Hvem forsvinner og hvem er igjen?

I løpet av årets sesong har vi mistet fem spillere, Skiri, Mabizela, Melkladze, Hoseth og Gashi. Tre av disse gutta kunne gått inn på laget og styrka det. Når man tar en rask kikk på stallen så ser vi at vi må ut og handle flere spillere. Og det blir dyrt, veldig dyrt. Etter salget … Fortsett å lese «Hvem forsvinner og hvem er igjen?»

I løpet av årets sesong har vi mistet fem spillere, Skiri, Mabizela, Melkladze, Hoseth og Gashi. Tre av disse gutta kunne gått inn på laget og styrka det. Når man tar en rask kikk på stallen så ser vi at vi må ut og handle flere spillere. Og det blir dyrt, veldig dyrt.

Etter salget av Gashi og utlånet av Jørgen Horn til Moss er stallen blitt enda mindre. 21 mann, og ikke alle er vel klare for tippeligafotball for øyeblikket. At Jørgen går på utlån til Moss er for så vidt greit, vi har dekning på plassen hans. Han trenger utfordringer, og det får han nå. Neste år vil vi mest sannsynlig se han få en del innhopp på Vålerengas A-lag. At Gashi gjorde det han gjorde, når vi kun sitter igjen med to sentrale midtbanespillere, gjør at jeg vil brenne skoa som jeg fikk tak i på Odd Stadion i fjor. Grindheim har i tillegg seks gule kort, som gjør at han mest sannsynlig må stå over et par kamper før sesongen er ferdig.

Etter sesongen forsvinner Hovi og Johnsen garantert. Tydeligst vil man kanskje merke at Ronny Johnsen blir borte, for med sin rutine har han fremstått som en av Vålerengas beste denne sesongen. Tom Hennig Hovi har vi muligens allerede funnet en erstatter til i Jepsen, men han har forsvunnet mer etter sommerpausen og det store spørsmålet blir jo derfor om vi trenger en ny venstreback også.

Samtidig ser vi at det snakkes om en overgang for Andrè Muri til Odd Grenland som trenger en erstatter for Pelle Nilsson. Heldigvis for oss ble det ikke noe av denne overgangen nå, men om Muri er igjen i Vålerenga etter neste overgangsvindu gjenstår vel å se.

Tore André Flo er en annen spiller som kun har kontrakt ut denne sesongen. Om han blir tilbudt ny kontrakt spørs vel på formen utover og om han får flere skader.

Arnar Førsund og Jørgen Horn kommer tilbake etter årets sesong. Om de er gode nok til å styrke midtforsvaret er et godt spørsmål, men hvis Muri selges til Odd Grenland etter sesongslutt vil vi sitte igjen med Arnar Førsund, Kjetil Wæhler og Jørgen Horn som midtstoppere. Dermed er det mye som tyder på at minst en som kan gå rett inn på laget må kjøpes.

Ser vi på midtbanen har alle kontrakter i minst et år til. Prestasjonene til flere av spillerne har vært veldig ujevne i år, men det er med glede man ser at Aleksander Mathisen endelig har tatt steget opp og nå spiller fast på venstrekant. Morten Berre på høyrekant har vel ikke slått helt til i år, og vi trenger nok en ving som kan sørge for flere presise innlegg mot Rune Lange inne i feltet.

Sentralt på midtbanen har vi Holm og Grindheim som ikke har hatt altfor stabile prestasjoner hittil i år. Dette åpner for at man muligens må hente et nytt midtbaneanker som kan ta kontroll før neste sesong. Med to plasser og kun to spillere som er vant til å spille i denne posisjonen så ser det ikke helt bra ut. Hva gjør vi når Grindheim, med seks gule kort, må stå over en kamp?

Jan Derek Sørensen har kontrakt ut 2007-sesongen og har stått frem som en viktig spiller i de kampene han har fått spille. Blir 35 år i desember og det er bare å håpe at han går løs på den siste sesongen av kontrakten sin før han legger opp. Skulle både han og Flo forsvinne kan det begynne å se tynt ut angrepsmessig, med bare Rune Lange, Daniel Fredheim Holm og Glenn Roberts igjen. Rune Lange er ennå ikke tilbake for fullt og de to unggutta trenger nok fortsatt tid før de kan ta alt ansvaret fremover. Levan Melkadze ble nok ingen hit i Vålerenga og har fått beskjed om at han ikke lengre er ønska i klubben, dermed forsvinner nok han også etter sesongen.

Etter å ha sett kjapt over ting ser man at forsvaret mest sannsynlig er det følsomme området man må konsentrere seg på å forsterke før neste sesong. Spørsmålene er mange, svarene er få:
Hva er grunnen til spillerflukta fra Valle?
Gjør ledelsen en god nok jobb med spillerne?
Er Arnar Førsund god nok til å fylle tomrommet i midtforsvaret?
Fins det penger til fullgode erstattere for Johnsen og Hovi?
Hva gjør man for å forbedre midtbanen?
Og er reservene gode nok til å fylle tomrommet ved skader?

Etter årets sesong rommer stallen 20 mann hvis vi regner med Fellah, Strømnes, Horn og El-Gharbi. Da regner man samtidig med at Hovi, Johnsen og Flo forsvinner. Uansett trengs det en større og sterkere stall for å kunne komme tilbake og kjempe i toppen neste år. Vi kan ikke legge alt press på unggutta…

Kontraktoversikt:

Her er alle spillerne sine kontrakslengder samla. Mange har nå kun et år igjen av kontrakten.

Etter årets sesong:
Tom Henning Hovi (Legger opp)
Ronny Johnsen (Legger opp)
Tore André Flo

Etter 2007 sesongen:
Jan Derek Sørensen
Arni Gautur Arason
Thomas Holm
Freddy Dos Santos
Daniel Fredheim Holm
Alexander Mathisen
Øyvind André Bolthof

Etter 2008-sesongen
Morten Berre
Glenn Roberts
Mohammed Fellah
Jørgen Horn

Etter 2009-sesongen
Kjetil Whæler
Rune Lange
Christian Grindheim
Allan K. Jepsen
Jarl André Storbæk
André Muri

NB: Jørgen Horn er for tiden utleid til Moss. Arnar Førsunds, Jalal El-Gharbis og Steinar Strømnes kontrakter har vi ikke funnet noe informasjon om.

Legg igjen en kommentar