5 på Vestbredden, mot Aalesund

Enga i 2003 og draktfarger som stikker i øya Aafk har rykka opp i Eliteserien. De har en trener som prøver å være like stor i kjeften som Tom Nordli (som om det går an), i tillegg har han, som vi alle vet, tafset på Berit Riise (i hvert fall i følge dama sjøl). Normark … Fortsett å lese «5 på Vestbredden, mot Aalesund»

Enga i 2003 og draktfarger som stikker i øya
Aafk har rykka opp i Eliteserien. De har en trener som prøver å være like stor i kjeften som Tom Nordli (som om det går an), i tillegg har han, som vi alle vet, tafset på Berit Riise (i hvert fall i følge dama sjøl). Normark ser ut som en hyggelig fyr, men skal vi være slemme tror vi det bærer rett ned i 1. divisjon med Aafk.

Rundens hovedspørsmål:
Vålerenga har en mann fra Rekdal på Nordmøre bak rattet. En mann som ikke kan skyldes for å komme med sleivete stand-up punchlines. For Kjetil Rekdal driver ikke med komedie, han er dønn seriøs, og skulle vi sammenlikne han med noen så må det være Kjetil Rekdal sjøl. Han sier at målet er 40 poeng, men innerst inne så vil nok Kjetil helst vinne. Det vil vi også. Masse. Ja takk mye mer enn i fjor. I sesong to etter nedrykket spør vi derfor rett og slett:

Hvordan går det med Vålerenga i år?

Bonusspørsmålet:Draktene til Aafk står i sterkt kontrast til Vålerengas. Om det er gardinstoff som Kid Interiør ikke fikk solgt, eller redningsvester fra en eller annen nedlagt ferge vites ikke, vi lurer rett og slett på:

Hvorfor er draktene til Aafk så stygge?

1: Kristian Phifer (30)
A: Jeg tror det blir bra! Hvis de klarer å sette sjansene kan det bli 4. plass!
B: Fordi de er bønder. De draktene sier jo litt om klessmaken til folk fra Sunnmøre.

2: Vegard Nygård (22)
A: Det blir seriegull! Man må jo være litt optimist, sette seg et må, ikke sant?
B: Jeg tror rett og slett at vegvesenet (Mesta) har hatt en finger med i spillet…

3: Morten Næss (32)
A: Vi havner blant de fem beste. Når vi begynner å score på sjansene våre blir det poeng!
B: De er vel de eneste som kan finne på noe sånt. Men de kan jo tjene noen slanter som ” brøytepinner” på vinteren, og så kan de leie seg ut til Vålerenga som kjegler i sesongen.

4: Monica Østreng (17 – snart 18)
A: Jeg tror det går bra! Vi kan klare en 3. plass fordi Rekdal er en god trener, vi har Tobias Grahn og mange andre gode spillere.
B: Bønder skjønner ikke bedre.

5: Knut Anders Østby (27)
A: Tror vel vi tar en 4. plass. Men det er bare en følelse jeg har – litt tipping med andre ord. Jeg håper i alle fall at vi ikke havner så mye lengre ned.
B: De er fra helt feil del av landet – de har vel misforstått et eller annet.

Analysen:
Optimismen råder som vanlig i begynnelsen av sesongen. Snittvurderingen ligger på 3,4, det vi si at vi er nærmere medalje enn den kjipe fjerdeplassen. Hvis vi hadde nådd 40 poeng i 2002-sesongen ville vi ha tatt en 7. plass, kun ett poeng bak Odd, fattige 2 bak Stabæk og 4 bak fjerdeplassinnehaver i fjor Viking. Lyn tok tredje med 47 poeng i fjor. Skal vi klare å følge opp Dagbladets tips om en 3. plass, må vi bruke lag som Aafk som kjegler slik Morten Næss foreslår ovenfor.

Sunnmøre er kjent for to ting: Trålere og møbelfabrikker. Sunnmøringer i Oslo derimot er kjent for blant annet dette: De henger bare sammen med de andre sunnmøringene, de har som regel flust med penger, de har striper i håret og rar dialekt. På 1400-tallet var det en del sjøfolk fra Portugal som feide over en del damer i området. Derfor ser de fleste mannlige utgavene av sunnmøringer ut som drosjesjåfører i Lisboa, eller eventuelt som hjernedøde deltakere i et realityshow på TVNorge. Sunnmøringer snakker mye om været, ingen vet helt hvorfor.

Når det gjelder draktene så er det vel bare å riste på hodet og si som sant er: Enten så eier de ikke smak, eller så er de komplett fargeblinde hele bunten.

Beste sidekommentar under kampen i går:br> Tor Hogne Årøy blir sint fordi han blir fratatt ballen uten at dommeren blåser. Da kommer det tørt fra sidemannen:
Får ikke håpe at han er langsint…

Neste runde blir mot Saftkokerne fra Sogndal.

Legg igjen en kommentar