Da Carew fikk benner’n… eller?

VPN skriver sin egen historie ved å intervjue sine egne redaktører. Frank Ove Hansen har aldri vært redaktør av VPN, men i 1998 startet han Vålerenga Hockey På Nett (VHPN), som lenge var nært knyttet til VPN. I dag er FrankO en av de kraftigste motorene på innholdssiden på VPN. Det er han som vet … Fortsett å lese «Da Carew fikk benner’n… eller?»

VPN skriver sin egen historie ved å intervjue sine egne redaktører. Frank Ove Hansen har aldri vært redaktør av VPN, men i 1998 startet han Vålerenga Hockey På Nett (VHPN), som lenge var nært knyttet til VPN. I dag er FrankO en av de kraftigste motorene på innholdssiden på VPN. Det er han som vet hvordan i følge skrives, og det er han som vet når kamper flyttes. FrankO er VPNs vaktbikkje, her forteller han sin historie.

– Når begynte du å skrive for VPN?

– Jeg leverte mitt første intervju, av John Carew, sommeren 1997. Han hadde akkurat signert for Vålerenga. Det jeg husker best fra det intervjuet var at jeg spurte han hvordan han ville reagere om Manchester United ble interessert i han. Da sa han «da ville jeg fått benner’n!». Noen måneder senere var han aktuell for United, og jeg spurte han om han hadde benner’n. Han bare så rart på meg og gikk fort videre – av en eller annen merkelig grunn. Jeg hadde også ansvaret for dagboka i et par uker denne sommeren, men ble først med fast i 1998.

– Hvorfor begynte du?

– Jeg hadde nettopp fått internett, og synes det var kult å kombinere mine tre store interesser på ett og samme sted: Data, Vålerenga og det å skrive. På den tida jeg fikk internett var det en del av spillerne som bodde på Lørenskog, hvor jeg også bodde, og det var lett å overtale VPN-gjengen om å la meg gjøre noen intervjuer med disse.

– Hvordan var ditt forhold til Vålerenga da du begynte i VPN?

– Jeg hadde hatt sesongkort i flere år før jeg ble med i VPN, så jeg var vel rimelig interessert…

– Hvilket ansvar hadde du på VPN i begynnelsen?

– Det var vel først og fremst intervjuer, så kom også kampreferater inn i bildet. Jeg fikk også ansvaret for junioravdelinga tidlig, og jobbet noe vannvittig med det. På den tida var det like mange på juniorkampene som det var folk på bortekampene i cupen med A-laget, så interessen var en del større enn det som er tilfelle nå.

– Når var hockey på sidene, når ble hockey borte, og hvorfor?

– Det har aldri vært hockey på VPN med unntak av en notis nå og da. Jeg startet Vålerenga Hockey På Nett (VHPN) høsten 98, var det vel, og tok med meg noen fra VPN over dit. Jeg ga meg der noen år seinere fordi jeg begynte å jobbe som journalist, og følte jeg ikke kunne være redaktør for en Vålerenga-side samtidig som jeg skulle skrive positive saker om Storhamar for jobben min. VHPN ble etter hvert lagt inn i Klanen.no, men har vel mer eller mindre forsvunnet helt. Det er litt trist for jeg vet det er mange som fulgte med på den sida, og jeg er overbevist om at det er marked for en slik side i dag.

– Har det noen gang vært vanskelig å få spillere, ledere og trenere i tale?

– Nei, noen ganger må man nesten beskytte dem mot seg selv. Når en spiller sier i et intervju med deg at han heller vil se på LSK og XXX og ikke Vålerenga hvis han er skadet, så trenger han seriøst hjelp. Jeg kan ikke huske en eneste person i Vålerenga som har vært negativ til meg når jeg har vært på VPN-jobb. Det er noen som er lettere å prate med enn andre, men alle har mot meg vært utelukkende positive.

– Har du noen gang opplevd at klubb eller andre har villet påvirke/redigere VPN?

– Jeg har ingen personlig erfaring med det, men vet at det har skjedd. Vår kritikk av den nyåpna Sjappa er vel det beste eksemplet. Da ble VPN-styret kalt inn på teppet til klubben. Jeg tror man på Valle er klar over at vi vil Vålerengas beste, men at vi må få lov til å kritisere klubben. Vi kan ikke være en forening hvor det er forbudt å si at man er uenig. Men klart, kritikken må være konstruktiv, og man bør også komme med mulige løsninger på problemene som man kritiserer.

– Hvor mye tid brukte du på VPN i begynnelsen?

– Satans så mye tid. I tillegg til å se alt (fotball A-lag, B-lag, juniorlag, samt Ishockey A-lag) skulle man også skrive fra kampene man så. I løpet av ett år så jeg godt over 100 kamper med Vålerenga. Samtidig hadde jeg studier og et sosialt liv jeg skulle ta vare på. Etter et par år måtte jeg trappe ned, og etter hvert også ta meg en pause. Nå er jeg på et nivå hvor det fortsatt er moro å følge Vålerenga og skrive litt på VPN, men likevel ha følelsen av at man har et liv utenfor klubben.

– Var det mange som klikket seg inn på sidene i begynnelsen?

– Det vet jeg ikke. Så lenge det var noen som leste det jeg skrev var jeg strålende fornøyd. Jeg har aldri vært opptatt av besøkstall.

– Er VPN veldig forskjellig i dag fra det opprinnelige – hva er de største forskjellene? »

– Vi, som klubben, er blitt mer profesjonelle. Vi har kanskje blitt litt for seriøse i form av at det var mer «rølpete» i starten. Da tok vi ikke fem øre for å skjelle ut folk vi ikke likte. Nå vet vi at media vil være på oss om vi gjør det samme, og det kan være negativt for klubben vi elsker. Men vi deler da ut noen høye albuer nå og da likevel…

– Har VPN livets rett i dag, nå som vif.no er av et helt annet format?

– Absolutt. VIF.no er en flott side for å få offisiell informasjon om klubben, men jeg tror supporterne er vel så interesserte i å lese hva andre supportere mener om klubben. I gamle dager hadde jo klubben sin egen offisielle seksjon på VPN. Jeg mener at VPN og VIF.no utfyller hverandre veldig godt, skriver Frank Ove Hansen.

Legg igjen en kommentar