Håper de jager tidlig goal

Geir Bakke snakker i dette intervjuet om hvordan Vålerenga skal forsøke å spille mot Newcastle. Han er usikker på Newcastles taktikk, men håper de vil jage en tidlig goal. – Vi vil få sjanser Geir Bakke i Vålerengas trenerteam er overbevist om at spillerne hans vil få målsjanser mot Newcastle. Han er mye mer usikker … Fortsett å lese «Håper de jager tidlig goal»

Geir Bakke snakker i dette intervjuet om hvordan Vålerenga skal forsøke å spille mot Newcastle. Han er usikker på Newcastles taktikk, men håper de vil jage en tidlig goal.

– Vi vil få sjanser

Geir Bakke i Vålerengas trenerteam er overbevist om at spillerne hans vil få målsjanser mot Newcastle. Han er mye mer usikker på hvordan motstanderen vil spille på Ullevaal.

– Det er vanskelig å si hvordan jeg tror Newcastle kommer til å spille mot oss. Muligens går de knallhardt ut for å drepe kampen fra start, like sannsynlig er det at de er avventende i starten for å føle seg litt frem. Britiske lag er kjent for å bruse ut med full intensitet, så det kan godt hende de vil jage en tidlig scoring.

– Hvordan foretrekker du at de spiller?

– For oss vil det være greit at de brenner litt krutt i starten av kampen – vel og merke hvis de ikke scorer. Jo lenger vi klarer å holde stand, jo bedre er det selvsagt for oss. Vi vil helt sikkert får våre muligheter til å score, fortrinnsvis på dødballer og overganger. Å spille ut Newcastle skal nok litt til.

– Dumt spørsmål, men hvordan kommer dere egentlig til å spille – langpasninger over midtbanen eller småpasninger gjennom midtbaneleddet?

– Vi må prøve å finne rytmen i laget, samtidig er det viktig at vi ikke er overmodige. Å spille gjennom mange ledd er ikke å foretrekke, da er det bedre med et oppspillspunkt langt oppe på banen. Det blir nok mye likt som i de andre UEFA-cupkampene. Men i første omgang mot Wisla Krakow, som ikke så mange hjemme i Norge så, klarte vi faktisk å etablere trøkk høyt oppe på banen. Da fant ikke polakkene åpninger. I ekstraomgangene ble det annerledes. Spillpunkter høyt på banen er vårt spill, pasninger inn i midtbaneleddet er ikke like smart.

– Fem mann bak er for lengst bestemt. Hva med Lars Bohinen?

– Det ser ut som det blir tre midtstoppere og to backer – backene kan forhåpentligvis innimellom fungere som defensive midtbanespillere. David og Runar, hvis han blir spilleklar, er mest sannsynlig på backene. Vi kjenner ferdighetsnivået til Lars, og det er helt sikkert at han kommer til å skifte på torsdag. Like sikkert er det at han ikke starter kampen. Han har jo ikke all verden med trening i kroppen, men er en spiller som kan skape ro og holde på ballen og slå pasninger – det viste han i Polen.

– Påvirkes dere av uenigheten mellom Klanen og Vålerenga?

– Nei, den bryr vi oss ikke om. Vi holder på med vårt og bruker ikke energi på sånt. Det er kjedelig at slikt skjer, men det er ikke en sak som diskuteres i garderoben.

– Hva skjer med spillere som Espen Næss Lund, linket til Tønsberg, Jonas Krogstad, linket til Strømsgodset og Magnus Hjulstad, linket til Bærum?

– Ingen ting er avklart når det gjelder noen av dem, men det kan skje noe innen 31. mars. Espen har trent med Tønsberg, men tilhører oss. Det er snakk om å finne riktig arena for Espen slik at han kan utvikle seg best mulig. Samtidig går han på skole i Oslo.

– Jonas skal trene med Strømsgodset ut denne uken for å kjenne på det nivået. Godset har imidlertid ikke økonomi til å hente noen spillere for tiden, og Jonas har egentlig bare et fokus: Han vil bli god for de blå. En spiller med større hjerte for Vålerenga er vanskelig å finne. Samtidig trenger han mer spilletid for å bli god, og vi ønsker bare at han skal bli bedre.

– Magnus har trent litt med Bærum, men ingen ting er avklart. De har en keeper som er skadet, hva som skjer videre vet vi foreløpig ikke noe om.

– Noen nye spillere som trener med dere – Terje Håkonsen…

– Nei, ingen ”andre” trener med oss nå. Nå har vi så bra spillere i junior- og rekruttgruppa at det er mest aktuelt å flytte opp dem og la unggutta hospitere hos oss.

– Lykke til på torsdag!

– Takk i like måte. Forresten, hørt noe om hvor mange som kommer, er det siste Geir Bakke sier til VPN.

Legg igjen en kommentar