Kort sagt – om å bry seg om andre…..for mye. Og om tog til Ullevaal søndag

Vi kan ikke dy oss. Og spanderer en kommentar på nesten resten av Norge. For en patetisk gjeng med bønder. Samt at vi bringer litt info om den største marsjen av dem alle. Tidligere idag snakket Dagboka om Espen Johnsen som lover sin bror i Start hjelp mot Vålerenga. Den kan man skjønne. Så melder … Fortsett å lese «Kort sagt – om å bry seg om andre…..for mye. Og om tog til Ullevaal søndag»

Vi kan ikke dy oss. Og spanderer en kommentar på nesten resten av Norge. For en patetisk gjeng med bønder. Samt at vi bringer litt info om den største marsjen av dem alle.

Tidligere idag snakket Dagboka om Espen Johnsen som lover sin bror i Start hjelp mot Vålerenga. Den kan man skjønne. Så melder Dagbladet.no om en veritabel SMS-trafikk fra Start til RBK der man ber dem ta seg av oss på søndag. Ledet av Hæstad. Besvart med entusiasme av Solli i RBK. Kanskje er det litt sånn for spøk. Kanskje mener de alvor.

Men hele saken der alle plutselig hater Vålerenga mer enn RBK fordi vi har blitt en klubb å regne med er vitterlig komisk. Ganske kult, spør du meg. Jeg har ikke noe mål om å bli likt av hele fotball-Norge. Bare om at Vålerenga gjør det bra. Det betyr ikke at jeg ikke syns at Aalesundsfolket er ok karer og at jeg trives med dem. Men hovedpoenget er allikevel å ha fokus på seg selv og sine bedrifter. I Vålerenga har vi lykkes med det i alle år, selv i de lange mørke tider. Det er fryktelig symptomatisk for bønder i det ganske land, og kanskje i dårligere deler av den norske folkesjela at man skal bry seg mer om andre enn seg selv. På godt er det kjempefint altså. På vondt er det patetisk.

Hvor kult hadde det ikke vært om Solli bare svarte: «vi skal slå Vålerenga fordi Rosenborg vil det, ikke fordi noen andre bønder ber oss om det.» Det er lissom så viktig for dem å «ødelegge» for oss, noe som impliserer at man skaper noe for Start.

Resultatet er uansett bare å takke for. Ingenting binder oss i Vålerenga bedre sammen enn at alle våre fiender er mer opptatt av å ødelegge for oss enn å være bedre enn oss. Vålerenga er Norges sterkeste og største familie, og oppmerksomheten til de som misunner oss alt vi har sveiser oss sammen.

Kanskje vi til og med ikke vinner på søndag. Kanskje går gullet til Start. Men vi kan se oss i speilet hver eneste dag og være stolte av oss selv for hva vi er, og hvordan vi prøver å realisere våre drømmer. Kanskje det er nettopp derfor Vålerenga er størst, mens alle andre er ubetydelige bønder.

Ære være Vålerenga.

Omtrent for å sette oss selv på kartet enda en blir det arrangert en marsj/tog til Ullevaal på søndag. Avgang fra Jernbanetorget er klokka 15.00 og følgende rute skal benyttes:

Jernbanetorget –>
Karl Johan –>
Universitetsgata –>
Kristian Augusts gate –>
Welhavens gate –>
Holbergs gate –>
Pilestredet –>
Bislett –>
Thereses gate –>
Sognsveien–>
Ullevaal Stadion.

Bli med.

Legg igjen en kommentar