Davidsen tror på Start

Han håper på Vålerenga, men magefølelsen sier Start. VPN har pratet med Vidar Davidsen i forbindelse med Vålerengas nest siste seriekamp for året mot Rosenborg. – Er årets Tippeliga bedre enn noen sinne, eller er det bare Rosenborg som ikke har fått det til? – Serien er jevnere, med andre ord så er det flere … Fortsett å lese «Davidsen tror på Start»

Han håper på Vålerenga, men magefølelsen sier Start. VPN har pratet med Vidar Davidsen i forbindelse med Vålerengas nest siste seriekamp for året mot Rosenborg.

– Er årets Tippeliga bedre enn noen sinne, eller er det bare Rosenborg som ikke har fått det til?
– Serien er jevnere, med andre ord så er det flere gode nummer to og nummer tre-kandidater enn noen gang. Men jeg mener at vinneren uansett hvem det blir er svakere enn mange av RBKs gode årganger, sier Vidar Davidsen til Vålerenga På Nett (VPN).

– Alle trenere ønsker jo i utgangspunktet tre poeng i hver kamp, men kan det være fornuftig for både VIF og RBK å satse på ett poeng – og hvor ville du satt presshøyden på søndag?
– Vålerenga må gå for tre poeng skal de ta gull. RBK tror jeg i utgangspunktet klarer seg med ett poeng fordi de vinner siste hjemme. Jeg ville presset RBK enten så høyt som mulig eller veldig lavt. Sannsynligvis det første. Mellomløsning er jo det Rosenborg liker aller best… så ikke det, forteller Davidsen.

– Hva har begge klubbene gjort riktig i år – og ikke minst feil?
– Vålerenga har forsterket laget voldsomt. Godt defensivt organisert og jobber godt. Har veldig mye å gå på i henhold til å få struktur og rytme, forutsigbarhet og gjenkjenningseffekt i angrepspillet sitt. Forvirringen blant spillerne har tidvis vært stor. Tross det leder de serien og det er sterkt. Feil: For mye rullering blant spillerne og for forskjellige systemer og posisjoner for spillerne. Bra at både trenere og spillere tok tak i dette nå.
– RBK: har gjort det meste feil. Måten Ola By Rise ble avsatt på og Per Joar Hansen ble ansatt på var katastrofalt uprofesjonelt. Likeså tanken om Eggen som konsulent og sjuende far i huset. Undergravde den lille autoriteten Hansen i utgangspunktet kanskje hadde. I tillegg ble RBK utydelige i spillestilen, kvaliteten på treninger og innhold trolig for dårlig, mener Davidsen.

– Hvordan tror du det går på søndag? Altså: Hvem vinner og blir det to gjerrige eller offensive lag?
– Logisk sett så blir det to gjerrige lag som spiller forsiktig, men jeg håper jeg tar feil. Vinner: Lukter uavgjort lang vei, men satser på at Vålerenga sprekker nullen nå, sier den tidligere Vålerenga-treneren.

– Hvilken spiller er viktigst for hvert av lagene?
– VIF: Arason, Iversen, Grindheim. RBK: Skjelbred, Johnsen, Helstad.

– Hvem tror du vinner årets Tippeliga?
– Håper VÅLERENGA, men magefølelsen sier… Start.

Legg igjen en kommentar