-Spiller som på Ullevål

VPN har snakket med Geir Bakke før onsdagens avgjørende UEFA-cupkamp mot Newcastle. Vi har også sett nærmere på hjemmestatistikken på St James Park. Imponerende, men den gir også Vålerenga håp. Tapte på straffer på St James Newcastle har en imponerende statistikk på St James Park. Men det var der Partizan Beograd vant 1-0, fikk straffekonk … Fortsett å lese «-Spiller som på Ullevål»

VPN har snakket med Geir Bakke før onsdagens avgjørende UEFA-cupkamp mot Newcastle. Vi har også sett nærmere på hjemmestatistikken på St James Park. Imponerende, men den gir også Vålerenga håp.

Tapte på straffer på St James
Newcastle har en imponerende statistikk på St James Park. Men det var der Partizan Beograd vant 1-0, fikk straffekonk og sendte Newcastle til UEFA-cupen mens serberne fikk møte Real Madrid i Champions League.

– Det viser at det er muligheter også på St James Park. Vi har ambisjoner om ikke å ligge bakpå og vente på at de skal angripe, sier Geir Bakke til VPN.

Tirsdag klokken 0930 går flyet fra Gardermoen. Klokken 1930 tirsdag kveld skal guttas eneste trening i England gjennomføres.

– Vi kommer til å spille som vi gjorde på Ullevaal. Jo oftere vi klarer å få det til å bli tre bak, fire på midtbanen og tre foran, i stedet for 5-2-3, jo bedre er det for oss. Klarer vi å være aggressive og forhindre at de får skikkelig fart på ballen, kan det føre til at de får tidspress og blir litt utålmodige.

– Med unntak av baklengsmålet var vel Ullevaal-kampen nesten perfekt?

– Ja, den var nesten perfekt, men den viste også at man blir straffet hardt hvis man ikke følger med 100 prosent til enhver tid. Det nytter ikke å sove noen sekunder som fotballspiller. Andre omgang var imidlertid veldig god, sier Bakke.

Newcastle ble også straffet hardt da de ikke kom til Champions League. Dagen etter kom det melding om at Newcastle-aksjene falt med 14 prosent på børsen – utrolige 7 millioner pund.

Engelske aviser var skjønt enige om at de tok for lett på oppgaven. I Beograd scoret nemlig Newcastle det eneste målet, hjemme skulle avansementet til de store kampene i Europa sikres ved å holde nullen. Lett match mot et serbisk lag som kom seg til tredje kvalik-runde etter 1-1 hjemme og 2-2 borte mot Djurgården.

Men Lothar Matthaüs, Partizan Beograds trener, var optimist og uttalte til The Guardian før kampen:

«I believe in a miracle and see my team in the next round instead of Newcastle… A packed St James’, with 52,000 inside, should also motivate my players. If that kind of sight isn’t a motivation for my players, then there’s nothing more I can do.»

Straffesparkkonkurransen startet med at Alan Shearer bommet. Aaron Hughes skjøt over tverrliggeren på den avgjørende straffen for Newcastle – dermed var fiaskoen et faktum og rundt 15 millioner budsjetterte pund borte.

Tapet mot serberne kom fire dager etter hjemmetapet mot Manchester United (1-2) og tre dager før hjemmetapet mot Birmingham (0-1). Den svake perioden førte til at klubben i september måtte sende følgende melding til the Stock Exchange:

«Newcastle United notes recent media speculation regarding Sir Bobby Robson and confirms that Sir Bobby Robson has not resigned and that any reports to the contrary are completely unfounded.»

Robson har imidlertid fått skikk på laget etter en svært skuffende start på sesongen. Newcastle er blant de beste hjemmelagene i Premier Leauge. På 14 kamper har de åtte seire, tre uavgjort og tre tap og 23-9 i målforskjell.

Det tredje hjemmetapet i årets serie kom i romjulen mot Blackburn (0-1). Newcastle tapte også hjemme mot 1. divisjonslaget WBA i ligacupen (1-2) i oktober, men stilte da med et svært redusert mannskap.

Av de sju målene Newcastle har sluppet inn i løpet av de fem hjemmetapene, har seks av dem kommet etter sidebytte. Det betyr at det er håp for Vålerenga selv om de ikke har scoret ved pause.

For de som er ekstra overtroiske kan det være verdt å merke seg at det var nen ederlandsk dommer da Partizan Beograd vant på St James – en nederlender dømmer også på onsdag.

Legg igjen en kommentar