Odd – Vålerenga 2-2

Odd Stadion, 29.10.2005 18.00 – Tippeligaen 26. runde – 8734 tilskuere Gull, gull og atter gull. I en noenlunde velspilt fotballkamp jobber vi oss til poengdeling. Mye av takken for at vi ikke taper skal denne gangen gå til Grindheim og Berre. Men når det er sagt…Gull, gull og atter gull! Odd 2 ( 1)        –         … Fortsett å lese «Odd – Vålerenga 2-2»

Odd Stadion, 29.10.2005 18.00 – Tippeligaen 26. runde – 8734 tilskuere
Gull, gull og atter gull. I en noenlunde velspilt fotballkamp jobber vi oss til poengdeling. Mye av takken for at vi ikke taper skal denne gangen gå til Grindheim og Berre. Men når det er sagt…Gull, gull og atter gull!

Odd 2 ( 1)        –         Vålerenga 2 ( 2)

1-0 Larsen 8 minutter
19 minutter Daniel Fredheim Holm 1-1
37 minutter André Muri 1-2
68 minutter Dale 2-2
72 minutter Thomas Holm

Arason
Brocken Muri Johnsen dos Santos
Holm Grindheim Hoset Berre
Iversen Fredheim Holm

Hoveddommer: Hauge
Assistentdommere: En på hver side

Gull, gull og atter gull. I en noenlunde velspilt fotballkamp jobber vi oss til poengdeling. Mye av takken for at vi ikke taper skal denne gangen gå til Grindheim og Berre. Men når det er sagt…Gull, gull og atter gull!

Storinnrykk av klansfolk på Odd Stadion og muligheter for å avgjøre seriegullet satte en nesten uvirkelig ramme på denne fotballkampen. Dermed blir det fotballmessige nærmest underordnet, men vi forsøker oss på et slags referat i lykkerus over klubbens første seriegull på 21 år!

Det skulle ikke være noen tvil om hva gutta har fått beskjed om i garderoben før de kom ut på banen til denne kampen. Her var det å gå ut i hundre og skaffe oss et tidlig initiativ. Det første initiativet fikk vi imidlertid på Sørlandet fra Fredrikstad. Vi går omtrent av hengslene på tribunen når vi hører FFK går opp i ledelsen etter 7 minutter og har omtrent ikke fått roet oss ned før Tommy Svindal Larsen sørger for at vi må bite i oss gledesropene. For selv om gutta har presset høyt de første minuttene og skaffet oss både frispark, innkast og hjlørnespark og en formidabel avslutning i stanga fra Iversen er det Odd og Larsen som etter 8 minutter sørger for dagens første mål. Etter et nydelig overlegg klinker «det unge talentet» til på volley og skrur ballen rundt Arni. Et mål vi hadde ønsket ugjort og et mål utført på en måte vi skulle ønske vi så at vi selv gjorde oftere.

Vi jobber hardt for å ta igjen ledelsen til Odd. Sesongen sett under ett er det nettopp dette vi har vært flinke til. Tålmodighet og en god «come back»-evne har gjort at vi har klart å snu flere kamper hvor vi har ligget under. Vi presser forholdsvis høyt og etter 16 minutter er Iversen frempå og skaffer oss et nytt hjørnespark. Vi er ikke agressive nok til å eie disse situasjonene og Odd for klarert. Hoset er positiv på midtbanen i dag og legger til Berre etter 18 minutter. Berre legger inn fra skrått hold, men ballen går rett forbi alle, inkludert forsvaret til Odd. Vi kjemper til oss ballen etter 19 minutter og får et hjørnespark. Ballen slås presist inn i feltet og der står Daniel og får avsluttet med kneet. 1-1 og et øredøvende brøl fra tilreisende klansmenn og -kvinner! Forskjellen var åpenbart. Daniel ville ha ballen og ville avgjøre. Vi håpet at det ville smitte over på resten og at målene nå ville renne inn etter den lange måltørken…

Odd har en god periode etter vår scoring. Tommy S. Larsen lager dagen vanskelig for forsvaret vårt som når sant skal sies sliter med å være tilstrekkelig inne i situasjonene. Vi har lett for å komme på etterskudd. Odd har mye av spillet og mye spilles forholdsvis enkelt gjennom midtbanen vår. Grindheim løper mye og kjemper godt, men får ikke alltid med seg resten av gutta. Vi får 2-3 cornere mot oss i en periode på 3-4 minutter og det sier litt om presset fra Odd.

37 minutter. Hoset legger inn etter at Iversen felles på Odds midtbane. Et høyt innlegg havner på hodet til Muri som akkurat der og da er så høyt oppe at han fikk Aarøy på Aalesund til å ligne Mini-Me. Yeah, baby! 1-2 og gullet er i Oslo!

Odd spiller seg lett til vår 16 meter og vi lar dem komme lett til. Bare Arni og Odds dårlig avslutninger hindrer utligning i de neste minuttene. Vi faller for lett tilbake og er ikke gode nok i mann-mot-mann situasjonene i de bakre leddene.

Daniel Fredheim kommer på et klassisk Daniel-raid etter 42 minutter. På sin venstrekant plukker han ballen, drar av en mann og skrår inn mot keeperen. Rolig, kald, kjølig og avbalansert gir han ballen akkurat nok dupp og kraft til at den går i en bue over Holtan-erstatningen til Odd…ballen ønsker seg i mål, Daniel ønsker den i mål, 3500 klansmenn ønsker den i mål. Gud i himmelen vil at vi skal få valuta for pengene våre og velger å dytte ballen i tverrliggeren bare slik at vi minuttet etterpå kan få høre at FFk går opp i en 2-0 ledelsen over Start. Gull, gull og atter gull!!

Andre omgangen starter med et hjørnespark etter 30 sekunder og vi aner et kjemperace mot Odds mål. Vi ser Ronny felles og at vi jobber med en litt høyere intesivitet akkurat nå. Fra Kristiandsand stadion får vi opplyst at Start har redusert til 1-2. Vi har fortsatt gullet så her gjelder det bare å kverne på…

…spesielt at Oddrane jubler når Start scorer. En liten flashback fra i fjor når Lynbastionen på Lerkendal jubler når Rosenborg scorer…forsvinnende lite integritet hos en del av supportere i dette landet. Deres glede over Vålerengas tap er større en gleden over deres eget lags seier…noe ufattelig smålig over sånt…

Hoset byttes ut etter 5 minutter og Gashi kommer inn. Et godt trekk synes vi. Noe mer agressivitet på midtbanen. Noen som kan løpe i beina på Oddspillere og forstyrre mer slik at det ikke får spilt seg gjennom midtbanen så lett som de har kunnet frem til nå.

58 minutter. Suffo hos Odd forsøker å klarer i eget forsvar, men ender opp med å gi oss dagens største selvmålsjanse. Keeperen må hive seg og redder ansikt for Suffo.

Daniel Fredheim Holm byttes ut etter 61 minutter og inn kommer Alexander Mathisen.

Odd fester et lite grep på kampen og presser oss bakover ved flere anledninger. Den siste skaper et hjørnespark som vi er fryktelig passive på. 3-4 Oddspillere får gå opp på bakerste stolpe og utligningen er et faktum.

Selv etter utligningen er vi litt passive og forsiktige i taklingene og duellene. Vi støter ikke slik vi gjorde i de virkelige gode kampene våre. Vi blir spilt dårligere enn vi faktisk er ved at Odd får slått gjennom midtbanen og komme gjennom på kantene. Men ved et tilfelle står Thomas Holm opp og gjør nettopp det motsatte…Odd har en overgangsmulighet og Thomas som siste mann går kontant til å stopper Suffo med en hard takling. Han pådrar seg et gult kort, men den straffen er verdt nesten et seriemesterskap i seg selv for her hadde Suffo strake veien til mål og alle mann bak seg.

Så er det vår tur til å ta over initiativet noe. Ardian får avsluttet med et godt skudd og Berre er minuttene etter involvert i en straffesituasjon. Hauge, som gjør en god kamp, er godt inne i hendelsen og vinker spillet videre. Ingen protester fra Berre og vi setter det på kontoen for «ting du ikke gjør ustraffet to ganger»…

Minuttene virker som timer akkurat nå…Odd synes å miste noe av troen og vi skaper ikke spesielt mye. Grindheim har et skudd som går over og Mathisen får anledning til å teste ut Omvendt-Holtan uten at det blir ordentlig farlig.

88 minutter. Midt inne i en periode hvor vårt eget og Odds spill preges av noe unøyaktighet og tilsynelatende ikke hundre prosent agressivitet scorer FFk og stillingen er 1-3 på det glade sørland. Samtidig får vi opplyst at det er lagt til minst 3 minutter i spilletid. Det er mer en nok tid til å drite seg ut som min sidemann pleier å si…

Så begynner det taktiske spillet. Skiri byttes inn. Ut går Ardian. Odd velger på sin side å sette inn Holtan som en gest til hans karriereavslutinng i Odd. Stuttkjukken får applaus fra oss og gjengjelder. Holtan er mannen sin det…Humor har han alltid hatt.

Og nå gidder jeg ikke skrive mer….3000 røde og blå stormer banen i glede når Hauge sier det er slutt og blåser i fløyta. Gull, gull og atter gull!

Vi vinner vårt første seriemesterskap på 21 år. Jeg var der da, jeg var der nå. ….Forrige gang vi vant var sommeren jeg skulle begynne på vidergående skole…nå har jeg en datter som akkurat har begynt på videregående…skal vi korte ned intervallene?!?!?!?

Legg igjen en kommentar