Yngst og best

Daniel Fredheim Holm er omtalt som banens beste spiller i flere aviser etter Lyn-kampen. Og ikke minst ble han BB på VPN. Han var ikke bare best, men også yngst. VPNs intervjuseksjon har ringt Daniel. – Hvordan er dagen i dag? Den er veldig grei, den. Det var moro med en rolig trening, jeg har … Fortsett å lese «Yngst og best»

Daniel Fredheim Holm er omtalt som banens beste spiller i flere aviser etter Lyn-kampen. Og ikke minst ble han BB på VPN. Han var ikke bare best, men også yngst. VPNs intervjuseksjon har ringt Daniel.

– Hvordan er dagen i dag?
Den er veldig grei, den. Det var moro med en rolig trening, jeg har også vært en tur innom skolen.

– Har du lest avisene?
Ja, de har jeg lest. Moro at de skriver som de gjør.

– Hvordan synes du selv at det gikk?
Jeg synes det gikk bra i går, men jeg manglet en scoring i tillegg til at vi skulle ha vunnet kampen.

– Tapte du noen dueller mot Steven Lüstu?
Hehe. Jeg husker at jeg vant noen duller mot han, ja.

– Takler du all denne medgangen?
Ja, det går veldig bra. Det er bare gøy, jeg håper det fortsetter.

– Hva er du mest fornøyd med selv?
Akkurat nå er jeg mest fornøyd med at jeg får spille kampene. Jeg har fått spille alle kampene som har vært siden jeg kom til Vålerenga, men jeg er også forberedt på ikke å få spille.

– Merker du forskjell på nivået: Skeid og Vålerenga?
Klart det er forskjell. Nå møter vi bra lag hele tiden, jeg merker også at medspillerne på trening er bedre. Du merker det på at du har dårligere tid, men det er egentlig en vanesak. Jeg gikk jo til Vålerenga for å utvikle meg mer som fotballspiller, det tror jeg er lettere i Tippeligaen enn i 1. divisjon.

– Du var aktuell for Lens i fjor – hvilke drømmer har du for fremtiden?
Det tar jeg med ro, jeg tenker ikke på sånt nå.

– Merket du nivå-forskjellen på Newcastle og lagene i Tippeligaen?
Etter et par kamper i Tippeligaen er vel den største forskjellen at lagene vi har møtt hittil legger seg bakpå mot oss, det gjorde ikke Newcastle. Jeg liker imidlertid at lagene gjør det, da kan vi styre kampen og ha ballen mer.

– Hvordan er det med skaden din?
Den er bra og skal ikke komme tilbake. Jeg var litt stiv på baksiden av låret etter Glimt-kampen, men i dag er jeg helt fin.

– Hva tenker du om Brann-kampen?
Jeg har aldri spilt mot Brann. Det blir sikkert like tøft som de andre kampene vi har spilt, egentlig tror jeg den blir tøffere. Har vi litt mer flaks enn vi har hatt hittil, så kan vi vinne.

– Til slutt: Ditt største øyeblikk på en fotballbane, var det da Skeid slo ut Vålerenga av cupen i fjor?
Nei, men det var ett av dem. Det største øyeblikket hittil var nok bortekampen mot Newcastle, sier en svært sympatisk Daniel Fredheim Holm til VPN.

Daniel er som kjent Newcastle-supporter, noe han har vært siden han var 10 år. 10 år? Han ble altså Newcastle-supporter i 1996! Han syntes selvsagt det var stas å debutere i en obligatorisk Vålerenga-kamp mot favorittklubben i England. Formelt sett debuterte han, etter 1,5 millioners overgangen fra Skeid 31. januar, i en treningskamp mot Strømsgodset. Han brukte åtte minutter på å lage ett mål.

Vi bør vel også nevne at pappa Paal Fredheim var toppscorer i Vålerenga på den tiden da Daniel var baby – i sesongene 1986/87. Og de såkalte ekspertene mener at Daniel, lillebroren til Thomas Holm, er landets største fotballtalent. Han spiller for øvrig på U-19-landslaget når han er skadefri.

Legg igjen en kommentar