Dagboka Torsdag 13. juli 2000

Dagboka Torsdag 13. juli 2000

Farvel Jokke!

Seint tirsdag kveld ble Joakim Hagabakken løst fra sin kontrakt med Vålerenga, og er nå klar for Kjelsås på permanent basis. Hagabakken spilte fast for Kjelsås i hele fjor, men klarte ikke overbevise Nordlie og Bakke om at han hadde en framtid i Vålerenga i løpet av vårsesongen i år. VPN ønsker Jokke all mulig lykke videre i karrieren. Vi ber ham også vennligst ikke komme tilbake og score mål mot VIF ved seinere anledninger.

Den andre Jokke, nemlig Walltin, forhandler denne uka om forlengelse av kontrakten sin med VIF. Det gjør også lagkaptein Tom Henning Hovi. Jostein Johannessen sier til VPN at han håper begge to skriver under forlengelser. Tidligere i sommer ble kontraktene til Pa Modou-Kah og Ronny Døhli forlenget.

Vålerenga – Liverpool

Vi liker det ikke noe særlig, men VIF har også i år bestemt seg for å spille mot Liverpool, i regi av Norsk Fotballs Venner. Kampen går på Ullevaal den 10. august.

Helst skulle vi ha sett at VIF lot vær å lefle med Schancke og hans kumpaner i NFV. Schancke har hatt en rekke underlige og usmakelige utspill mot Vålerenga og klubbens supportere opp gjennom årene, og vi i VPN anser ham for å være en hedersmann på linje med Per A. Flod og John Carew. Den siste episoden var i januar/februar 1998, da Schancke jobbet heltid for å stanse planleggingen av Vålerenga – Manchester United, som skulle spilles til inntekt for SOS Barnebyer. Schancke mente nemlig dette ville ødelegge for hans eget prosjekt, Norge – Liverpool (eller var det RBK – Liverpool?), som skulle spilles samme uke, til inntekt for sin egen organisasjon.

Schancke mislykkes den gangen, og snor seg så åleglatt rundt i tilværelsen at han nå synes det er bare hyggelig å samarbeide med Vålerenga.

Vi synes ikke det er hyggelig i det hele tatt. Schancke og NFV står for en fordumming av alt som har med fotball å gjøre, han er stadionversjonen av Tande P. Et evig mas om større mål, mindre keepere, flere smokinger, lengre pauser med plass til mer underholdning osv. Jeg tipper vesentlige ingredienser i hans drømmearrangement er bl.a. barnetog, handicapfjellklatring, døv mann stemmer piano, politiker synger norsktoppschlager og et heidundrandes show med bordtennisballer.

Helst skulle vi ha oppfordret folk til ikke å gå på matchen, men det vil vi ikke gjøre. Junioravdelingen i VIF får nemlig en viss prosent av inntektene fra kampen (lav, men dog), og VPN vil på ingen måte være medskyldig i at junioravdelingen tjener mindre penger.

Derfor håper vi så mange som mulig tar turen til Ullevaal den 10. august. Vi vil råde alle publikummere til å komme så tett opp til kampstart som mulig – for deres egen skyld. Og så håper vi dette er siste gangen VIF bruker NFV som alliansepartnere.

Forsinkede marokkanere

De etterhvert så etterlengtede marokkanerne lar fremdeles vente på seg. I går ble det kjent at hele det marokkanske landslaget ble fratatt passene sine etter seieren over Algerie søndag. Mange av dem har ikke kontrakter med klubbene sine i Marokko, og «noen» var åpenbart engstelige for at hele gjengen skulle stikke utenlands og skrive under for andre klubber, nå som de var i støtet. Og det var jo ikke så galt gjettet.

Etter sigende skulle de få igjen passene sine etter noen dager, når det verste støyet var over, og de to ventes til Oslo i morgen kveld. Det er såpass seint at det ikke blir noen trening for dem før mandag.

Fotballskole

Junioravdelingen arrangerer fotballskole, og følgende er offisiell informasjon fra klubben:

Aldersgruppe: 8-13 år, gutter og Jenter (begrenset antall deltakere)

Dato: 09.08.2000 – 11.08.2000, alle dager kl. 09.00-14.30

Sted: Vallefeltet, gressbanen (grusbanen ved dårlig vær).

Instruktører: Fra Vålerengas juniorlag + besøk av A-lagspillere

Pris: 600 kr., inkluderer t-skjorte, fotball og kampen mellom Vålerenga – Liverpool.

Ansvarlig: Vålerenga Fotball, Junioravdeling v/Kristian og Ole

Påmeldingsfrist: Senest 01.08.2000

Påmelding sendes til: ole@vif.no

eller

Vålerenga Fotballskole 2000

v/Junioravdelingen

Postboks 6064 Etterstad

N-0601 Oslo

Spørsmål kan rettes til:

Kristian eller Ole

Tlf.: 22 88 04 95

E-mail: ole@vif.no

Legg igjen en kommentar