Start – Vålerenga 2-3

Kristiansand Stadion, 30.06.2005 19.00 – NM 4. runde – 8016 tilskuere Tom Nordlie mente at Vålerenga seier i dag over Start var et regelrett ran. Vi kan i beste fall gå med på at det er en innstendig anmodning om å gi fra deg lommeboka, men ikke noe ran… Start 2 ( 2)        –         Vålerenga 3 … Fortsett å lese «Start – Vålerenga 2-3»

Kristiansand Stadion, 30.06.2005 19.00 – NM 4. runde – 8016 tilskuere
Tom Nordlie mente at Vålerenga seier i dag over Start var et regelrett ran. Vi kan i beste fall gå med på at det er en innstendig anmodning om å gi fra deg lommeboka, men ikke noe ran…

Start 2 ( 2)        –         Vålerenga 3 ( 2)

13 minutter Bernt Hulsker 0-1
60 minutter Tom Henning Hovi
67 minutter Amund Skiri
80 minutter Kjetil Wæhler
1-1 Ben Wright 87 minutter
96 minutter Christian Grindheim 1-2
2-2 Midtun 110 minutter
116 minutter Tom Henning Hovi 2-3

Arni G. Arason
Tom Henning Hovi André Muri Kjetil Wæhler Freddy dos Santos
Kristian Grindheim Ardian Gashi (110 Mathisen) Amund Skiri
Steffen Iversen Morten Berre (116 Mabizela)
Bernt Hulsker (58 Ishizaki)

Hoveddommer: Skjerven

Tom Nordlie mente at Vålerenga seier i dag over Start var et regelrett ran. Vi kan i beste fall gå med på at det er en innstendig anmodning om å gi fra deg lommeboka, men ikke noe ran…

Det var uten tvil Start som hadde mye av presset i hele denne thrilleren av en fotballkamp. Når det er sagt var det likevel et forholdsvis lite spillende Start som presset. Det dreide seg i det hele tatt om et stakkato spill som var delt opp i flerfoldige angrep basert på lange oppspill og mølje i vår 16-meter.

Gashi og Hulsker var mye involvert de første minuttene av kampen og skapte flere gode sjanser. Det ble imidlertid aldri riktig farlig før Iversen etter 13 minutter spiller en nyyyydelig crossball gjennom Starts forsvar som treffer Hulsker perfekt. Hulsker har stort fart og skjærer inn i 16-meteren og skrur ballen rundt en utrusende Startmålvakt. 1-0 og vi kan senke skuldrene.

Og her kan vi slenge på litt statistisk krydder;
Det sies jo at etter man har slått Rosenborg går man på en sportslig nedtur i den påfølgende kampen (noe Brann fikk erfare sist), men Vålerenga er faktisk unntaket som bekrefter regelen.

Vålerenga har slått Rosenborg åtte ganger de siste 20 årene (fra og med 1985 til og med dags dato inkl RL). Vålerengas statistikk i de påfølgende kampene: 5-3-0. Laget er altså ubeseiret i kampen etter de slo Rosenborg.

Hadde Vålerenga tapt kampen i dag, vil det vært første gang siden oktober 1984 at laget taper en kamp etter de har slått Rosenborg. Vålerenga slo Rosenborg 1-0 i den nest siste runden og var allerede seriemestere da de tapte 2-0 borte mot Viking i den siste runden. Viking hadde imidlertid alt å spille for, og seieren gjorde at de tok sølv og fikk spille UEFA-cup.

God lesing, ikke sant?

29 minutter. Vi spiller med 10 mann etter at Muri er ute med en skade etter et spark i ansiktet fra en Startspiller. I denne perioden er faktisk Start farlig frempå og er nær å score på et godt angrep. Vi etablerer oss på Starts halvdel og får et frispark som ender med at Muri, som nettopp hadde kommet inn igjen, setter ballen i mål. Dommeren finner det, av en eller annen merkelig grunn, oportunt å annullere målet. Offsideregelen blir her tolket helt feil i det Muri er flere meter onside og nærmeste spiller som har innvirkning på spiller er flere meter unna…Skjerven fornekter seg ikke.

Lempingen til Start er forsåvidt det mest kreative de får til i lange perioder. Dette fører til mye høye baller og mange dueller mellom Borgersen og vår egen Iversen. Tom Nordlie på sin side tar frustrasjonen ut på fjerdedommeren og samtlige tv-tittere fikk med seg hans lite sukkerglaserte uttalelse; «Nå få’ru værra litt mann ‘a, for faen!»…og slik bygger man relasjoner og understøtter et inntrykk av å være go’slig…

Andreomgangen starter uten at vi har gjort noen bytter.

Start Bärlin er farlig frempå med en nikk etter 54 minutter. Han setter skallen til og misser målet med bare noen centimeter. Valencia er farlig på kanten når han kommer, men er heldigvis for oss ofte upresis i sine avleveringer. Den mye omtalte Doffen Hæstad er helt borte i lange perioder og får ikke til mye. Sammen med sin «makker» Strømstad er de likevel omtrent hele beholdningen til Start så langt.
Bernt Hulsker byttes ut etter 58 minutter og Ishi kommer inn. Rett etter pådrar Hovi seg vårt første gule kort ved å blokkere et utspill fra keeper.

Ishi skrur et flott frispark fra ca 25m over Starts mur og keeper og en annen Startspiller må samarbeide for å få slått ballen vekk. Ishi kan dette med å skru, ja…

I en farlig overgangssituasjon for Start bruker Skiri noe mer muskler en anbefalt og pådrar seg et gult kort. Her var Start i en god posisjon til å gjennomføre en kontring og sånn sett kan kortet være verdt det. På samme måte stopper Wæhler og får sitt gule kort i en situasjon noen minutter senere. Det hele starter med et merkelig treff på ballen fra Iversen. Ballen ender opp mot vår egen dødlinje hvor altså Wæhler stanser Hæstad. Ballen legges inn i vår boks og etter ca 20 hodedueller er det innbytteren Ben Wright som til slutt får satt skallen på ballen og dyttet den over streken. Start er svært, svært ivrige når de er i enhver motstanders 16-meter og dette har de vunnet mye på gjennom hele sesongen. Sånn sett er det dårlig av oss å ikke passe bedre på.

Grindheim prøver seg på et brassespark etter 83 minutter og er nær ved å lykkes. Ballen går i en fin bue over forsvaret, men er ulykkeligvis noen desimeter for lang og ballen havner oppe på nettaket.

1-1 betyr ekstraomganger i norgesmesterskapet. Det betyr også at Grindheim, etter 96 minutter, får sjansen til å legge et frispark fra hjørnet av 16-metern fra omtrent 23 meter. Ballen slås hardt og presist inn mot 5-meteren og Skiri ser ut til å rekke ballen for en stuss. Han kommer litt seint inn og ballen passerer han og begge opppaserne hans. Den passerer også keeper Kenneth Høie og den passerer sannelig min hatt også målstreken. 2-1! (Eller 1-2 om du vil…)

Start fortsetter å presse og får avgårde et skudd etter 101 spilte minutter. Arason er upresset og redder sikkert. Noen minutter senere utligner Start imidlertid påny. Arason gjør først en kanonredning, men makter ikke å holde Midtun unna for å ta returen. 2-2 og vi er like langt. Vi gjør to bytter for å sette innpå noen raske ben som forhåpentligvis kan avgjøre kampen. Mabizela kommer inn for Morten Berre og Alexander Mathisen kommer innpå for Ardian. De rekker å få meg seg to ting. Først at Arni nok en gang gjør en kjemperedning på et skudd fra Halvmeter-mindre-over-bakken-Strømsnes og at Kong Henning Hovi stusser et frispark fra Grindheim rett i mål og sørger for at Vålerenga går videre til kvartfinalen i årets norgesmesterskap i fotball.

Trekning i morgen klokken 1300. Jeg tror jeg ønsker meg Lillestrøm i kvarten, Brann i semifinalen og Hønefoss i cupfinalen!

Legg igjen en kommentar