Vålerenga – Esbjerg 1-1

Ullevaal Stadion 24.02.2005 – Royal League – 3020 tilskuere Det ble litt sånn placebo…det så ut som fotball, men var det liksom ikke… Vålerenga 1 ( 0)        –         Esbjerg 1 ( 0) 67 minutter Fredrik Berglund 0-1 1-1 Bernt Hulsker 81 minutter Øyvind Bolthof David Brocken André Muri Amund Skiri Freddy dos Santos Ragnar Klavan (Tommy … Fortsett å lese «Vålerenga – Esbjerg 1-1»

Ullevaal Stadion 24.02.2005 – Royal League – 3020 tilskuere
Det ble litt sånn placebo…det så ut som fotball, men var det liksom ikke…

Vålerenga 1 ( 0)        –         Esbjerg 1 ( 0)

67 minutter Fredrik Berglund 0-1
1-1 Bernt Hulsker 81 minutter

Øyvind Bolthof
David Brocken André Muri Amund Skiri Freddy dos Santos
Ragnar Klavan (Tommy Edvardsen, 57) Ardian Gashi Stefan Ishizaki Morten Berre
Bernt Hulsker (Arnar Førsun, 85) Daniel Fredheim Holm (Steffen Iversen, 79)

Hoveddommer: Daniel Stålhammer
Assistentdommere: Henrik Andrén og Magnus Sjöblom

En haug med kuldegrader, få lyspunkter og mellomspill. Vålerenga tok i mot Esbjerg i den siste kampen i gruppespillet i Royal League i går.
Det ble litt sånn placebo…det så ut som fotball, men var det liksom ikke…

Oppgjøret mellom Esbjerg og Vålerenga startet med en appell fra Freddy i forbindelse med arbeidet mot rasisme. Som en ytterligere markering spilte Vålerenga i drakter med sorte og hvite striper på samme måte som det nederlandske landslaget for noen dager siden.
Til tross for at saken er god er det fryktelig uvant å se laget i noen annet enn de vante farvene. Jeg mener således at vi kan legge «grønne drakter eller ikke»-diskusjonen død med en gang…

For de spesielt innvidde kan vi skyte inn at det altså heter sjenkebevilling, ikke sjenkebevilgning…Sånn…

Vålerenga er videre til mellomspillet uansett utfall av denne kampen og Rekdal hadde varslet at mange av de som ikke har fått spesielt mye spilletid skulle få sin sjanse i kveld. Det vitner om at vi begynner å få en bra stall når mannskapet som starter kampen potensielt kunne vært en første-ellever. (Kanskje med unntak av Klavan og Bolthof som ikke har fått all verdens spilletid.)

Utover i kampen skulle det imidlertid vise seg at det ikke var mye som vitnet om en første-ellever til tross for at det ikke så så verst ut på papiret.

Tempoet i kampen var ikke det høyeste med unntak av et par initiativ fra svenske Berglund på Esbjerg, men vi var frempå allerede etter 2-3 minutter ved Hulsker som forsøker å strekke frem en lang tå på et overlegg. Keeperen plukker uten større problemer. Vi får raskt et frispark etter 7 minutter hvor Ishi slår en fin ball inn i feltet, men også her plukker danske Hoffman enkelt ned ballen.

Berglund er hissig på grøten ved flere anledninger og setter forsvarsrekka vår på en del prøver. Berglund er rask, ballsikker og sterk i duellene til tross for at fyren ikke er større enn teskjekjerringa.

Etter 21 minutter får vi kampen sålangt største sjanse. Freddy tar først et innkast fra sin venstreside som resulterer i et hjørnespark. Vi kjører volteutgaven og «de danske drenge» følger ikke slik mange av de norske lagene etterhvert har begynt med. Dette gjør at vi kan komme med flere store spillere inn i feltet. Muri og Hulsker er i duell innenfor 5-meteren og ballen spretter i bakken. Keeperer får nærmest satt seg på ballen etter noe som ligner en hockeyredning og dermed avverget et mål om enn på et merkelig vis.

22 minutter og Ishi fyrer avgårde et skudd fra 18-19 meter som går utenfor. Godt å se at Ishi er så skytevillig som han er. Det har vi savnet hos mange av våre. Gashi hadde tendensene når han kom til oss, men det virker som han har lagt bort noen av skuddvanene sine. Ishi har for øvrig et godt skuddben.

Jeg har notert at forsvaret vårt synes litt stillestående og at kampen så langt ikke har noen spesielt høy underholdningsverdi. Vi er lite strukturerte i våre angrep og også svært utålmodige når vi har ballen. Da spilles den gjerne avgårde med en gang og nesten uten unntak til en med gul drakt.

25 minutter. Daniel Fredheim Holm kommer på et raid og skjærer inn mot 16-metersboksen. Han ser at Brocken er ledig på andre siden og spiller ballen fint over. Brocken legger tilbake med en gang til Daniel som nikker godt. Keeper er bra plassert og holder.

Vi klarer ikke helt å holde formasjonene forover på banen. Forvarsfireren holder linja godt og flytter fint frem og tilbake mens det ikke synes å være noe særlig plan over hva den offensive delen av laget foretar seg. Daniel er lite synlig som oppspillspunkt og midtbanen klarer ikke å skape noe skikkelig trøkk femover når man først beveger seg.

35 minutter er gått når Esbjerg får sin største sjanse så langt. et hardt skudd fra 17-18 meter som Bolthof får bokset ut. God redning på et bra skudd.

Omgangen ebber ut uten å ha gitt noen av de 3020 småfrosne sjelene på Ullevaal noe å varme seg på i det hele tatt.

Vi gjør ingen bytter i pausen og starter andreomgangen omtrent som første. Hulsker er frempå etter 53 minutter og gjør en strålende vending inne i Esbjergs straffefelt. Han drar av et par mann og får skutt, men dessverre blir det litt for løst og dermed enkelt for keeperen.

57 minutter. Ragnar Klavan ut og Tommy Edvardsen. Klavan har vært svært anonym.

Mye spill på midtbanen og en rekke feilpasninger som gjør at begge lagene sliter med å komme til gode avslutninger. Det synes heller ikke som om noen av lagene klarer å legge om taktikken nevneverdig i forhold til å få løst opp i de vanskelighetene som presenterer seg.

61 minutter og dagens første gisp. Fredrik Berglund skyter fra 6-7 meter etter et godt raid mot vårt mål. Skuddet er hardt og treffer, som vi registrerer etter et par sekunder fra der vi står, nettveggen.

0-1 målet kommer etter 67 minutter og det er naturligvis Berglund som putter. Og jeg hadde nær sagt det er naturligvis Bolthof som rører det til for seg selv igjen. Et langskudd fra Nicolai Høegh (tror jeg) fra utenfor 16 meteren. Skuddet er hardt og Bolthof feilbedømmer litt og følger ballen ut. Ballen er imidlertid ikke på vei ut, men treffer stolpen. Bolthof har da måttet kaste seg etter feilbedømmingen og ballen treffer ryggen til Bolthof og blir nærmest liggende på krittstreken. Berglund kan bare sette bredsiden til og føre Esbjerg opp i ledelsen.

79 minutter. Daniel Fredheim Holm ut. Steffen Iversen inn.

I det 80. spilleminutt er Gashi frempå med en av sine etterhvert så klassiske raid. 30-40 finter, gjerne på 3 eller færre motspillere og til slutt et frispark. Vi får ikke noe ut av frisparket, men det ser unektelig imponerende ut.

81 spilte minutter. Steffen Iversen legger til Hulsker. PANG! 1-1 og Ivers-effekten viser brutalt sin styrke. Et vakkert mål av Hulsker som dundrer ballen utagbart opp i keeperens lengste hjørne og vi er fortsatt ubeseiret i Royal League.

85 minutter. Morten Berre ut. Arnar Førsund inn.

Hulsker er alene gjennom etter 87 minutter og skulle egentlig bare klint til slik han gjorde på forrige sjanse, men velger denne gangen å forsøke en lobb kan det set ut som. Ballen går dessverre over.

Arnar Førsund drar på seg et gult kort i kampens siste spilleminutt.

Kampen sett under ett er en heller kjedelig affære som vi burde være fornøyd med å hente hjem ett poeng fra. Esbjerg var hakket vassere i angrepet enn oss takket være Berglund og vi hakket vassere i forsvaret. Det ble dermed ingen god og underholdende kamp, men en grei gjennomkjøring opp mot vårsesongen og mellomspillet.

Det ender altså 1-1 og vi kom oss gjennom gruppespillet uten tap og med Ivers som toppscorer så langt med 4 mål. Vi hadde kapasiteter som Arni, Thomas Holm, Wæhler og Hovi sittende i sofaen og spise potetgull, mens Ronny Johnsen ligger på benken til Schwabe og blir knadd. Dét lover godt for mellomspillet som trekkes senere i dag.

Legg igjen en kommentar