Unge VPN tar over stemmefusket

VPN består som kjent av gamle, gretne gubber så vi lar ungdommen ta over stemmefuskinga så lenge TV 2 ikke gidder å bry seg. Sønnen til en av disse gretne gubbene har lært seg hvordan man jukser og attpåtil skrevet rapport om det som en skoleoppgave. Her kan du lese rapporten. Rapport vedrørende avstemninger på … Fortsett å lese «Unge VPN tar over stemmefusket»

VPN består som kjent av gamle, gretne gubber så vi lar ungdommen ta over stemmefuskinga så lenge TV 2 ikke gidder å bry seg. Sønnen til en av disse gretne gubbene har lært seg hvordan man jukser og attpåtil skrevet rapport om det som en skoleoppgave. Her kan du lese rapporten.

Rapport vedrørende avstemninger på nett

Internett-avstemninger har vanligvis tre systemer for avstemning; én stemme per medlem, én stemme per IP-adresse eller én stemme per maskin. Ved bruk av den siste metoden får man nedlastet en informasjonskapsel til sin PC som gjør at man bare kan stemme én gang. Jeg bestemte meg derfor for å teste hvilke av disse avstemmingsresultatene som kunne manipuleres. Her er resultatene jeg fikk på de forskjellige metodene:

Én stemme per IP-adresse
Et system som bygger på én stemme per IP-adresse var det tilsynelatende ikke mulig å komme rundt ved hjelp av å manipulere egen PC. Hvis man derimot bruker en proxyserver, for eksempel www.proxylord.com, kan man stemme flere ganger på samme IP. Dette skyldes at hvis man benytter en proxyserver surfer man anonymt og IP-adressen din blir derfor skjult.

Én stemme per maskin
Én stemme per maskin var lett å komme rundt ved bruk av Internet Explorer. Du vil vanligvis få opp denne beskjeden: ”Du har alt stemt. Her er resultatene så langt”. Denne beskjeden kommer med en gang du prøver å stemme to ganger.

Hvis man går på Tools-> Internet Options-> Privacy kan man stille inn sikkerhetsnivået på PC-en din. Sett markøren over «Block All Cookies», eller «Blokker Alle Informasjonskapsler» på norsk. Du vil nå ikke motta eller lagre eventuelle informasjonskapsler på PC-en din. Gå så på «General» og trykk på «Delete All Cookies». Du kan nå stemme så mye du vil. I løpet av ett sekund rekker du å legge inn 3-4 stemmer slik at det bare er tålmodigheten din som begrenser antall stemmer.

Du må huske på å skru på cookies etter du er ferdig stemt, ellers vil du ikke kunne logge inn på visse sider som trenger brukernavnet ditt og passordet ditt. For eksempel hos Hotmail.

Én stemme per medlem
Denne var vrien. Siden det blir lagret i sidens database og ikke på din egen PC, tror jeg ikke det er noen lovlig (?) måte å stemme flere ganger på. Derimot kan man lage flere brukere og stemme flere ganger med dem. Dette tar litt tid, men på disse avstemningene er det færre stemmer siden man må være medlem for å stemme. Altså trengs det ikke så mange brukere for å oppnå de avstemmingsresultatene du vil ha.

Hva har jeg oppnådd gjennom manipulering?
Det jeg har oppnådd gjennom manipuleringen min er å bestemme fire av fotballkampene som er vist på TV 2 Zebra etter skoletid mandag. Tre Vålerenga-kamper som jeg gladelig så på og en Molde-kamp jeg stemte på i harnisk over at Vålerenga tapte. Siden vi tapte bestemte jeg meg for at bergenserne ikke skulle få se 5-3-seieren over Sandefjord i reprise, så jeg stemte 20.000 ganger på det kjedeligste oppgjøret den runden; Fredrikstad-Molde 1-1.

Mer spennende enn hvilke repriser som sendes er det kanskje å konstantere at man med enkle midler kan manipulere avstemninger som fremstår som en demokratisk måte å få svar på problemstillingen eller «flertallets» ønske. Det eneste slike undersøkelser gir svar på er hva personer med tilstrekkelige datakunnskaper og en tålmodig pekefinger ønsker.

Legg igjen en kommentar