Vålerenga – FC Haka (Finland) 1-0

Ullevaal Stadion, 26.07.2005 20.45 – Champions League-kvalifisering, 2. runde, 1. kamp – 6297 tilskuere En kamp som bør glemmes. Velkommen til Champions League. Vålerenga 1 ( 0)        –         FC Haka (Finland) 0 ( 0) 50. min Freddy Dos Santos (str) 1-0 24. min David Brocken FC Haka 28. min 84. min Thomas Holm FC Haka 87. … Fortsett å lese «Vålerenga – FC Haka (Finland) 1-0»

Ullevaal Stadion, 26.07.2005 20.45 – Champions League-kvalifisering, 2. runde, 1. kamp – 6297 tilskuere
En kamp som bør glemmes. Velkommen til Champions League.

Vålerenga 1 ( 0)        –         FC Haka (Finland) 0 ( 0)

50. min Freddy Dos Santos (str) 1-0
24. min David Brocken
FC Haka 28. min
84. min Thomas Holm
FC Haka 87. min

Arni G. Arason
David Brocken André Muri Kjetil Wæhler Freddy dos Santos
Stefan Ishizaki (Morten Berre fra 45.) Thomas Holm Mbulelo Mabizela (Christian Grindheim fra 45.) Magne Hoseth (Ardian Gashi fra 56.)
Steffen Iversen Daniel Fredheim Holm

Lagoppstilling FC Haka (Finland): Vilmunen – Kangaskorpi, Okkonen, Pasoja, Innanen, Kauppila, Manninen, Popovitsj, Salli, Mattila, Fowler.

Hoveddommer: En fra Irland

En kamp som bør glemmes. Velkommen til Champions League.

Endelig var tida her. Vålerenga skulle spille Champions League. Greit nok, det var snakk om en kvalifiseringskamp, men det var mot en motstander Geir Bakke mente holdt gjennomsnitt førstedivisjonsstandard. Hvor feil han tok.

Førstedivisjon
For hvis Haka holdt førstedivisjonsstander så gjorde jaggu Vålerenga det også. David Brocken var tilbake på høyreback, Freddy Dos Santos var plassert på venstrebacken, Stefan Ishizaki fikk tillit på høyrevingen, mens Mbulelo Mabizela fikk prøve seg på midtbanen. Og for et grusomt taktisk valg det skulle vise seg å være.

Vi visste at Haka var gode på kanten, men likevel klarte vi ikke finne noen som kunne demme opp for disse. Både dos Santos og Brocken ble til stadighet rundlurt noe som gjorde at vi strengt tatt kun spilte med Kjetil Wæhler i forsvaret. For hver gang backene våre feilet var Wæhler der for å rydde opp. André Muri traff ikke på noen fremspill, og var ofte treig i responsen da finnene valgte å kjøre mer enn to spillere i angrep. Førsteomgangen var en fullstendig katastrofe, og selv om Haka ikke kom til noen reelle avslutninger, burde Vålerenga være fornøyd med at det sto 0-0 til pause. Mot et bedre lag ville vi ligget under med flere mål.

Straffe!
Til andre omgang ble Ishizaki og Mabizela byttet ut til fordel for Morten Berre og Christian Grindheim. Det hjalp en del, og Vålerenga fikk mer flyt i angrepet sitt. Det tok faktisk bare fire minutter før vi skulle få se kampens eneste mål. Muri traff faktisk nydelig med et fremspill til Tore André Flo som ble lagt i bakken av en forsvarer. Med Steffen Iversen i London var det Freddy dos Santos som viste at han ikke har glemt hvorfor han scoret på alle sju straffene han tok i 2004. Ballen gikk i mål, og Vålerenga ledet 1-0.

Noen minutter senere hadde Vålerenga en kjempesjanse, men keeper reddet mesterlig. Innlegget ble slått av Magne Hoseth som nærmest løp inn i garderoben rett etterpå med en litt ustabil mage. Inn kom Ardian Gashi som hadde et skudd som gikk like utenfor det lengste hjørnet ti minutter før slutt.

Haka var veldig fornøyd med å bare tape kampen 1-0, mens Vålerenga på sin side var nervøse for å åpne seg opp for mye bak. Dermed endte kampen 1-0 til Vålerenga som fikk sitt beste utgangspunkt foran en returkamp i Europacupen siden vi slo Besiktas 1-0 på hjemmebane i 1998…

Legg igjen en kommentar