sven Mollekleiv, trener er ikke lenger Kjetil Rekdal, og direktør er ikke lenger Kjetil Siem. Ei heller er det Geir Solstad, forresten.

Trenerspørsmålet er overdebattert, og styret er valgt. Men hva med direktøren da? VPN tok det man kaller en kort prat med styreleder Odd Skarheim:

Hvordan skal egentlig ledelsen være i Vålerenga nå?

– Vi har vedtatt en litt annerledes struktur enn før, der ”direktøren” egentlig er delt i to, litt som i aviser med en direktør og en redaktør. Vi skal ha en adm.dir som bestemmer over marked og kamparrangementer. En som er bedriftsorientert, og ikke jobber med det sportslige. Oppsummert får han/hun ansvaret for å øke inntektene. Vi mener det krever annen kompetanse enn å være ekspert på elitefotball. Elin Horn fungerer utmerket i denne rollen i dag, godt understøttet av Rune Hansen som har god koll på markeds-delen. Men hun ønsker ikke fortsette, hvilket er helt udramatisk.

Ved siden av skal vi ha en sportslig administrativ leder, som i dag er Lars Bohinen. Han har følgelig det sportslige ansvaret. Begge funksjoner rapporterer direkte til styrenivå

Når blir ny adminstrende ansatt da?

– Ja, det jobbes det intenst med nå. Det er et profesjonelt byrå har ansvaret for rekrutteringen og det ikke er mange uker igjen før ansettelsen er foretatt, forteller Skarheim.

Til slutt måtte vi selvfølgelig spørre Elin om hvorfor hun ikke vil være sjef i Vålerenga?

Hvorfor ikke, Elin?

– Den viktigste grunnen er at den som ansettes må ha bedre kvaliteter kommersielt enn meg. Dessuten er det en fryktelig arbeidskrevende og medieprofilert stilling, og helt ærlig har jeg ikke lyst på den arbeidssituasjonen. Store deler av døgnet går til jobb om man er i den stillingen, og jeg liker bedre å bidra mer i det stille, sier en ærlig Elin Horn til VPN.no

Legg igjen en kommentar