Med mentale bilder mellom øra

Å vinne fotballkamper handler om motivasjon. Tro kan visstnok flytte fjell, fjorder og dalstrøka innafor. Det handler om å lage mentale bilder. Det vil si man må se for seg det som skal skje og agere slik at det som man har sett for seg at skal skje, det skjer. Vi i VPN er ikke … Fortsett å lese «Med mentale bilder mellom øra»

Å vinne fotballkamper handler om motivasjon. Tro kan visstnok flytte fjell, fjorder og dalstrøka innafor. Det handler om å lage mentale bilder. Det vil si man må se for seg det som skal skje og agere slik at det som man har sett for seg at skal skje, det skjer. Vi i VPN er ikke snauere enn at vi gir deg et sett mentale bilder du kan ta med deg til Skien på lørdag.

(Disse mentale bildene er til fritt bruk for alle tilhengere av Vålerenga. Andre som vil bruke dem kan ta kontakt med redaksjonen for avklaring av rettigheter og bruk.)

Seierseremonien
Se for deg de villeste jubelscener siden Norge slo Brasil i fotball en sommerdag i 1998. Se for deg at Freddy dos Santos (3dje kaptein på Vålerenga) hever Seriemestertrofeet over hodet på Odd Stadion, og hvilken følelse dette vil gi deg som mangeårig supporter. Kjenn på hvordan gleden vil spre seg rundt i kroppen på en måte du aldri noensinne har opplevd tidligere. Dette burde være motivasjon nok til at du synger, brøler og skriker så høyt at du blør fra stemmebåndene dine i flere uker etterpå.

Scoringene
Ser for deg hvordan våre spillere setter det ene målet etter det andre bak en totalt forvirret Jarstein eller Holtan i Oddburet. Se for deg de ville gledescenene på banen der gutta jobber seg opp til kalassifre. Se for deg hvordan spillerne til Start helt mister fokus når speakeren på Kristiansand Stadion opplyser om 1- 0 til Vålerenga, 2 – 0 Vålerenga, 3 – 0 til Vålerenga. Og til slutt: ”Og der kom den sidste spigeren i kista, 5 – 0 til Vålerenga”.

Gledescenene
Se for deg hvordan voksne menn holder rundt hverandre og gråter av glede. Endelig klarte vi det. Tårene i Vallhall var tårer som smakte salt. Gledestårer smaker søtt! Se for deg store bamser som spiser pudler til frokost, se for deg at disse tøffe gutta med et blekkinnhold i huden på over 50% helt faller i staver og gråter som små barn. Se for deg klanskvinner og menn som danser, ler og synger til verdens siste dag.

Hjemkomsten
Se for deg alle menneskene som vil ta del festen når alle kommer seg hjem. Oslos gater vil bli farget blå med en anelse rødt. Det kommer til å bli satt nye skjenkerekord på Bohemen. Folk vil danse i gatene, synge og le. Når spillerne dukker opp vil det hele eksplodere i en kollektiv orgasme som vil slå ut med 7.5 på Richters skala.

Dagen derpå
Se for deg hvordan du spaserer ut om morgenen med verdens største og beste kuppelhue. Fisker opp avisen fra postkassa og ser bildet av Freddy dos Santos som hever trofeet mot himmelen og skriker Ja!

Se for deg dette og forvent at det skjer. Alternativet kan du radere fra mappen: dine mentale bilder. Det skjer nemlig ikke.

Legg igjen en kommentar