Attraktive motstandere avgjør

– Det er dessverre ikke slik at vi prioriterer å vise bortekampene til de norske lagene. Vurderingene gjøres ut fra hvor attraktive motstanderne er. Vi har vurdert det slik at Esbjerg er en mindre attraktiv mottstander enn Djurgården. Dette sier informasjonsansvarlig Espen Kjendlie til VPN, på spørsmålet om hvorfor kampen mellom Esbjerg og Vålerenga ikke … Fortsett å lese «Attraktive motstandere avgjør»

– Det er dessverre ikke slik at vi prioriterer å vise bortekampene til de norske lagene. Vurderingene gjøres ut fra hvor attraktive motstanderne er. Vi har vurdert det slik at Esbjerg er en mindre attraktiv mottstander enn Djurgården. Dette sier informasjonsansvarlig Espen Kjendlie til VPN, på spørsmålet om hvorfor kampen mellom Esbjerg og Vålerenga ikke vises på TV Norge.

Vålerenga er formlaget framfor noen i norsk fotball for tiden. Alt går på skinner, og målsettingen er intet mindre enn å vinne Royal League. Dette sier Kjetil Rekdal i et intervju med Aftenposten. I tillegg er Vålerenga nominert til Årets sponsorobjekt av bladet Kampanje – likevel finner hverken TV Norge eller Canal Digital noen grunn til å sende oppgjøret mellom Esbjerg og Vålerenga.

– Rent personlig ville jeg bare sendt kampene til Vålerenga, men det er nå enn slik at det er andre norske lag med i denne turneringen. Vi må ta hensyn til andre supportere også. Jeg kan imidlertid love at vi vil sende flere av Vålerengas kamper etter jul. Kampen mot Djurgården i februar kommer til å bli svært attraktiv, så den vil vi helt sikkert sende. Skulle Vålerenga gå videre til mellomrunden så vil vi jo prioritere de kampene også. Men nok en gang: Det er andre lag fra Norge som deltar også.

Vi forstår det uten at vi er enige. Vålerengas bortekamper, eller rett og slett alle bortekamper norske lag spiller burde være attraktive objekter uansett. Vi snakker om lag som har store tilhengerskarer som ikke har mulighet til å reise avsted til nabolandene midt i uka. Det er denne gruppen TV-kanalene burde tekkes, fordi det er denne gruppen som også vil skape liv og stemning på hjemmekampene.

Canal Digital har vi ikke fått tak i, men skulle de svare på vår henvendelse i løpet av dagen, vil vi følge dette opp i en egen sak. Canal Digital sender imidlertid både hjemmekampen til Brann mot Halmstad, og Tromsøs bortekamp mot Brøndby.

TV Norge sender Vålerengas hjemmekamp på Ullevål mot Roseborg før jul.

En komplett oversikt over TV-kampene i 2004 finner du på VPNs eminente Royal League sider.

Legg igjen en kommentar