Vålerenga – IK Start 3-1

Ullevaal Stadion, 27.11.2005 16.00 – Royal League 2. runde – 2940 tilskuere Tre kjappe og vekk me’n… Vålerenga 3 ( 3)        –         IK Start 1 ( 0) 19 minutter Magne Hoset 1-0 30 minutter Freddy dos Santos 2-0 40 minutter Magne Hoset 3-0 3-1 Pedersen 82 minutter Arni Gautur Arasson Freddy dos Santos André Muri Ronny … Fortsett å lese «Vålerenga – IK Start 3-1»

Ullevaal Stadion, 27.11.2005 16.00 – Royal League 2. runde – 2940 tilskuere
Tre kjappe og vekk me’n…

Vålerenga 3 ( 3)        –         IK Start 1 ( 0)

19 minutter Magne Hoset 1-0
30 minutter Freddy dos Santos 2-0
40 minutter Magne Hoset 3-0
3-1 Pedersen 82 minutter

Arni Gautur Arasson
Freddy dos Santos André Muri Ronny Johnsen (Tom Henning Hovi 45) Jarl André Storbæk
Jan-Deres Sørensen Ardian Gashi (Steinar Stømnes 78) Thomas Holm Morten Berre
Magne Hoseth (Stephan Ishizaki 84)
Daniel Fredheim Holm

Hoveddommer: Rasmussen

Tre kjappe og vekk me’n…

Det var duket for en slags lakmustest på Ullevaal i dag. Var fadesen mot Midtjylland betegnende for lagets form eller kunne man klare å prestere på et vesentlig høyere nivå? Sølvmedaljevinnere, eller gullmedaljetapere om du vil, fra årets serie, Start var dagens motstandere i Royal League.

Ingen store overraskelser på laguttaket og heller ingen overraskelse at det ikke kommer spesielt mange tilskuere. Snø i lufta og rundt null grader setter en merkelig ramme for utendørsfotball, men spillerne skulle i dag varme de fremmøtte med en god del underholdende fotball.

Kampbildet de første ti minuttene er egentlig slik vi er blitt vant til det under årets sesong. Litt rotete, ustrukturert og lite etablert i angrep. Forsvaret vårt er flere hakk opp fra Midtjyllandkampen og både Ronny og Jarl André fremstår mye sikrere. Angrepet derimot blir litt for spedt og mye av det kan tillegges en ustabil midtbane som ikke klarer å ta tak i ballen og spille opp skikkelig.

Så begynner ting å sette seg… Midtbanen tar tak i kampen og finner hverandre bedre. Dermed blir også oppspillene mer presise og dessuten mer kreative. Magne Hoset ligger langt fram på banen sammen med Daniel og begge viser mange fine detaljer når oppspillene fra midtbanen kommer. Daniel spiller Hoset fri etter 19 minutter. Hoset tar med seg ballen og går rett på mål. En utrusende Startkeeper klarer ikke å hindre Hoset å sette inn årets første RL-mål for Vålerenga. Vakkert plassert forbi keeperen i det lengste hjørnet!

Daniel blir liggende etter en takling noen minutter senere og det kunne umiddelbart se stygt ut. Han er på beina etter litt pleie og kommer inn i kampen igjen. Og det skulle vise seg å være viktig.

Vi presser på og får et hjørnespark etter en halvtime. Jan-Derek slår presist på hodet til en totalt upresset Freddy som stusser ballen rett i mål. 2-0 og en av våre første mål på dødballsituasjon på fryktelig lenge. Slik det virker på denne referenten er det en av våre første godt slåtte dødballer på lenge også…

Start er farlig på overganger og har ved flere anledninger gode initiativ fremover. Spesielt ser vi at det blir slått nesten blindt inn i bakrommene og svært ofte er det folk på vei inn i disse. Freddy dos Santos har på sin side god kontroll på Stefan Bärlin så det blir aldri riktig ordentlig farlig på den kanten. Ei heller får Alex Valencia til mye på den motsatte siden. Legg til at Muri plukker alt i lufta og Arni det som måtte komme igjen så blir aldri riktig farlig hverken på kantene eller foran…

Daniel Fredheim Holm er dagens klart beste tilrettelegger. På Starts 16 meter får han tak i ballen etter cirka 40 minutters spill og slår den direkte til Hoset som på volley kliner, nei druser, til fra 8-10 meter. Starts keeper Høie rekker så vidt å heve armene over hoftene før ballen suser i nettet bak ham. 3-0 og vi ser ut til å kunne leke oss til en skikkelig storseier over årets sølvmedaljevinnere, eller gullmedaljetapere om du vil.

Andreomgangen blir imidlertid et lite antiklimaks resultatmessig. Vi har presset gjennom hele omgangen og har flere anledninger til å øke ledelsen, men klarer ikke å motivere nok krefter til å ydmyke Start ytterligere. Vi rundspiller Start etter alle kunstens regler og har vel ballen i 43 av andreomgangens 48 minutter. Likevel er det Start som får redusering og ikke vi større ledelse. Reduseringen kommer etter et frispark i det 82de minutt. Ballen går rett gjennom muren og Arni ser ikke ballen før det er for sent. 3-1 blir således et rettferdig resultat utfra spillet, men personlig synes jeg rettferdigheten kunne vært enda tydeligere.

Vi retter opp et virkelig slett inntrykk fra kampen mot Midtjylland og viser at det ER mulig for oss å spille underholdene fotball. Strømnes og Ishi kommer inn og får dessverre, for deres skyld, ikke til spesielt mye. Muri, Hoset og Daniel gjør mye bra i dag og Vålerenga har startet oppkjøringen mot forbedringen av fjorårets resultat i Royal League.

Legg igjen en kommentar