– Det var en riktig beslutning

Dette sier Tom Henning Hovi til VPN åtte dager etter at Rekdal trakk seg. Tom Henning forteller også om den nye arbeidsdagen, der Petter Myhre har inntatt sjefsstolen. Tom Henning er inne i sin definitivt siste seong for Vålerenga. Det er åtte kamper igjen til vi vet hvem som kan smykke seg med tittelen seriemester … Fortsett å lese «– Det var en riktig beslutning»

Dette sier Tom Henning Hovi til VPN åtte dager etter at Rekdal trakk seg. Tom Henning forteller også om den nye arbeidsdagen, der Petter Myhre har inntatt sjefsstolen.

Tom Henning er inne i sin definitivt siste seong for Vålerenga. Det er åtte kamper igjen til vi vet hvem som kan smykke seg med tittelen seriemester 2006. Mye har gått galt i årets sesong, men det begynte i fjor høst.

– Hvis du ser på resultatene fra de siste sju seriekampene i fjor (for ikke å glemme UEFA-cupkvalifiseringen) og årets mange nedturer så var det på tide at noen tok grep. Den som tok ansvaret var også han som gikk. Jeg mener at det var en riktig beslutning av Rekdal å takke for seg.

Kjetil Rekdal er proffesjonell til fingerspissene. Hans krav til spillerne og konstant fokus på det som kan forbedres, har til tider vært tøft i en allerede tøff fotballhverdag. Tom Henning utdyper hvorfor han mener at det var riktig av Rekdal å trekke seg.

– Vi trengte rett og slett nye impulser. Hele laget hadde malt seg opp i et hjørne, resultatene var mildt sagt svært varierende. Vi er jo et lag, og det er vi spillere som står for det som skjer ute på banen. Men: Det var Kjetil som styrte oss, som hadde ansvar for strategi og laguttak og som til syvende og sist skjønte at vi trengte nye impulser. At han trakk seg beviser bare at han stiller laget og klubben foran seg selv.

Alle med hjertet klubben – ja selv de gretne bartenderne på Bohemen – kan ikke annet enn respektere mannen som førte oss tilbake til Tippeligaen, til Cupgull, til sølvplass og til slutt til et seriemesterskap. Selv om vi var vel heldige som tok hjem den siste tittelen ifølge Hovi. Men hva skjer nå? Danser musene på bordet fordi katten er på fisketur?

– Det har blitt litt roligere på Valle etter at Kjetil dro. På mandag etter kampen mot Viking var det ikke en eneste fotograf eller journalist på Valle. Det har jeg ikke opplevd på flere år. Vålerenga er vel ikke det heteste man kan skrive om når Rekdal ikke er med på laget. Petter har jo ikke de samme merittene som Kjetil, så pressen syns vel ikke at det er interessant nok med ham. Jeg syns det er helt ok, da kan vi fokusere på treninga og jobbe i ro og fred med det Petter legger vekt på.

Den nye treneren rykket opp fra U-laget etter at Geir Bakke dro til Moss. Petter Myhre har et noe annet fokus enn det Rekdal har, men noen revolusjon er det ikke snakk om. Kjetil Rekdal har fått gjennomgå for sine taktiske disposisjoner. En del kritiske røster (Les: eksperkommentatorer og sportsjournalister) mener at hans manglende vilje til å utvikle et eget spillemønster har vært grunnen Vålerengas manglende resultater. Hva så med Petter Myhre?

– Han gjør ting på sin måte og har en litt annen filosofi enn Kjetil. Det viktigste skillet ligger på hva han legger fokus på. Petter trekker stort sett fram det som er positivt og bra. Kjetil hadde en tendens til å trekke fram det som var dårlig selv om vi totalt sett gjorde en god jobb og vant. Det er ikke alle som takler en slik filosofi i lengden – dessverre for Kjetil får man kanskje si. Petter har også innført et system der vi får en del enkle måter – eller knagger som han kaller det – for hvordan vi skal jobbe offensivt og defensivt. Dette er oppgaver som skal sitte i ryggmargen på alle spillerne.

VPN vil gjerne vite hva dette er, men når svarene kommer blir vi enige om at dette holder vi for oss sjøl. Når det gjelder serien og mulighetene i denne, har ikke Hovi noe særlig tro på gull.

– Seriemesterskapet er kjørt. Nå er det best mulig plassering som gjelder. Jeg tror ikke at de tre laga i ledertrioen kommer til å svikte såpass at det er mulig å ta dem igjen. Vi må bare fokusere på oss sjøl og satse på å vinne så mange som mulig av kampene som kommer.

Og til slutt spør vi om hvem som vinner serien.

– Jeg skulle helst ha sagt Vålerenga, men da må det vel bli en innspurt a là de i 2004 og 2005. Det vil ikke forundre meg om det blir ett av de tre laga i toppen, og da håper jeg vel egentlig på RBK. Da er det jo fortsatt bare vi og dem som har blitt seriemestere i løpet av de siste femten åra.

Legg igjen en kommentar