VG ryster VPN på morrakvisten

All PR er god PR. Det var Helmut Steffens motto. Det var kort vei fra pølsepapiret til trykksverte i Akersgata da Helmut styrte sjappa. De merkeligste saker hadde en tendens til å dukke opp rett før Vålerenga skulle spille store og avgjørende kamper. I dag er meldingen fra VGs førsteside: «Ryster Vålerenga med penisskandale». Hva … Fortsett å lese «VG ryster VPN på morrakvisten»

All PR er god PR. Det var Helmut Steffens motto. Det var kort vei fra pølsepapiret til trykksverte i Akersgata da Helmut styrte sjappa. De merkeligste saker hadde en tendens til å dukke opp rett før Vålerenga skulle spille store og avgjørende kamper. I dag er meldingen fra VGs førsteside: «Ryster Vålerenga med penisskandale». Hva har skjedd? Er Helmut tilbake?

Mats Ulshagen er ansvarlig redaktør i Vål’enga magasin. En blekke av, med og for Vålerengasupportere. Telefonen har ikke stått stille i morgentimene for redaktøren. VPN er svært interesserte i å vite hva Ulshagen syns om oppslaget.

– Først og fremst er dette ganske overdrevet, men det er jo et fint tidspunkt å få førstesiden i landets største avis på da. Det er jo kamp om to dager, og at dette er er gratis publisitet for Vålerenga er det liten tvil om.

Kristopher Schau luftet nylig sin penis foran 800.000 tv-seere. Nå har han altså spurt selveste Alan Shearer om han rister eller melker sin penis etter urinering. Spekulerer Vål’enga Magasin i Schau-effekten?

– Vi tok kontakt med Schau-brødrene i fjor høst da vi jobbet med det første nummeret av magasinet. Dette var før Team Antonsen, og før skjult kamera stuntet med Janne Formoe. Det som er saken er jo at de har stilt både Åge Hareide og Gunnar martin Kjenner det samme spørsmålet. Det ble det ingen overskrifter av.

Spørsmålet er vel heller om VG spekulerer i Schau-effekten for å øke sitt avissalg.

Hva slags tilbakemeldinger har du fått?

– Jeg har vært i kontakt med flere i klubben og tilbakemeldingene er stort sett positive. Kjetil Siem syns timingen er perfekt! De fleste trekker på smilebåndet, og ser vel at det er VG som driter seg ut. Det går an å omtale denne saken som noe annet enn en penisskandale. Intervjuet er kanskje ikke det morsomste disse gutta har levert. Hverken Lars Bohinen og Kjetil Rekdal syns det var noe morsomt, men at Vålerenga skal unnskylde seg for noe i denne saken er det største vissvasset jeg har hørt.

Helmut Steffens gjorde en del PR-stunt som pressen slukte rått. Er du og Vål’enga Magasinet klare for å gå i hans fotspor?

– Vel, i den siste uka er det to saker som mediene har blåst opp. Den ene saken om diskusjonen mellom Klanen og klubben har strengt tatt ikke noe med oss å gjøre, siden det mye omdiskuterte innlegget stod i Klansropets del av vår felles utgivelse.

Jeg har som sagt lest dette intervjuet to ganger tidligere, og jeg ser jo nå hvordan ting fungerer. Så jeg kan jo godt påta meg rollen som PR-stuntmann. Oppskriften er jo egentlig ganske enkel:

Penis + kjendis (Schau) + kjendis (Shearer) = førstesiden i VG.

Og til slutt det uunngåelige spørsmålet. Melker eller rister du?

– Jeg har egentlig tenkt litt på det, og jeg vil vel si at jeg rister fordi melking høres litt groteskt ut, men når jeg så tenker etter så blir det jo mye mer søl når man rister, så egentlig så melker jeg vel…

Legg igjen en kommentar