Ola By Riise tror litt på Vålerenga

Eks hovedtrener, assistenttrener og keeper i RBK, Ola By Riise gir oss the lowdown om søndagens kamp. Og kanskje tror han litt på Vålerenga? Ola By Rise har svart VPN på de samme spørsmålene om søndagens kamp som Vidar Davidsen. Han tror RBK vil legge seg litt bakpå mot VIF. – Er årets Tippeliga bedre … Fortsett å lese «Ola By Riise tror litt på Vålerenga»

Eks hovedtrener, assistenttrener og keeper i RBK, Ola By Riise gir oss the lowdown om søndagens kamp. Og kanskje tror han litt på Vålerenga?

Ola By Rise har svart VPN på de samme spørsmålene om søndagens kamp som Vidar Davidsen. Han tror RBK vil legge seg litt bakpå mot VIF.

– Er årets Tippeliga bedre enn noensinne, eller er det bare Rosenborg som ikke har fått det til?

– Tror Tippeligaen er jevnere enn noen gang, og at de svakeste er blitt bedre. Ingen slaktoffer, og ingen lette kamper. Og helhetlig utvikler norsk fotball seg jevnt og trutt, det indikerer også e-cup-resultatene denne høsten. Men savnet av et stabilt topplag har vært der i år.

– Alle trenere ønsker jo i utgangspunktet tre poeng i hver kamp, men kan det være fornuftig for både VIF og RBK å satse på ett poeng – og hvor ville du ha satt presshøyden på søndag?

– Tror RBK vil legge seg litt bakpå, og kjøre kontringer. Delvis fordi VIF er best når de får store rom å boltre seg i, og i blant kan kjøre seg fast mot lag som ligger riktig og jobber godt. Men jeg tror ingen av trenerne vil være helt fornøyd med bare poengdeling. VIF tar gullet hvis de slår RBK, tror jeg – men noen lett kamp blir det ikke.

– Hva har begge klubbene gjort riktig i år – og ikke minst feil?

– Umulig å svare kort på. RBK fikk altså nedturen denne sesongen, og den har vel vært større enn de fleste ventet. Nå blir utfordringen å komme tilbake neste år – samt redde plassen. VIF har (igjen) gjort en bra sesong, men uten å glitre offensivt. Laget er solid, velorganisert, godt besatt på alle plasser, god bredde i stallen – men har litt å gå på i etablert angrepsspill.

– Hvordan tror du det går på søndag? Altså: Hvem vinner og blir det to gjerrige eller offensive lag?

– En veldig åpen kamp, der VIF har et lite favorittstempel. Men RBKs formpil peker oppover, og revansjelysten mot nettopp VIF (tapt mange på rad for VIF nå) balanserer delvis (men bare delvis) ut Engas sug etter å sikre seg gullet som glapp i fjor. Tipper det blir jevnt, tett, spennende – og maks seier med ett mål til en eventuell vinner. Samtidig har VIF hatt marginene
mot seg en stund nå, omslaget KAN komme søndag…

– Hvilken spiller er viktigst for hvert av lagene?

– Tror styrken både hos VIF og RBK er jevnheten i kollektive, ikke
enkeltstjerner. Men RBK må lykkes med det defensive spillet sitt, og unngå billige baklengs på dødball (mange i det siste). Hos VIF er det kanskje litt motsatt: Laget må lykkes med bevegelsene i den offensive delen av spillet, variere angrepsspillet sitt – og ikke minst gnistre av innsats, løpsvilje og glød. Da er VIF vriene å spille mot. Skulle jeg plukke ut enkeltdueller, vil jeg si at keeperne kanskje kan avgjøre (Arni vs Espen), samt at duellen Riseth vs Iversen blir viktig.

– Hvem håper og hvem tror du vinner årets Tippeliga?

– Jeg er en nøktern mann. Det laget som får flest poeng, fortjener å vinne. Og akkurat nå er VIF i førersetet. Vinner VIF mot RBK, tar laget gull, tror jeg. Husk at Start skal til Bodø, slik at gullet faktisk kan bli definitivt avgjort (i VIFs favør) søndag kveld… Men ikke undervurder Start, som KAN klare seks poeng på sine to siste!

Legg igjen en kommentar