Fredrikstad – Vålerenga 2-2

Tippeligaen 4. runde – Fredrikstad Stadion 3. mai 2004 – 10.151 tilskuere Hovi reddet oss med scoring på overtid, enkeltindivider i Klanen oppførte seg særdeles dårlig, og fortjener STRAFF. Det var en skam å vise seg i Vålerengaklær i plankebyen igår. Vålerenga: Pa Dembo Touray David Brocken Erik Hagen Kjetil Wæhler Tom Henning Hovi Ardian … Fortsett å lese «Fredrikstad – Vålerenga 2-2»

Tippeligaen 4. runde – Fredrikstad Stadion 3. mai 2004 – 10.151 tilskuere

Hovi reddet oss med scoring på overtid, enkeltindivider i Klanen oppførte seg særdeles dårlig, og fortjener STRAFF. Det var en skam å vise seg i Vålerengaklær i plankebyen igår.

Vålerenga:

Pa Dembo Touray
David Brocken Erik Hagen Kjetil Wæhler Tom Henning Hovi
Ardian Gashi (Tor Henning Hamre 88. min) Thomas Holm Jørgen Jalland
Daniel Fredheim Holm Freddy Dos Santos Morten Berre (Runar Normann 57. min)

Fredrikstad:

Sørlie, Czwartek, Pettersen, Helland, Johnsen, Petersen, Risholt, Koskela, Söderstjerna, Brenne, Ringberg.

Mål/Kort:

1-0 Freddy Dos Santos 26. min
GK Ardian Gashi 34. min
39. min Söderstjerna 1-1
GK Kjetil Wæhler 48. min
GK Freddy Dos Santos 62. min
84. min Risholt 2-1
GK David Brocken 86. min
2-2 Tom Henning Hovi 90. min

Espen Berntsen
Gud bedre

Det var et oppgjør mellom to store fotballnavn i Fredikstad igår. Baneforholdene var svært dårlig, og det var jammen meg spillet til tider også. Og dette henger vel tildels sammen. Hovi satte pannebrasken til i det 93 minuttet og reddet oss fra et ydmykende tap.

Jeg er fristet til å gi faen i å skrive noe referat i det hele tatt. Grunnen til det er den ufattelig dårlige oppførselen til enkelte Klansmedlemmer i pausen igår. Hvis du er så jævli tjukk i huet, og tror at man ikke får høre FFK sanger over høyttaleranlegget, når man faktisk ER i Fredrikstad PÅ stadioen dems, da bør du søke proffesjonell hjelp. Å rive ned en høyttaler og gjøre et forsøk på en til, da er du rett og slett en DUST. Fy faan så jævli skuffa jeg er over dere. TAPERE!

1. omgang:

14. min: Vålerenga har startet best, men første notat på blokka, kom ikke før i dette spilleminuttet. Fredheim Holm viste litt av reportoaret sitt ved FFKs 16 meter. Er nok litt for glad i ballen, og skal finte vekk alt og alle. Klarer det i og for seg fint, men skuddet blir for dårlig.

18. min: FFK begynner å drøye tiden allerede nå på en corner. Dommerene har jeg sluttet å irritere meg over, de ser mindre og mindre.

26. min: 1-0. Freddy Dos Santos (str.) Fredheim Holm på raid igjen, og denne gangen er han innenfor 16 metern, og FFKs forsvarere skjønner at det ikke nytter å stoppe denne fantastiske Vålerengaspissen med lovlige midler. Vålerenga får fortjent straffe. Og Freddy setter den kaldt bak eks. VIF keeper Steinar Sørlie.

32. min: Vålerengaforsvaret begynner å svikte litt. Ingen tar ansvar, før Jalland mæler ballen ut. Enga går rett i angrep, og Hovi skaller ballen i retning nettmaskene, men den går via en FFK spiller og til corner.

37. min: Fredheim Holm (nok en gang) leker med plankegutta på venstresiden, legger ballen på panna til Freddy, som header ballen ca 20 cm over målet. Sinnsyk sjanse.

39. min: 1-1. Söderstjerna. Horribelt tilbakespill til Pa. Pa treffer ikke ballen godt nok, og Söderstjerna lobber ballen enkelt i mål. Trist for de innvolverte i Vålerengaforvaret. De er ellers svært stabile, men sviktet litt her.

42. min: Igjen er Engaforsvaret ustabile. Heldigvis er ikke FFK så gode at de utnytter det svake Vålerengaforvaret i denne situasjonen.

2. omgang:

47. min: David Brocken lader skuddbeinet og fyrer av et sinnsykt bra skudd. Men på en eller annen uforklarlig måte, klarer Sørlie i FFK målet å flikke ballen til corner. Hadde han vært like god når han spilte i VIF, hadde han vært klar førstekeeper i VIF idag.

49. min: Igjen blir VIF forsvaret overlistet, og en FFK spiss står aleine på ca 16 meter, men han utnytter ikke situasjonen spesielt bra. Han skyter neste til innkast. Heldigvis.

50. min. DOMMERSKANDALE (ja jeg klarer ikke å holde meg helt unna idag heller). Ardian drar seg fint gjenom nesten langs dølinja, og FFK backen har ikke sjans til å stoppe han på lovlig måte. Gashi blir lagt stygt ned, men dommern bare vinker spillet videre. Og at ikke linjekødden så det som stod enda bedre plassert enn dommeren, er jo et under. Det er vel en av de klareste straffen jeg har sett de siste årene (dvs det kom en situasjon litt senere i kampen som faktisk var helt klar, men så ble det dømt straffe òg da).

51. min: Berre skyter et knallhardt skudd, som Sørlie igjen redder på uforklarlig vis. Kjempebra forarbeid av Fredheim Holm. Bror Thomas Holm kliner ballen langt utenfor på returen.

59. min: Wæhler er frempå med pannebrasken, header i tverrliggeren fra en corner.

75. min: Normann har kommet inn og viser seg frem på venstrekanten. Han leker seg enkelt forbi det som måtte komme av motstand, og legger ballen på panna til Jalland. Han header 4 meter utenfor på åpent mål.

77. min: Fredheim Holm spiller Jalland gjenom, men Jalland får ikke tak i ballen skikkelig, og sjansen blir spolert. Jalland hadde dessverre fri vei mot målet.

80. min: Gashi herjer på høyrekanten, ler vekk FFKs forskøk på å hindre han, legger ballen inn til Freddy som blir litt for omstendelig, og får ikke noe ut av sjansen.

83. min: 2-1. Risholt. Panzer har tippeligans klareste hands, og det blir selvsagt dømt straffe. Ikke noe å si på det. Og mål blir det.

90. min: Klanen står skuffet å ser på at VIF ikke er spesielt farlige fremover. Rekdal er illsint på sidelinja, og nekter å tape. Et par omrokkeringer og et bytte er gjort. Men alt håp er tilsynelatende ute. MEN er det egentlig det?

90. min (+3): 2-2 KONG HENNING HOVI. Skaller ballen forbi en fortvilet Sørlie i FFK målet. En Vålerenga scoring på overtid? Hva er dette? Jeg stod der helt paff, men gud bedre så glad jeg var. TAKK HOVI.

I utgangspunktet er jeg langt fra fornøyd med poengdeling mot Fredikstad. Men idag var det bedre enn ingenting. Og etter en kamp med MYE dårlig spill og elendige dommeravgjørelser, så er jeg godt fornøyd allikevel. Men dette holder ikke resten av sesongen. Vålerenga må løfte seg. Med unntak av noen få enkeltspillere, så var det en begredelig forestilling av Vålerenga.

De som fremhevet seg mest i positiv retning var Fredheim Holm, Gashi, Brocken og ikke minst Hovi.

Spillerbørs:

Tourray 5
Hovi 6 BB
Wæhler 4
Hagen 5
Brocken 6
Berre 4
Jalland 4
Holm 5
Gashi 6
Dos Santos 4
Fredheim Holm 5

Innbyttere:
Normann 5
Hamre For kort tid

Daniel Fredheim Holm deler tittelen med Ardian Gashi.

Legg igjen en kommentar