Vålerenga møter FC Haka i Champions League

VPNs spion i Finland har rapportert tilbake etter en nøye granskning av Vålerengas mulige motstander i Champions League: FC Haka. Han melder om dårlig økonomi og dårlig oppslutning rundt laget Hakas hjemby kalles i tillegg for rompa til Finland. Hvorfor finner du ut ved å lese spionrapporten her. Haka har tradisjonelt sett vært en av … Fortsett å lese «Vålerenga møter FC Haka i Champions League»

VPNs spion i Finland har rapportert tilbake etter en nøye granskning av Vålerengas mulige motstander i Champions League: FC Haka. Han melder om dårlig økonomi og dårlig oppslutning rundt laget Hakas hjemby kalles i tillegg for rompa til Finland. Hvorfor finner du ut ved å lese spionrapporten her.

Haka har tradisjonelt sett vært en av Finlands tre beste lag, men har slitt i årets sesong. I den finske toppserien, Veikkausliiga, ligger de per dags dato på femteplass etter ti av 26 kamper. Dog ligger de bare tre poeng bak ledende Helsinki. Årsaken til at ikke alt går på skinner er dårlig økonomi.

The Office
Klubben sponses av byens papirfabrikk, men har sett seg nødt til å kutte utgiftene, og det får som vi alle vet sportslige konsekvenser. Klubben har, etter finsk målestokk, hatt 15-20 gode spillere i stallen, men etter budsjettkuttet er det egentlig bare førsteelleveren som holder høyt nivå. Benken består stort sett av unge, urutinerte spillere. Men de elleve faste har spilt lenge sammen og kjenner hverandre inn og ut. Lagets store stjerne er russeren Valeri Popovits. Han er gammel, han er treig, men står likevel bak alle målene Haka har scoret i år.

Problemet er at han lider av flyskrekk og blir neppe å se i bortekampen mot Pyunik, og det er dette som er hovedgrunnen til at Hakas mest trofaste supportere ikke tror på en kamp mot Vålerenga. Skulle Haka mot formodning likevel slå ut armenerne vil han ikke nøle med å sette seg i bilen vestover til Norges hovedstad. Andre nøkkelspillere vår spion trekker frem er høyrebacken Juuso Kangaskorpi, som også har vært med på det finske landslaget, stopperen Juha Pasoja, samt den unge spissen Toni Lehtinen.

Nøkkelspillere borte
Siden i fjor har de mistet nøkkelspillere som Harri Ylönen, Sami Ristilä og Sergej Terehhov, og nok en gang er dårlig økonomi årsaken. Deres erstattere er unge talenter, noe som gjør at stallen er svakere i år sammenlignet med i fjor. Laget trenes for øvrig av deres tidligere keeper, Olli Huttunen.

Finske Tamu spilte mot Pyunik for fire år siden, og gikk videre med 6-0 sammenlagt, og derfor haglet de finske banneordene heftig da trekningen for den første kvalifiseringsrunden ble klar. Klubbledelsen mener de har mye større mulighet til å slå Vålerenga enn de armenske mesterne.

Liten by – liten stadion – lite folk
Fra sin posisjon i Valkeakoskis underverden forteller vår spion at Haka på langt nær kan sammenlignes med et Tippeliga-lag når det kommer til entusiasme rundt klubben. De har en liten stadion, trekker rundt 2.000 i snitt på kampene – de har rett og slett nesten ingen supportere.

Valkeakoski ligger rundt tre mil fra Tampere hvor også den nærmeste flyplassen holder til. Flyplassen ligger rundt 10 minutter unna Tampere sentrum. En taxitur i området koster rundt 1 euro (8 kroner) per kilometer. Helsingfors ligger rundt halvannen time unna Valkeakoski, men reisende Vålerenga-supportere anbefales å bruke Tampere som overnattingssted.

Rompa til Finland
Valkeakoski er kalt rompa til Finland, og av åpenbare grunner. Byen ligger midt i landet og det lukter alltid, vi understreker alltid, dritt der. Hvorfor? På grunn av den samme papirfabrikken som er klubbens hovedsponsor. Byens innbyggere forsøker å hevde at det er lukten av penger, mens finnene generelt sier de aldri har hørt om penger man tørker seg bak med. Vår finske spion melder om at ansiktsmasker, slik man brukte i Sørøst-Asia da SARS-epedemien herjet som verst, ikke er en dårlig investering før avreise. Det finnes dog fordeler med denne lukten også. Man kan nemlig lufte endetarmen og skylde på fabrikken dersom noen skulle klage.

Rundt 25.000 mennesker har frivillig bosatt seg i drittlukta, som betyr at byen stort sett ikke består av annet enn papirfabrikken og FC Haka. Vår spion understreker at man kan bo i Helsingfors eller Tampere, men at å bo i Valkeakoski bør utelukkes umiddelbart.

Kanskje like greit at vår motstander i andre kvalifiseringsrunde mest sannsynlig heter Pyunik?

Legg igjen en kommentar