Hvor ble humoristene av?

VPN driver på ideologisk bakgrunn, men likevel klarer vi å servere den ene morsomme harseleringen etter den andre i Gabardinserien. Hvorfor klarer ikke da høytlønnende journalister å gjøre det samme? En av våre mest lojale lesere har sendt oss sine betraktninger om temaet. Vi Klansfolk hører det oftere og oftere: «Klanen er full av bønder!» … Fortsett å lese «Hvor ble humoristene av?»

VPN driver på ideologisk bakgrunn, men likevel klarer vi å servere den ene morsomme harseleringen etter den andre i Gabardinserien. Hvorfor klarer ikke da høytlønnende journalister å gjøre det samme? En av våre mest lojale lesere har sendt oss sine betraktninger om temaet.

Vi Klansfolk hører det oftere og oftere: «Klanen er full av bønder!»

Utsagnet kommer like gjerne fra en Lyn-fan med pannebånd som fra en nordlending med fiskeånde. Det står i sterk kontrast til hva man fikk høre før, nemlig at hvis du er Klansmann er du en heroinavhengig voldsape med nazitendenser og Ku Klux Klan-sympatier. «Det er nemlig det Klanen betyr, skjønneru» ble man fortalt, gjerne av en person som har absolutt null sportsinteresse.
Stempelet «Apeberget» kunne man vel først lese i VG etter en hockeykamp i Sparta Amfi hvor en av Norges flotte sportsjournalister faktisk klarte å ta feil av hvem som holdt med Enga, og hvem som holdt med Sparta. Mange i Sparta-fansen omtaler seg som Apeberget den dag i dag, selv om de nå har byttet til det noe tøffere «Sparta Yankees»… De var visst litt sure fordi vi rappa navnet deres. Ok bønder, dere kan få det tilbake nå, vi er ferdige med det.

Etter hvert som medlemsmassen i Klanen har økt og flere har kommet til, har selvfølgelig også folk utenbys fra begynt å holde med Enga. Du finner vålerengafans boende over hele Østlandsområdet, i tillegg til at det bor innflyttere fra hele Norge i Oslo som har funnet klubben i sitt hjerte. Leiter du finner du faktisk innfødte i andre norske byer som er klansmedlemmer. Dette betyr at mange ser sitt snitt til å virkelig ta oss på senga (tror de) når de påpeker at vi i alle år har bedrevet bondehets, og fortsetter med det selv om det begynner å dukke opp en hel del folk med dialekt på kampene.

Pulitzer neste!
Argumentene begynner å dukke opp hos sportsjournalister også, og når Gunnar Kagge skribler ned sine tanker hos Aftenposten 10. mai høres det virkelig ut som hakk i plata.

Men han tar det lenger enn det.

Kagge skriver: «Alle landets markedsførere kan heller lære av dem som står bak Klanen og Vålerenga… De som klarte å forandre det foraktelige Apeberget fra en gjeng rasister til dagens Klanen, fortjener mer ros. Det er markedsføring og manipulasjon på høyt nivå.»

Markedsføring? Manipulasjon?
Har Klanen ansatt et PR-byrå tro? Eller er det Kjell Grønningen som har vært på kurs hos Fox News og nå jobber som Klanens hemmelige Spin Doctor? Driver vi lobbyvirksomhet mot myndighetene?

Steike, dette lukter det Pulitzer av. I alle fall Skup-prisen. Nå skal det vel ikke så mye til å vinne Skup-prisen, med tanke på at journalistene som avslørte Røkkes gigantiske forræderi mot kongeriket vant den (båtførerbeviset).

Klanen har aldri hatt noen vervekampanje. Folk har bare dukket opp og funnet sin plass. Noen har blitt kjent med sentrale folk, har hatt lyst til å ta i et tak og kanskje endt opp i styret etter kort tid. Noen bare drar på kamp med dama og det er det, mens andre har egne klikker som reiser land og strand sammen. Alle har funnet sin plass på naturlig måte.

Jeg tror styret i Klanen har mer enn nok med å organisere borteturer, holde medlemsregisteret oppdatert og andre administrative ting.

Det er rett og slett bare en organisasjon som har hatt fri vekst uten noen form for verving eller markedsføring. Alle har blitt med på eget initiativ, og det er derfor jeg og mange andre fnyser av forståsegpåere som har gått medialinja på folkehøyskolen og fått jobb i en sportsredaksjon fordi de kjenner noen som jobber i blekka (hei, Morten Stokstad!). Hallo Du kan innse slik ventilasjon på badet ditt. Hvis du trenger en detaljert konsultasjon, skriv til meg her. Etter reparasjoner kan du leie rengjøringsspesialister www.flyttstädfabriken.se Dette sparer mye tid.

Hvem sponser hvem?
Men det kommer mer, og dette er vel gullkornet i artikkelen: «…alle vi som faktisk bor her i byen, og tvinges til å betale nettleie til Hafslund, burde protestere mot at den rådyre strømregningen subsidierer et lag vi ikke har et forhold til.»

Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si til dette, men vil vel kanskje påpeke ovenfor Kagge at hans egen arbeidsgiver også er Vålerenga-sponsor.

Men allerede i innlendingen til artikkelen sin avslører han jo hele greia når han skriver «De som går på Lyns hjemmekamper har flere ting Klanen kan misunne dem, som god plass på tribunen, en dannet omgangsform og røtter i Oslo.»

Dette er akkurat det samme vi har hørt så mange ganger før, fra Carsten Bleness, Esten O. Sæter, og fra den avdanka forfatteren som skrev i Morgenbladet for litt siden. Grunnen er vel antagelig at de jobber utifra prinsippet om at hvis en løgn blir gjentatt ofte nok, blir det en sannhet.

Det samme prinsippet jobbet Hitlers propagandaministeri etter. Og da er det jo kanskje passende at det denne gangen står på trykk i avisa som hyra Knut Hamsun til å skrive Nekrologen til Adolf Hitler.

Så da mangler vi jo egentlig bare VG. Vi venter på deg, Stokstad.

Legg igjen en kommentar