Prosessen – Hva sier NISO-Silje?

NISO har fått en skvett pepper som følge av påstått manglende engasjement i Mikel-saken. VPN derimot er mer opptatt av manglende engasjement i Hulsker-prosessen vi. Vi spurte NISO-sjef Silje Johannessen om det vi lurte på. Og fikk klare svar? For ordens skyld: Er Bernt Hulsker er medlem i NISO? – Vi gir ikke ut opplysninger … Fortsett å lese «Prosessen – Hva sier NISO-Silje?»

NISO har fått en skvett pepper som følge av påstått manglende engasjement i Mikel-saken. VPN derimot er mer opptatt av manglende engasjement i Hulsker-prosessen vi. Vi spurte NISO-sjef Silje Johannessen om det vi lurte på. Og fikk klare svar?

For ordens skyld: Er Bernt Hulsker er medlem i NISO?

– Vi gir ikke ut opplysninger om hvem som er medlem i NISO.

NISO synes å ha vært veldig stille i denne saken. Er det korrekt, og i såfall hvorfor?

– Vi engasjerer oss i saker dersom medlemmet tar kontakt og ønsker bistand, eller der sakene er av stor prinsipiell karakter også for organisasjonen. Ofte tar også media kontakt med NISO og ber om uttalelse.

Burde Bernt Hulsker straffes av NFFs styre på grunnlag av videoen fra den aktuelle hendelsen med Peter Werni i kampen mot Aalesund? Hvorfor/hvorfor ikke?

– Dette blir et prinsipielt spørsmål om videodømming. Vi har ikke tatt stilling til dette i NISO, men vil ta opp videodømming som en sak på neste styremøte. Dette er en viktig problemstilling.

Vår påstand er at Bernt Hulsker synes å være forhåndsdømt av fotballeksperter og NFF, og dermed er han perfekt til å statueres som et eksempel av NFF. Altså straffes han for person, ikke for sak. Hvordan stiller du deg til en slik påstand?

– Dette kan jeg ikke kommentere, men jeg forutsetter at NFF ikke forhåndsdømmer noen.

Burde NISO gå inn i denne saken for Bernt Hulsker? Hvorfor/hvorfor ikke?

– NISO går inn i alle saker der vi blir engasjert av våre medlemmer.

Hvor føler du selv lista ligger for fotballekspertene i forhold til å kommentere enkeltspilleres handlinger og holdninger? Kan man gå for langt og i såfall hvordan?

– Jeg synes lista ligger lavt i forhold til å kommentere enkelte spilleres handlinger og holdninger. For lavt i mange sammenhenger. Injurieretten gjelder også innen idretten! NISO har en artikkel om dette på våre websider.

Har NISO noe generelt standpunkt når det gjelder videodømming? Her kan det jo fort bli saker som havner på deres bord også?

– Vi har ikke tatt stilling til dette i NISO, men vil ta opp videodømming som en sak på neste styremøte.

NB: VPN venter spent på resultatet av styremøtet i forhold til NISOs holdning til videodømming. Gjør du?

Legg igjen en kommentar