Lyn – Vålerenga 1-1

Tippeligaen 2. runde – Ullevaal 19.04.2004 – 16.014 tilskuere Poengdeling i nervepirrende, og til tider litt kjedelig kamp. Men vi var heldige med været. Vålerenga: Pa Dembo Tourray David Brocken Erik Hagen Kjetil Rekdal (Kjetil Wæhler 29. min) Tom Henning Hovi Ardian Gashi Jørgen Jalland Per Egil Swift Morten Berre Freddy Dos Santos (Thomas Holm … Fortsett å lese «Lyn – Vålerenga 1-1»

Tippeligaen 2. runde – Ullevaal 19.04.2004 – 16.014 tilskuere

Poengdeling i nervepirrende, og til tider litt kjedelig kamp. Men vi var heldige med været.

Vålerenga:

Pa Dembo Tourray
David Brocken Erik Hagen Kjetil Rekdal (Kjetil Wæhler 29. min) Tom Henning Hovi
Ardian Gashi Jørgen Jalland Per Egil Swift
Morten Berre Freddy Dos Santos (Thomas Holm 81. min) Daniel Fredheim Holm

Lyn:

Al-Habsi, Håkonsen, Berntsen, Lüstu, H.Dahl, Hanssen, Lagerlöf, Sørensen, Sokolowski, Tessem, Markstedt.

Mål/Kort:

Tom Henning Hovi 0-1 64. min
75. min 1-1 Henrik Dal
Daniel Fredheim Holm GK
GK Øyvind Leonhardsen
Espen Berntsen
Odd Arne Vangen, Magne Tøsse

Vålerenga klarte ikke å slå Lyn idag heller. Heldigvis ble det poengdeling da. Mager trøst kan en vel si. Men Vålerenga var vel det beste laget, hvis man ser hele kampen under ett. Men det hjelper så lite. Målet kom, og det var utagbart for Pa, men det kan vel diskuteres om ikke noen skulle tatt utt svinet som fikk stå fritt på 17,5 meter å kline til.

1. omgang:

2. min: Vålerenga starter i et forrykende tempo, og Daniel Fredheim Holm viser seg umiddelbart fram med et nydelig innlegg til pannebrasken til Hovi. Hovi skaller ballen ca 20 cm fra krysset.

3. min: Lyn svarer med en farlig corner. Skuddet suser 1 meter over tverrliggeren.

15. min: Lyns keeper roter det stygt til, Freddy er der, men får ikke samlet seg, kunne fort havnet i nettet den ballen. Gashi prøver å utnytte returen, men ballen glipper.

18. min: Rekdal får en kjempesmell, etter at et svin av en Lynspiller kommer altfor seint inn i duellen. Kjetil stabler seg på beina igjen, men må gi seg 11 minutter senere.

35. min: Fredheim Holm fyrer av et smellvakkert langskudd fra ca 20 meter. Ballen suser 5,5 cm utenfor krysset Hovi luktet på tidligere i omgangen.

45. min: Ardian Gashi jobber som en okse, og stjæler ballen fra en Lysback på høyresiden. Spiller Freddy gjenom, som er så vanvitti nære å få en tå på den ballen. Istedet sklir en Lynspiller ballen i hanskene til sin keeper, noe som glatt kvalifiserer som tilbakespill. Men dommern lar det passère. OK, jeg kan til nød godta det.. TIL NØD!

2. Omgang:

50. min: Fredheim Holm ler ballen hele veien rundt en Lynspiller på venstrekanten, og legger nydelig inn forran mål. Litt vanskelig å se hvor nære han er, men det er ikke langt unna mållinjen tror jeg. Dessverre får ingen i blå drakt utnyttet det flotte innlegget.

51. min: Freddy får fri bane mot Lynmålet, igjen litt vanskelig å bedømme avstanden fra der jeg stod, men Freddy har en mann i shortsen, og avslutter tidlig, men ballen smyger seg utenfor.

55. min: Freddy er frempå igjen. Dennegangen med en fin heading som havner oppå Lynmålet. Nå er Vålerenga nære en scoring. Lyn har hatt mer enn nok med å forsvaret seg, og St. Halvards menn kjemper iherdig.

59. min: Lyn på en sjelden visitt mot VIFburet. Skudd fra ca 25 meter. Pa vipper ballen til corner.

60. min: Lyns corner var relativt farlig. Den kommer på første stolpe, og som en kjent mann pleier å si: » Jeg gjentar det nok en gang, Egil. Det er så viktig å ha en mann på stolpene på corner». Pa er presset, men får fomlet ballen til en ny corner. Den corneren havner oppå nettaket til Pa.

61. min: Per Egil forærer en Lynspiller ballen, som kommer farlig nær vår 16 meter. Heldigvis kommer vår panzrede mann og feier den unna.

63. min. Morten Berre er millimetere fra å score. Men det ender i corner. Nå det bare bli mål snart.

64. min: JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAADDDDA.. Tom Henning Hovi. 0-1, og det er så deilig at jeg nesten dør av glede. Ballen er etter mye om og men, over linja. Lynspillerne protesterer vilt, men til ingen nytte. Ballen var over linja, og det står 0-1 til vårt kjære Vålerenga.

65. min: Brocken får endelig sus i skoa, og fyrer av et meget bra frispark, Lyns keeper får vippa den vekk fra målet, men igjen var vo nære scoring.

75. min: Det måtte skje. 1-1, Lyns Henrik Dahl får stå helt aleine ved 16 meter’n vår på en corner. Og selvsagt må kan skyte så forbanna godt, og ha en stor porsjon flaks, så ballen er innom et bein inni 16 meter’n, og Pa er sjanseløs. Nedturen er stor. Det var faen meg bare flaks. For Pa hadde tatt den lett hvis ikke den hadde skiftet retning.

85. min: Jalland skyter like over. Jalland gjorde en formidalbel kamp idag. Det må bare sies.

89. min: Lyn avslutter kampen med et farlig skudd like over mål. Flaks i uflaksen, så tok vi med oss ett poeng fra den første bortekampen i år. Lyn var ikke spesielt farlige fremver, selvom de var nære på flere ganger. Vålerenga hadde fortjent å slå de svina fra Lyn, det er det ingen tvil om. Men kampen endte 1-1, og det må vi dessverre leve med.

Tillegg: VPN kommer også i år til å gi spillerne karakterer. Disse vil ikke nødvendigvis sammenfalle helt med kampreferentens syn på kampen. Poenget er at spillerbørsen gis av samme mann hver gang, og danner grunnlaget for kåring av årets spiller mot sluttten av sesongen. Hvem som skriver kampreferater varierer derimot noe fra gang til gang. Vi ser ikke dette som noe problem, hver mann sin mening, og over en hel sesong vil nok snittet på spillerbørsen gi det beste inntrykket av spillernes prestasjoner.

Her er dagens spillerbørs:
Pa Dembo Tourray: 5
David Brocken: 6
Erik Hagen: 6
Kjetil Rekdal: For kort tid på banen
Tom Henning Hovi: 7
Per Egil Swift: 6
Morten Berre: 6
Jørgen Jalland: 5
Ardian Gashi: 6
Freddy dos Santos: 3
Daniel Fredheim Holm: 7 BB
——-
Innbyttere:
Kjetil Wæhler: 6
Thomas Holm: For kort tid på banen

Legg igjen en kommentar