5 på Vestbredden, mot Viking

Tilbake til leikegrinda? Det er noen steder du aldri blir helt ferdig med. Den benken der du fikk ditt første kyss. Stranda som du og dama fant bortgjemt da dere var på øyloffing i Hellas. Gata der du vokste opp. Kjerka du gifta deg i. Hjemstedet der du traska gatelangs på jakt etter glassepler og … Fortsett å lese «5 på Vestbredden, mot Viking»

Tilbake til leikegrinda?

Det er noen steder du aldri blir helt ferdig med. Den benken der du fikk ditt første kyss. Stranda som du og dama fant bortgjemt da dere var på øyloffing i Hellas. Gata der du vokste opp. Kjerka du gifta deg i. Hjemstedet der du traska gatelangs på jakt etter glassepler og plommer, ”ringestikka” og andre utspekulerte pøbelstreker.

Og sist men ikke minst den kalde høstdagen i 1981 da faren tok deg med på kamp til Bislett Stadion i Oslo. Vålerenga spilte kamp i Leikegrinda si, og etter det var det ikke tvil. Vålerenga og Bislett det er som Pølse og lompe. (Sangen «Leikegrinda vår» med Nordre Sving sitter som klistra den dag i dag, etter at fatter’n tok den opp fra P1).

VPN mener at Bislett Stadion er stedet å spille en kvartfinale mellom byrivalene Vålerenga og Skeid. På den måten gir vi gamle Bislett en ærverdig avslutning før gravemaskinene gjør sitt inntog (SNUFS). Vi spør derfor (lett retorisk):

Hvor mener du at kvartfinalen mellom Vålerenga og Skeid bør spilles?

1: Ivar Nordengen (28)
Bislett hadde helt klart vært den beste stadion for det. En verdig avslutning for Bislett. Vi kan godt ta cupfinalen der også!

2: Niels-Thomas Halvorsen (30)
Bislett. Da blir det rett og slett jævlig bra stemning!

3: Terje Rolland (43)
Det hadde vært gøy med Bislett. Leikegrinda vår og greier. Det er Bislett som er vår tradisjon…

4: Bjørn Gunnar Engebakk (30)
Ullevål. Det er en bedre bane å spille på og så er det bedre atmosfære her.

5: Jan Morten Edh (34)
Bislett. Det er en historisk sus over banen. Stemninga er helt spesiell, og Bislett er som skapt for skikkelige byoppgjør.

Analysen:
Fire av fem foretrekker Bislett i denne runden på Vestbredden. VPN tror at kun en av hundre ville sagt Ullevål hvis vi gadd å spørre så mange. Det gadd vi ikke, men vi må gi han ene rett i dette med banen. Gressmatta på Bislett var helt suveren i gamle dager. Nå gjør Park og Idrettsvesenet sitt for at gressmatta kun skal være preparert for å ta imot spyd, diskos og slegge…

Bislett hadde uansett vært helt knall og vi avslutter likegodt med en strofe fra det beste bartefolket har gitt oss:

NABOLAGET HER ER FULLT AV SKRØMT
HAR ALDRI FLYTTA JEG HAR RØMT
NABOLAGET HER ER FULLT AV SKRØMT
ALDRI FLYTTA HERFRA JEG HAR RØMT
JEG VAR EN ANNEN DEN GANG DA
SLANG HEKK & GATELANGS

DumDum Boys: Hagelangs fra albumet Ludium som kom i 1994

Folket har talt!

Legg igjen en kommentar