Vålerenga – Aalesund Fotballklubb 2-1 (0-0)

NM 4. runde Cup – Ullevaal Stadion 19.07.2006 – 5046 tilskuere Ferietempo, drøying av tid og straffen for å drøye tid…Vi har spilt mot AaFK. Det var egentlig en ganske så livlig åpning på kampen og mange av tendensene vi så i Tromsø-kampen. Etter 12 minutter har vi hatt et par tre forholdsvis gode avslutninger, … Fortsett å lese «Vålerenga – Aalesund Fotballklubb 2-1 (0-0)»

NM 4. runde Cup – Ullevaal Stadion 19.07.2006 – 5046 tilskuere

Ferietempo, drøying av tid og straffen for å drøye tid…Vi har spilt mot AaFK.

Det var egentlig en ganske så livlig åpning på kampen og mange av tendensene vi så i Tromsø-kampen. Etter 12 minutter har vi hatt et par tre forholdsvis gode avslutninger, kanskje den vasseste fra Tore André Flo med et volleyskudd fra hjørnet innenfor 16-meteren. Aafks målmann måtte strekke seg så lang han var for å slå skuddet utenfor. Og han var laaaang. Før dette har Flo og Gashi kombinert godt ved et par anlendninger og hatt en god sjans etter ti minutter hvor et par-tre helspark åpner forsvaret til Aafk, men hvor vi ikke får avsluttet riktig godt nok.

Etter 19 minutter får Freddy en god mulighet omtrent på same sted hvor Flo stod tidligere. Forskjellen i avslutterinstinktet viser seg…Der Flo treffer målet og får avgårde et rent skudd, treffer Freddy litts kjevt og ballen havner noen meter utenfor buret.

Halvtimen er passert når Skiri, Thomas Holm og J-Dee Sørensen «leker» litt fotball og setter opp Grindheim som kommer i god fart inn i 5-meteren. Dessverre for oss alle kommer han litt for sent og ballen går tvers gjennom hele forsvaret, angrepet og utover dødlinjen (også kalt dørlinja av de samme menneskene som sier «åppside» og som spiller «haff»…)

Så får Flo avgårde en god nikk i angrepet etter. Han står godt plasser i boksen og det er bare en reaksjonsrask målmann hos Aafk som redder et mål for bortelaget. Han gir retur og etter litt frem og tilbake ender ballen på hodet til Derek. Han får ikke skikkelig klem på nikken og vi er fortsatt like langt.

Begge lagene er villige til å komme fremover med Vålerenga hakket vassere i avslutterviljen og i et etablert angrep. Gang på gang er det rom mellom Aafks ledd på midtbanen, noe vi utnytter med små lobber og stikkere inn i helt åpne torv av plass…

Med under ti minutter igjen av kampen faller tempoet betraktelig og kampen antar en heller kjedelig farve. Det kan se ut som om ferien og varmen påvirker tempo og yteevnen.

Aafk har under hele kampen slitt med å komme til skikkelig avslutninger. De er effektiv i overgangene og skaper enkelte gode sjanser, men har problemer med å gjøre noe konstruktuv når de først har kommet frem til vår 16-meter. Da slipper man plutselig opp for fantasi og kreativitet…til vårt hell.

Omgangen er i ferd med å ebbe ut når Aafk endelig får avgårde et høvelig skudd. Bolthof ser ut til å ha god kontroll og kontroller ballen ut…men kanskje litt vel nærme stolpen etter min smak…

Andre omgangen starter omtrent der førsteomgangen slapp. Ingen bytter for vår del og vi fortsetter med å spille forholdsvis offensivt.

Etter 50 minutters spill er Aafk plutselig i vår 5-meter og det er en årvåken Wæhler som avverger en svært, svært farlig Aalesundsjanse. Så følger et frispark for oss. Thomas Holm tar det raskt og spiller til Grindheim som smeller til, men igjen er det liksom det lille ekstra som mangler i forhold til styrke og presisjon.

1-0

Så er jeg i ferd med å notere at vi har falt ned til Aafks tempo og at vi blir løpende litt imellom deres trekk. Og ikke før jeg har satt punktum i den setningen så scorer Petter Werni. Etter litt klabb og babb inne i vår 16 meter får plutselig Werni ballen alene omtrent på straffemerket. Han kliner til på volley og ballen fyker inn i krysett utagbart for Bolthof som knapt rekker å løfte henda. Et flott mål selv om det smerter oss å skrive det…

Vi hadde altså Flo og Freddy i samme situasjoene, men det er altså Aalesund som skjønner hva de skal gjøre for å score mål…

59 minutter. J-Dee byttes ut med Daniel Fredheim Holm.

63 minutter. Toer’n ut. Berre inn.

Berre gjør leven med en gang han kommer inn. Kombinerer godt med Flo og Flo er bare en lang tåspiss unna fra å bryte gjennom Aalesund bakre firer. Vi får et hjørnespark, men klarer ikke gjøre noe fornuftig med det.

73 minutter. Thomas Holm byttes med Jarl André Storbæk.

Aalesund drøyer tiden ved hver eneste anledning og ber i realiteten dommeren om gult kort.

Og så en litt bizzarro-situasjon. En Aafk-spiller sender avgårde et skudd fra omtrent 20 meter og det ser nokså ufarlig ut. Men ballen har en merkelig toppspinn og når Bolthof bøyer ned for å plukke opp spretter ballen bort fra hendene hans og Bolten må til med en refleksredning og slår ballen over målet og til hjørnespark.

77 minutter og Storbæk slår, fra vår høyreside, et fint overlegg til Daniel Fredheim Holm som er plassert på bakre stolpe. Han treffer ballen med hodet, men det er ikke nok kraft i nikken til at det blir farlig.

Minuttet etter er to-metersmannen Aarøy i samme situasjon på andre siden. Han klarer heller ikke få noe sørlig kraft i sin nikk og angrepet lider samme skjebne som vårt. Kritikkverdig likevel at en sånn mann får stå tilnærmet alene inne i 16-meteren vår. Etter en innlegg fra deres høyre dødlinje så er det bare Freddy som dekker Aarøy og han var til og med et stykke unna…Aarøy står med andre ord omtrent helt mutters alene…

1-1

Freddy gjør ting godt igjen og kombinerer brillefint med DFH og Kristian Grindheim på venstresiden. Med gode overlappinger og ett-touchs pasninger sklir Freddy gjennom hele forsvaret og setter ballen fra skrå vinkel forbi Brown i buret til Aalesund. En virkelig oppvisning i god angrepsfotball. Hurtig, presist og dødelig effektivt!

I neste angrep får Flo en mulighet og skyter fra omtrent 49 meter. Ballen er bare millimeter fra krysset og keeperen hadde vært sjanseløs…vel det var omtrent slik jeg så det…kanskje det var nærmere, kanskje krysset var lengre unna og kanskje keeperen hadde rukket å kaste seg…

Jebsen må forlate banen etter 86 minutter etter å ha fått ballen i ansiktet for andre gangen i løpet av kampen. Denne gangen var det kraft i sparket fra en oransjekledd. Jebsen kommer inn i gjen etter noen minutter. Tidsnok ti lå se at fjerdedommeren legger til hele fire minutter pga drøying av tiden fra Aalesunds side. Og det skulle vise seg å være skjebnesvangert. For det er vi som får nytte av den ekstra tiden. Fire minutter tillegg. Og vi scorer etter tre minutter og femtiåtte sekunder!

Først har Jebsen et par gode løp på sin venstre kant. Han er offensiv og har en god innleggsfot. Dette resulterer i et hjørnespark etter at Flo og Daniel Fredheim Holm finner tonen på topp. Aalesunds keeper bokser ut og på 25 meter (eller var det 49 meter det også?) står Storbæk og kliner til på volley med venstrebenet. Brown er på vandring i tåkeheimen og kan kun stå og se på at ballen går i en nyyyydelig bue over ham og rett i mål. Et fantastisk rettferdig resultat sett ut fra spillets gang og al den tid Aalesund drøyer og drøyer (og får et gult kort på Werni som resultat).

2-1

Nittitre minutter og femtiåtte sekunder…Jeg kan ikke huske sist vi scoret så langt på overtid for å gå seirende ut av kampen…Jarle Teigøy to the rescue?!?!?

Lagoppstilling Vålerenga:

Øyvind Bolthof

Freddy dos Santos, Kjetil Wæhler,  Allan Jebsen,Tom Henning Hovi ,Jan Derek Sørensen (59 Daniel Fredheim Holm), Kristian Grindheim , Thomas Holm (73 Jarl André Storbæk), Ardian Gashi , Amund Skiri (63 Morten Berre), Tore Andre Flo

Lagoppstilling AaFK:

Brown, Bahoken, Gudmundsson, Werni, Nylund,Fredriksen, Fjørtoft, Ørsal, Olsen, Aarøy, Anderson

Scoringer:

0-1 Petter Werni 58. min

1-1 Freddy dos Santos 81.min

2-1 Jarl Andre Storbæk 90.min

Gule kort:

Gustave Bahoken 57. min

Petter Werni 71. min

Hoveddommer: Kjetil Sælen, AI Arna-Bjørnar

Assistentdommere: Svein Inge Wiken, Kolstad Fotball og Lars Erik Rype, Lier IL

Legg igjen en kommentar