Vålerenga – Club Brugge 1-0 (0-0)

Champions League 3. kvalifiseringsrunde – Ullevaal Stadion 9. august 2005 – 13.778 tilskuere Vålerenga spilte seg fram til en fortjent 1-0 seier i kamp mot Club Brugge i går kveld og står dermed kun 90 minutter fra deltagelse i selveste Champions League. Det er kanskje ikke på tide å klype seg i armen ennå, men … Fortsett å lese «Vålerenga – Club Brugge 1-0 (0-0)»

Champions League 3. kvalifiseringsrunde – Ullevaal Stadion 9. august 2005 – 13.778 tilskuere

Vålerenga spilte seg fram til en fortjent 1-0 seier i kamp mot Club Brugge i går kveld og står dermed kun 90 minutter fra deltagelse i selveste Champions League. Det er kanskje ikke på tide å klype seg i armen ennå, men det nærmer seg. Målet, det ble scoret av Steffen Iversen midt i en av Vålerengas beste perioder i kampen tidlig i 2. omgang.

Kampfakta

Mål 1-0 Steffen Iversen (55.) Gule kort VIF: Christian Grindheim (52.), Thomas Holm (65.), Steffen Iversen (78.) Brugge: Maertens (26.), Verheyen (83.)

Lagoppstilling Vålerenga (4-4-2) Arni Gautur Arason (kee). David Brocken, Ronny Johnsen, Kjetil Whæler, Freddy dos Santos. Ardian Gashi, Amund Skiri, Christian Grindheim, Thomas Holm. Steffen Iversen, Tre Andrè Flo (Magne Hoseth fra 74.)

Lagoppstilling Club Brugge: Butina – De Cock, Vermant, Valgaeren, Klukowski, Clement – Verheyen, Englebert, Balaban (Blondel 81.) – Leko, Maertens (Ishiaku 77.)

Med Kjetil Rekdals taktiske evner og Vålerengas imponerede evne til å være god mot de gode i mente var det intet sjokk for de innvidde at Vålerenga vant fortjent 1-0 mot Brugge. Men, bare for å ha sagt det: Vålerenga spiller jevnt og vel så det mot et lag som holder god europeisk klasse.

Det gikk ikke mange minuttenes spill på den sleipe Ullevaalmatta før det ble klart at Vålerenga ikke spilte sin vanlige 4-4-2 avart, men heller en slags 3-5-2 der David Brocken og Freddy dos Santos hadde stor frihet til å gå framover på banen mens Amund Skiri holdt seg hjemme sammen med Ronny Johsen og Kjetil Wæhler. Det gikk heller ikke mange minuttene før vi fikk se at Vålerenga var i godspillsmodus.

4 minutter og alle stormer fram mot Bruggemålet, Christian Grindheim legger ned til Ardian Gashi som skyter fra 25 meter. Håpløst over? Neida, ballen dupper og går i tverrliggeren. Vi noterer en kjempesjanse.

7 minutter og vi ser et par andre, mindre hyggelige, tema for kampen. Dommeren blåser til tider uforståelig, denne gangen for Bruggecorner der ballen neppe var i nærheten av et Vålerengabein, og Brugge viser seg teknisk gode med stor evne til småspill. Gjennom hele kampen så vi det belgiske laget spille seg greit til ca 30 meter fra Vålerengas mål for deretter å invitere til vegg og/eller trekantspill. Vålerengas forsvar var våkne og det ble med forsøkene fra Brugges side, men Vålerenga må passe på presset på ballfører i returoppgjøret om laget skal unngå baklengs.

Uansett, corneren ble avverget og Vålerenga holdt presset på belgierene oppe. Brugge fikk justert forsvarsspillet utover i omgangen og kampen jevnet seg ut, men vi noterte allikevel flere gode sjanser til Vålerenga enn til Brugge: Upresset header Freddy dos Santos en corner langt utenfor i god posisjon etter 14. Brocken finner Iversen med et langt innlegg som heades såvidt utenfor etter 20. Og dommeren dømmer 60-40 fordel bortelaget… Men Vålerenga får ett og annet frispark, og i det 28 minutt holder David Brocken på å gjenta bragden mot Tromsø, men det harde skuddet går rett på keeper.

I det 32. minuttet snur jeg meg til sidemannen og skryter av Freddys innsats de siste kampene. I det 33. minutt fanger dos Santos ballen på egen halvdel, avanserer, og med en 10-12 pasningmuligheter godt synlige fra tribunen mister han ballen. Brugge kontringen syntes å vare i 10 minutter, fører til flere cornere på rad der Vålerenga har store problemer med å klarere, men heldigvis ikke til mål. Skulle Vålerenga tapt kampen var det her det ville skjedd.

Endelig, like før pause, kommer vi inn i kampen igjen. Skiri blir felt 18 meter fra Brugges mål og frisparksituasjonen fører ballen ettervhert til Tore André Flo som er nær scoring.

Vålerenga kommer tilbake fra pausen i samme stil. Nytt frispark fra Brocken på 20 meter, Brugges keeper må slå ballen 40 meter over og bak mål. Vålerenga fortsetter å trykke ved Iversen, Flo og Gashi og endelig lykkes det: Kjetil Wæhler header ballen inn i Brugges 16-meter, Steffen Iversen skjønner hva som skjer og har startet løpet i god tid. Han finner ballen der den skal være passerer den siste forsvareren i god fart og tupper ballen til høyre for keeper. 1-0 er vel fortjent.

De neste minuttene er svette, men Vålerenga stabileserer og fortsetter faktisk trykket. Bra! Flo blir felt på vei mot mål og får av en eller annen grunn frispark blåst mot seg. Vålerenga holder koken fram til det 80 minutt da kreftene synes å dabbe noe.

Brugge får etablert et visst trykk og truer stadig med veggspill fra 25 – 30 meter, men det blir ikke farligere enn et langskudd til side for mål i det 87. minuttet. Vår siste bekymring var Kjetil Wæhler som tråkker over i det 88. minuttet, men han hinker det av seg og tross våre nerver så greier ikke Brugge å utlikne.

Kryss fingrene, det er faktisk ikke umulig at Vålerenga kan greie dette her.