Fotballferien er snart over

Mannen med gabardinfrakken gjør det også i ferien. Og når normale mennesker pakker for å dra på ferie til sydlige strøk lukker han gluggene i fiskeværet og setter seg med en hånd på en lunken Mackøl og den andre knugende på to måsegg. Etter å ha sittet slik i 6 dager fant han det for … Fortsett å lese «Fotballferien er snart over»

Mannen med gabardinfrakken gjør det også i ferien. Og når normale mennesker pakker for å dra på ferie til sydlige strøk lukker han gluggene i fiskeværet og setter seg med en hånd på en lunken Mackøl og den andre knugende på to måsegg. Etter å ha sittet slik i 6 dager fant han det for godt å mene noe om den nært forestående kampen mot FC Lyn Oslo.

Endelig er det dags for lokaloppgjør. Oslos stolthet, møter norges mest sydlandske vestkant club, lyn. Sydlandsk naturligvis ikke pga. spillestilen. Naturligvis ikke på grunn av sørkoreaneren dem kjøpte til seriestart, det mjauer fortsatt i den sekken…. Sydlandsk naturligvis på grunn av konfliktløsningsmodellene. Med stort engasjement prøver de å rappe ”useriøs drift og ledelse”-stempelet Vålerenga har hatt i årevis. Hva er det med denne Morgan ”alle konspirer mot meg” Andersen? Lyn er i ferd med å bli så patetiske at de snart er vanskelige å hate, og da må noe gjøres, og det brennkvikt.

For de av dere som lurer, samma faen jeg skriver allikevel, så går livet sin vante gang her i Nord-Norge. Det er litt variasjon i hverdagen. Mens jeg tidligere har sitti i kjøkkenvinduet og tellt flyttelass på veg sørover, gjør sommeren at jeg kan sitte og telle tyske bobiler på veg til Nordkapp. Forandring fryder. Skulle gjerne skrevet mer om livet i Nord-Norge, men det er ikke så mye spennende som skjer. Hadde det vært det, ville det nok bodd flere her oppe……

Ellers har fotballferien gått med til å trykke ”oppdater” på VPN forum og alle tenkelige og utenkelige sider som kan inneholde overgangsnyheter. Jeg registrerte at det var en annen klubb som tok på seg å gjøre en seriøs og voksen spiller ut av Daniel Braaten. Ut fra den modenheten han har vist i intervjuer, er jobben omtrent som å gjøre jomfru av Tanya Hansen, men Rosenborg har jo lang erfaring i å støtte og bære frem unge talenter…..
Ellers ser jeg at Arne Erlandsen følger Drillos teser om å bruke spillere med ekstremkvaliteter. Å hente en ekstremt KORTVOKST spiss er vel ikke helt hva drillo mente, men pytt pytt. Dem kan fotball på Malta, det veit alle.. Det mjauer snart i den sekken også.

Mer spennende er det å se på hvem vi får. Arni Gautur Arason. En tilvekst ikke bare til Vålerenga, men til hele tippeligaen. Vi har henta andrekeepern til Manchester city, førstekeepern er David James. Vi snakker ”top of the hill”, vi snakker matchvinnerkeeper. Vi er overgangsvinnere allerede på det første kjøpet vi gjør. Rbk, Brann og Lyn tripper nervøst rundt og spekulerer på hvilke toppnavn som åpenbarer seg i den neste pressemeldinga fra Valhall.

Jeg gleder meg til å se nye og gamle spillere på mandag, og jeg har trua på 3 poeng. Det betyr desverre ikke så mye, jeg har alltid trua på 3 poeng. Men dette er nok en viktig kamp. Ikke bare fordi clubben vi møter heter fc lyn, men fordi 3 poeng på mandag holder oss i toppen av tabellen. Vi er et steg nærmere royal leauge, og ett skritt nærmere medalje og et nytt eventyr i europacupen.

Jeg gleder meg til å se et mektig tifoshow, jeg gleder meg til å høre trøkket fra tribunen. Jeg gleder meg til å se kampen på tv, med klanens utmerkede webradio i bakgrunnen. Jeg bare gleder meg. Knuser vi Lyn på mandag er det en kamp jeg vil huske til jeg blir gammal. Orntlig gammal. Gammal som i attraktiv for Anna Nicole Smith og Celina Middelfart.

Til spillera
Dere grusa Lillestrøm og Brann, og det betydde mye for oss alle. Jeg veit dere er veloppdragne og at dere sikkert har lært at man ikke skal tråkke på dem som ligger nede. Glem det, gi de ynkelige rabulistsnobbene en på trynet på mandag. Gi dem nådestøtet, dytt dem utfor kanten, send dem ned i sumpa. Ikke ta noen fanger, ta tre poeng. Det har mye å si for tabellen, men i bunn og grunn handler det mest om ære og stolthet. Vår ære og stolthet.

Legg igjen en kommentar