Kjendisinvestor inn i ASA-et

Kjendisinvestor Tore Aksel Voldberg har kjøpt aksjer i Vålerenga Invest Fotball ASA for 162.500 kroner. For den summen eier han 1,16 prosent av aksjene. Den siste aksjonæroversikten viser at Bryggegata AS er største eier. Selskapet har aksjer til en verdi av 6,5 millioner kroner i selskapet, hvilket utgjør 46,43 prosent av aksjene. Selskapet styres av … Fortsett å lese «Kjendisinvestor inn i ASA-et»

Kjendisinvestor Tore Aksel Voldberg har kjøpt aksjer i Vålerenga Invest Fotball ASA for 162.500 kroner. For den summen eier han 1,16 prosent av aksjene.

Den siste aksjonæroversikten viser at Bryggegata AS er største eier. Selskapet har aksjer til en verdi av 6,5 millioner kroner i selskapet, hvilket utgjør 46,43 prosent av aksjene. Selskapet styres av Tor Olav Trøim – mest kjent for å være John Fredriksens høyre hånd.

Bryggegata har i løpet av det siste halvåret antagelig økt sin aksjeandel gjennom emisjoner ved å dekke utgifter i forhold til spillerkjøp, spillerutgifter eller lignende når ASA-et har hatt behov for frisk kapital.

Klubben eier ikke aksjer
Tidligere i vinter fikk Vålerenga forkjøpsrett ved salg av aksjer.
– Når det gjelder klubben så eier de ingen aksjer i dag. Bakgrunnen for at klubben ønsker forkjøpsrett ved salg av aksjer/emisjon er for å sikre seg muligheten til å kunne overta ASA hvis det noen gang skulle være økonomisk bærbart for klubben, skriver administrerende direktør i ASA-et, Geir P. Solstad, i en epost til Vålerenga På Nett (VPN).

For øvrig nevner vi det kun: Aksjene i ASA-et er fritt omsettelige. Du kan når som helst kontakte et meglerhus og be dem foreta en rundspørring blant aksjonærene for å få dem til å selge til deg. Enskilda Securities gjorde nettopp det 3. februar i år for to investorer.

Lundteppen er med
Da ASA-et ble stiftet i januar 2004 med 8 millioner i startkapital var Hans Petter Lundteppen største aksjonær. I dag operer ASA-et med aksjer for 14 millioner kroner, og Lundteppen er nest største aksjonær med aksjer for nær 3,2 millioner kroner (22, 71 prosent). I tillegg antar VPN at han kontrollerer aksjer for 795.000 kroner (5,68 prosent) gjennom selskapet Hurtigruta Bilglass AS.

Egil Stenshagen er tredje største aksjonær med sine 937.500 kroner (6,70 prosent) som han eier gjennom selskapet Egil Stenshagen Holding AS. Den tidligere rallykjøreren kontrollerer 0,01 prosent flere aksjer enn ASA-styreleder Stig Grimsgaard Andersen. Grimsgaard Andersen eier selv for 312.500 kroner, men siden han og familien eier selskapet AS Polycorp, kontrollerer han totalt 6,69 prosent.

Aktiv Ryddecentral AS, som eies av Ronny og Steinar Møller, og Haga & Berg AS, som blant annet eies av tidligere Vålerenga-spiller Bård Haga, eier aksjer for 625.000 kroner hver (4,46 prosent). De har vært med siden starten i ASA-et.

Kjendisinvestor
Den siste oversikten over eiersitsen viser at det har kommet fire nye aksjonærer i ASA-et. Dog har de investert beskjedent i selskapet.

Kjendisinvestor Tore Aksel Voldberg er altså størst av disse med sine 165.000 kroner. Om han har Dagens Næringsliv skrevet at siden 1983 har han hatt store oppturer og dystre nedturer for det avisen kaller «børsens store trader og det største levende konjunkturbarometer på Oslo Børs». I lokalavisen for Aremark-traktene omtales han som «den tause investor».

Voldberg kjenner forresten folk som Østein Stray Spetalen, Petter Stordalen, Tvenge-brødrene, Reitan-sønnene og Ola Mæle. Tidligere i vår skrev Hegnar Online at han svidde av 200.000 kroner for å ferie sin nyfødte sønn sammen med nettopp denne gjengen hjemme på Skøyen Gård.

Tre små aksjonærer
Selskapet Ventor AS har kjøpt aksjer for 125.000 kroner (0,89 prosent). Hvis vi skal tro registre som samler på næringslivsinformasjon eies selskapet av en Per Andreas Boasson fra Lommedalen. Boasson hadde uansett 212 millioner kroner i formue i 2002.

Haadem Invest AS eier aksjer for 87.500 kroner (0,63 prosent). Selskapet eies av en Finn Haadem som holder til i Kragerø, og som etter hva vi har funnet ut sitter i en del styrer med kjente finansnavn som Øystein Tvenge og Arne Blystad. Det overrasker uansett ikke oss om han i tillegg spiller golf sammen med ASA-styremedlem Jon Håkon Pran, som tross alt sitter i styret for Kragerø Golf Invest, men det er utelukkende spekulasjon fra vår side.

Til slutt nevner vi at Oslo-mannen Tore Bjark har kjøpt aksjer for 25.000 kroner. Det virker som han har en del verv i tilknyttet ymse møbelhus og eiendomsselskap, i alle fall Møbelhuset. Med bare 8 millioner i formue (2002) imponerer han uansett ikke i dette selskapet…

Legg igjen en kommentar