Vålerenga – HamKam 0-0

Tippeligaen 22. runde – Ullevaal Stadion 1.10.2006 – 13.981 tilskuere 0-0-kamper behøver ikke være kjedelige hører vi stadig vekk. Denne kampen endte 0-0 og var et 90 minutters langt gjesp. KAMPFAKTA Vålerenga: Arason – Storbæk,Johnsen,Hovi,Jepsen – Dos Santos Holm (Fellah fra 77.),Grindheim,Berre  – Sørensen,Fredheim Holm (Lange fra 77.) HamKam: Ivar Rønningen – Steve Cooreman, Joachim … Fortsett å lese «Vålerenga – HamKam 0-0»

Tippeligaen 22. runde – Ullevaal Stadion 1.10.2006 – 13.981 tilskuere

0-0-kamper behøver ikke være kjedelige hører vi stadig vekk. Denne kampen endte 0-0 og var et 90 minutters langt gjesp.

KAMPFAKTA

Vålerenga:

Arason – Storbæk,Johnsen,Hovi,Jepsen – Dos Santos Holm (Fellah fra 77.),Grindheim,Berre  – Sørensen,Fredheim Holm (Lange fra 77.)

HamKam:

Ivar Rønningen – Steve Cooreman, Joachim Sørum, Juha Pasoja, Ramiro Corrales – Marius Gullerud, Jan Michaelsen, Morten Bertolt, Tommy Øren (Rune Buer Johansen fra 71.) – Markus Ringberg (Roman Kienast fra 82.), Espen Olsen (Olawasegun Abiodun fra 46.).

Gult Kort: Morten Bertolt 29.min.

Hoveddommer: Roy Helge Olsen, Våg

KAMPINNTRYKK

Jeg har i dette referatet tenkt å ramse opp alle sjansene – små som store – rett og slett for å få litt lengde på referatet sånn at redaktøren blir fornøyd.

32. minutt:

Øren til Olsen til Gullerud. Skudd. Bra redning av Arason. Corner.

33. minutt:

Corner til Sørum som headet like utenfor fra kort hold. Burde blitt mål.

Pause.

54. minutt:

Dos Santos la inn til Grindheim som headet utenfor fra god vinkel. Burde i det minste truffet mål.

58. minutt:

Sørensen kom seg fri på dødlinja, la ut til Holm som viste at han ikke er spiss. Et halvt minutt etter han fikk ballen skjøt han. Skuddet ble reddet på streken.

87. minutt:

Bertholt til Gullerud som på Davied Nielsen-hold måkte ballen opp på tribunen.

Slutt.

Og takk og pris for det.

Så hvorfor endte denne kampen uavgjort? Det var neppe noen HamKam-supportere som jublet etter kampen. Dem har tross alt mer å spille for enn oss, men det virka som Grodås la en plan om å gå for uavgjort – en plan han ikke hadde lyst å endre underveis i kampen. Det er helt greit for oss, ettersom vår plan var å… tja… det er ikke godt å si.

Vålerenga hadde ballen desidert mest. Problemet var at når vi gikk i angrep hadde vi en lei tendens til å slå ballen bakover. Det var nesten som at målet vårt i kampen var å terpe på det defensive. Og det klarte vi ganske bra. Riktignok skapte HamKam et par sjanser, men de scora ikke så oppdrag vel gjennomført.

Offensivt sliter vi. Berre spilte bra på venstrekanten. Freddy var en vandrende katastrofe i stort sett hele kampen på høyrekanten, men var faktisk arktekten bak begge sjansene våre. Det sier mer om Vålerenga enn om Freddy for å si det sånn. Daniel var like anonym som vanlig, og gjorde ikke noe annet enn å hoppe i lufta noen meter fra ballen. Derek ville gå på løp, men fikk som regel ikke lov av midtbanespillerne som heller ville spille bakover til en god Tom Henning Hovi og Ronny Johnsen. Begge har sagt de vil legge opp etter sesongen, men nok en gang var de våre beste.

Petter Myhre har gått i skole og Kjetil Rekdal og ville ikke bytte før det var et kvarter igjen. Da satte han inn Fellah og Lange (bravo!), men satte førstnevnte inn sentralt på midten. Dermed endte den 166 cm høye Fellah med å spille mer med hodet enn med beina. Humoristisk nok vant han flere hodedueller enn det Holm/Grindheim gjorde til sammen i kampen… Med en hodesterk SPISS foran mål kom vi oss aldri rundt på kantene og skapte ikke noe som helst i det siste kvarteret.

Til tross for 15.000 solgte billetter for et par dager siden kom det bare i underkant av 14.000 tilskuere på kampen. Unge Enga brukte kampen på å flagge så mye at de knapt nok kan ha sett kampen (og således holdt humøret oppe), Vestbredden synes det var kulest å synge mot MiniKlanen, mens Cola-svingen sang sanger de bare selv hører. Mest stille var disse gærningene fra Hamar – de var bare aktive de siste minuttene av kampen.

Nei, denne søndagen vil vi allerede ha glemt i morra, og det er kanskje like greit.