Vålerenga-Tromsø 0-0

Ullevål viste seg fra sin vanlige side i Engas siste Eliteseriekamp der. Vi triller ball og skaper lite, og stemninga på tribunen blir mer og mer frustrert. Sett og hørt det før? Skal bli godt å flytte gitt! Eliteseriens 19. runde – Ullevål Stadion 14. august 2017, Kl. 19:00 Solgte billetter: 10049 Mål: Nei, men … Fortsett å lese «Vålerenga-Tromsø 0-0»

Ullevål viste seg fra sin vanlige side i Engas siste Eliteseriekamp der. Vi triller ball og skaper lite, og stemninga på tribunen blir mer og mer frustrert. Sett og hørt det før? Skal bli godt å flytte gitt!

Eliteseriens 19. runde – Ullevål Stadion 14. august 2017, Kl. 19:00

Solgte billetter: 10049

Nei, men vi traff en Tromsøspiller i nøttene med et innlegg!

Lagoppstillinger:

VIF: Adam Larsen Kwarasey – Robert Lundstrøm, Jonatan Tollås Nation, Enar Jääger, Simen Juklerød – Abdisalam Abdulkadir Ibrahim, Christian Grindheim, Daniel Berntsen – Ghayas Zahid, Daniel Fredheim Holm, Bård Finne

Tromsø: Kongshavn – Norbye, Ødegaard, Wangberg, Yttergård Jenssen, Nilsen – Sigurdarson, Landu Landu, Gamst Pedersen, Åsen – Lehne Olsen

Dommere: Tom Harald Hagen, Jan Erik Engan, Øystein Ytterland, Henrik Pettersen

Kampen:

Mye fint fotballjournalistfolk har møtt opp til Vålerengas siste kamp på landslagsarenaen. Vi ser en del TV2 folk og ikke minst; selveste Arne Scheie! Det betyr at det er en fin dag for fotball!

1. omgang:

Vi starter kampen best. Spesielt venstresida vår, med Juklerød, Zahid og Ibrahim viser fine takter på pasningsspill og kombinasjoner. Daniel Berntsen ser også ut som han har fått opp intensiteten i forflytninga si. Dette ser lovende ut.

Etter 8 minutter kommer den første sjansen vår. Finne blir spilt opp i beina, vender av begge stopperne til Tromsø og bender kula mot høyre stolpe. Den er ikke langt unna!

Tromsø skaper noen småfarligheter, og de presser oss høyt. Larsen Kwarasey må slå langt stort sett hele tida.

Etter 17 minutter spiller Fredheim Holm pent igjennom på høyre side. Han forsøker å slå inn, og ballen går i hånda på en Tromsøspiller. Blir bare corner. Diskuterbar den der.

Så, etter 25 minutter får vi en ny god overgang etter gjenvinning på egen 16-meter. Ballen går fort i lengderetning, fra Grindheim via Zahid og til Berntsen. Han spiller igjennom Fredheim Holm, som må avslutte fra litt skrått hold med høyra. Det blir en grei redning. Noen sekunder seinere er Finne nesten aleine med Tromsøs keeper, men en siste-liten-takling flikker avslutninga til corner.

Stor sjanse til Tromsø etter 33 minutter. De får slått inn fra dødlinja og der svever Lehne Olsen og header hårfint utenfor Larsen Kwaraseys høyre stolpe.

Gaza hyller Herman Stengel etter 40 minutter. Deilig å høre, ref. dagboka tidligere i dag! #justiceandnewcontractforHerman

Vi slår noen høye innlegg fra dypt i banen. Det er håpløst når man ikke har en mer fysisk spiss enn Finne. Vi må lenger ned mot linja, og innlegga må være steinharde langs bakken.

Så roter vi det til for oss. Tromsø får først en veldig fin mulighet når Juklerød mister ballen på 40 meter. Det ender heldigvis i en blokkering og corner. Den påfølgende corneren får en nordfra hodet på, men det blir en fislete heading som spretter inn til Larsen Kwarasey på strek.

1. omgang:

Vi gjør et bytte før andre omgang. Berntsen går ut for Lekven.

Etter 49 minutter er det nesten latterlig å se på oss angripe. Ingen i angrep eller på midtbanen ligger breiere enn 16-meteren. Null bredde. Er jo som å se på Arsenal på sitt verste dette her: Alt skal igjennom i midten og vi har ingen fysisk store spillere fra midtbanen og opp.

Jeg er ganske sikker på at Ibrahim har vendt opp og slått i støtte hver eneste gang han har fått ballen i dag. Han går på løp, men det hjelper lite når støttepasningen er løsningen på alt.

Etter mye tafatthet, så mye at det kommer litt slengbemerkninger fra tribunen om det, får vi endelig en mulighet etter 56 minutter. Lundstrøm går over nesten hele banen, slipper til Grindheim, som slår Zahid på bakerste. Han vender seg fri og skyter mot lengste hjørne. Usikker på om Kongshavn har kontroll på den når den sniker seg utafor hjørnet.

Nå kunne man likså godt sunget «Stille på Bredden». Skal bli godt å flytte ja…

Ibrahim bli spilt igjennom inni 16. av Zahid etter 61 minutter, men blir avvinket for offside. Den skal du klare å unngå å gå i Ibrahim! Har hele forsvarsrekka å se på.

Tromsø har mindre ball, men skaper mer enn oss. Ser rett og slett farligere ut når de angriper direkte. Deila kan umulig være særlig fornøyd med dette her mot tabelljumboen.

Tromsø får to kjempesjanser til å putte i det 66. minutt. To skudd mot nærmeste stolpe med noen sekunders mellomrom, men Larsen Kwarasey redder begge. Klasse der, vår nye keeper.

Dagens øyeblikk: Etter 72 minutter avanserer Tollås Nation med ballen, men den er så vidt over linja. Linjedommer vifter så hardt at han kaster flagget inn på banen!

Generelt mange kjeks på det Tromsølaget. Må ha liggi nede et kvarter til sammen i denne kampen.

Det ebber ut med klabb og babb og ingen sjanser på slutten.

Oppsummering:

Det er kjipt å skulle være negativ i siste kampreferat fra Ullevål Stadion, men det må til:

Vi vinner sikkert possession-statistikken i Eliteserien denne runden også, men vi skaper ingenting mot tabelljumboen, og det virker nesten ikke som om gutta gidder utover i 2. omgang. Dødballene er for dårlig slått, og jeg leste nettopp at Vålerenga har scoret ETT mål på de siste 390 Eliteserieminuttene! Alt dette ordner seg ikke automatisk med ny stadion! Deila og co. har en skikkelig jobb å gjøre om innflyttingsfestene utover høsten skal bli underholdende for flere enn hardcore-supporterne! Det må hvertfall se ut som gutta gidder! Og signer nå for f… ny kontrakt med Stengel!#justiceandnewcontractforHerman

Takk for nå da Ullevål! Du blir ikke savnet, men vi kommer innom for å hente pokalen hjem hver høst fremover!

En kommentar til «Vålerenga-Tromsø 0-0»