Fra Tøyen til Vålerenga

VPN har sendt epost til investorene, og Egil Stenshagen har tatt seg tid til å svare og forklare hvorfor han har investert penger i Vålerenga. Vi lar han gjerne svare sent når svaret er så godt. Beklager sent svar, men jeg har vært bortreist. Først og fremst litt historie og bakgrunn for mitt Vålerenga engagement. … Fortsett å lese «Fra Tøyen til Vålerenga»

VPN har sendt epost til investorene, og Egil Stenshagen har tatt seg tid til å svare og forklare hvorfor han har investert penger i Vålerenga. Vi lar han gjerne svare sent når svaret er så godt.

Beklager sent svar, men jeg har vært bortreist.

Først og fremst litt historie og bakgrunn for mitt Vålerenga engagement. Jeg er født og oppvokst på Tøyen. Til jeg var 25. Gikk på Tøyen folkeskole og Vahl gymnas. På Vahl vant vi stort sett alltid skolemesterskapene både i fotball og ishockey. Det var nærmest tradisjon. Har alltid vært sportsinteressert. Det var
derfor naturlig å bli VIF tilhenger.

Spilt aktivt fotball og ishockey inntil jeg var 20 år. Var ikke god nok for Vålerenga – spillte i bl.a Sørli, Progress og Rosenhoff(kun ishockey der).

Deretter ble det bedriftsfotball og hockey pockey. Spiller fortsatt som mosjonist. Fotball to ganger i uka i sommerhalvåret og en gang pr uke om vinteren(da i Vallhall). Er nå 56 år. Håper også i sommer å få spille noen bedriftskamper i fotball for Egil Stenshagen Bil.

Er for øvrig ivrig bruker av Nordmarka – både sommer og vinter(da på ski). Å gå på ski fra Mylla gjennom Marka til Holmekollen er virkelig en «højdare» som jeg må få med meg hver vinter. Minst en gang.

Da det for en del år siden ble stiftet et a/s for å hjelpe Vålerengas fotball-lag var det naturlig for meg å bli med som aksjonær. De første årene var jeg ingen storaksjonær, men det har dratt på seg de siste årene. I det nye a/s et som ble stiftet i vinter er jeg tredje største aksjonær – etter Hans Petter Lundteppen og Bryggegata(Fredriksen/Trøim). Stig Grimsgaard Andersen er for øvrig like stor aksjonær som meg.

For 2004 sesongen har vi et budsjett som synes realistisk. Over tid må inntekter og utgifter harmonere – enten det er en bedrift eller et idrettslag. Utgiftene er relativt sikre – de kommer. Det har dessverre oftest vært altfor stor optimisme når det gjelder inntekter. Mange har levd med urealistiske håp. Det virker på meg som både administrasjonen og spillerledelsen nå virkelig har forståelse for at vi kan ikke bruke penger som vi ikke har eller ikke kommer til å få.

Fotballen hadde jo for noen år siden en stor inntekskilde i salg av spillere. Dette markedet nærmest kollapset, som også IT markedet. Det fatale var jo at kostnadssiden i stor grad var relativt fastlåst i spillerkontrakter, administrasjonskostnader m.m. Derfor måtte det gå galt. Og det gjorde det for de fleste Tippeliga klubbene – ikke bare i Norge, men mange steder.

De fleste har nå fått redusert kostnadene. Og aksjonærene har i stor grad måttet blø. Interessen for fotball synes nå som oppadgående – til tross for at landslaget dessverre ikke kvalifiserte seg til sluttspillet i sommerens EM. Den økende interessen må bl.a tilskrives Åge Hareide og hans suksess hittil med landslaget. Fotball er godt mediastoff. Og landslagets suksess og Åge Hareide som den han er har resultert i bred og positiv mediadekning. De største avisene kaller seg jo nå for «fotballavisa» og «idrettsavisa». Og TV har mer fotballstoff enn noen gang. Den lave renta gjør også at de fleste nordmenn har
fått bedre råd – til bl.annet å gå på fotballkamper. Bedre tider for store deler av næringslivet har også satt mer fart i sponsormarkedet.

Vi har jo flere meget interessante nye spillere i Vålerenga denne sesongen. Og med større bredde blant elitespillerne har vi vel aldri hatt en bedre reservebenk enn årets. Nå er det ingen voldsom krise hvis vi skulle få en skade. Reservene er nesten like gode. Det kan bli avgjørende i en lang og tøff sesong. I underskogen i de aldersbestemte klassene har vi også flere gode som kan utvikle seg til å bli Tippeligaspillere.

Om ikke det skulle være nok, så får vi beordre Lars Bohinen til å legge seg i trening igjen. Han gjorde jo noen fine kamper i fjor. En av banens beste i cup-kampen mot Lillestrøm.

Målsetningen er jo å bli blant de fire beste i serien – for dermed å kunne spille i den nye nordiske vinterserien Royal League. Det vil være positivt for å holde laget i virksomhet og i form til neste sesong – og det bør også bety en interessant økonomisk gevinst som igjen kan være med å vidreutvikle klubben.

Vi tapte jo mange «stang ut» oppgjør sist sesong. Med årets styrkede lag og noe mindre uflaks enn i fjor bør det kunne bli en spennende og oppløftende sesong for Vålerenga. Og kanskje er det realisme også å gjenta cup-seieren fra 2002. Med skjerpet innsats også i alle cup-kampene bør det være fullt mulig.
Rosenborg har jo i år vist at de ikke er uslåelige. Vi går for the double, spør du meg!

Legg igjen en kommentar