KAA Gent – Vålerenga 4-0

Lagoppstilling KAA Gent: Bolat – Hanche-Olsen, Ngadeu-Ngadjui, Godeau, Opéri – Odjidja-Ofoe, De Sart – Castro-Montes, Tissoudali, Hjulsager – Bruno. Vålerenga: Klaesson – Borchgrevink, Nation, Näsberg, Adekugbe – Bjørdal, Oldrup Jensen, Sahraoui – Christensen, Jatta, Layouni. Benk: Haug, Sjøeng, Skaret, Udahl, Holm, Emilsen, Holmè, Riisnæs, Eng, Opsahl   Tynt med folk på Ghelamco Arena i Gent. … Fortsett å lese «KAA Gent – Vålerenga 4-0»

Lagoppstilling

KAA Gent: Bolat – Hanche-Olsen, Ngadeu-Ngadjui, Godeau, Opéri – Odjidja-Ofoe, De Sart – Castro-Montes, Tissoudali, Hjulsager – Bruno.

Vålerenga: Klaesson – Borchgrevink, Nation, Näsberg, Adekugbe – Bjørdal, Oldrup Jensen, Sahraoui – Christensen, Jatta, Layouni.

Benk: Haug, Sjøeng, Skaret, Udahl, Holm, Emilsen, Holmè, Riisnæs, Eng, Opsahl

Tynt med folk på Ghelamco Arena i Gent. Virker som de lokale ikke helt har fått med seg at selveste Vålerenga er på besøk. Men gresset er i det minste grønt den delen av banen jeg kan se. Gent har nemlig plassert VPNs utskremte bak en søyle og fjerna pressemonitoren.

Det er mulig denne oppsummeringen preges av at jeg ikke kan se det ene målet. Bare satser på at det ikke er der Vålerenga skal score i andre omgang.

Før kampen spilles «Love Trance» med tung beat og hard techno. Det er ingen tvil om at vi befinner oss på kontinentet og befinner oss bare en kort kjøretur unna hjemlandet til 2 Unlimited.

Nedtellinga er over og spillerne går ut på banen. De publikummerne som har kommet jubler mens Faithless runger over høytalerne og Maxxi Jazz mumler «This is my church».

Nå er det over på en eller annen marsj. Det er nærliggende å tro at dette er en slags hyme á la Vålerengamarsjen. Når man ikke trodde musikken kunne bli mer irriterende fyres Dj Jean – The launch opp.

Kampen er i gang. Vålerenga i hvitt, hjemmelaget i blått.

Tre minutter har gått, Layouni har ballen og prøver seg på innlegg. Sparkes ut av en Gent-spiller og det blir corner. Den tas av Borch og ender hos keeper. Vålerenga mest agressive nå.

Sju minutter. Frispark til Vålerenga. Nok en gang Borch som kommer på et greit skudd, men det havner hos keeper.

Ti minutter. Mål til Gent. Det skjer bak den nevnte søyla så er litt usikker på hva som var greia. Ryktes at det var litt klabbing som gikk inn.

I følge kommentatoren til VG er dette som skjer når vi møter «europeisk motstand» mens vi mener at forsvaret har tap seg.

Et kvarter er gått og Gent kommer til nok en sjanse. Gikk ikke inn denne gangen.

17 minutter og frispark til Vålerenga. Blir felt men det var ikke veldig voldsomt.

Layouni ligger nede og holder seg på kneet. Legen er borte og blåser men det ser ikke ut til å holde. Han hinker av banen men kommer seg fort på igjen.

Christensen kommer på et lite løp på høyresida men det ender i i blåsing. Ryktet sier hands.

Corner til Gent. Vålerenga klarerer og ballen ender ut. Osame blir felt og ender i frispark fra keeper.

Hva i huleste skjer der?! Bjørdal har ballen og kan skyte, men velger heller å forsøke å legge inn bakover. Ender i null, men kunne vært farlig.

Litt under en halvtime og Vålerenga kommer på et godt løp men Osame stoppes kontant av en fysisk overlegen Odjidja-Ofoe.

En halvtime er spilt og Gent er det klart beste laget på banen. Det er bare flaks at det står 1-0 og ikke mer. Forsvaret til Vålerenga har ikke en god dag på jobb.

Frispark fra 20 meter for hjemmelaget. Tas av De Sart, og ender i muren.

Nå har det stillt seg opp to vakter fra Gent foran meg også, så ser ikke en dritt av det som skjer foran Vålerenga-målet. Men tror det var en corner som ikke gikk inn.

I underkant av 40 minutter spilt og Gent får etter litt om og men godkjent et mål. Trodde det først var snakk om en hands, men var visst offiside. Fucking DJ Jean igjen..

Vålerenga kommer på et godt organisert angrep, men blir stoppa av et rutinert Gent-forsvar.

Oppsummering halvveis

Gent er det klart beste laget i dag. De er mer rutinerte og fysisk sterkere. Vålerenga fremstår som småtasser når de blir herja med ute på matta. Vi kommer ikke engang til skikkelige sjanser. Vi har vel ikke helt trua på at denne kampen snus. Men! Rarere ting har skjedd før.

Bytte i pausa: Tobias Christensen ut, Odin Thiago Holm inn.

To minutter inn i andre omgang. Farlig sjanse for Gent. Legger inn foran litt for åpen kasse. Tissoudali(?) skyter uttafor.

Gent jager flere mål. Her skal det scores.. Bruno kommer gjennom på midtbanen men blir stoppa på 16. Vålerenga virker litt mer enige defensivt nå.

Vålerenga i et spennende angrep etter 54 minutter. Spiller rundt Gent og presser mot mål. Ender i kontring som stoppes av VIF-forsvaret før det snur tilbake igjen.

Det bølger! Vålerenga virker sikrere.

Faen! 56 minutter er spilt. Gent kommer i angrep og Tollås er uheldig med en klarering og sender den rett i beina på en Gent-spiller som kjører den i mål. Dette er dritt.

Gult kort til Bjørdal for noe småtteri. Så ikke helt hva det var.

Bytte Gent: En belgier ut og en annen inn.

Nå ser vi hvor farlige Gent er. Odin snubler over ballen og de er på med en gang og rusher mot mål. Blir stoppa før det blir for ille, men man skal ikke si noe på angrepsvilligheten.

67 minutter. Osame kommer på et løp og får den gjennom til Bjørdal før den til slutt havner hos Borch som legger skylegger inn. Corner til Vålerenga. Kommer ikke noe mer ut av den. Offside.

Straffe til Gent etter en tynn hands. Når er det mørkt utpå der.

• Bruno bommer og skyter over.

Bytte Vålerenga: Ut Seedy Jatta, inn Henrik Udahl

80 minutter. Bjørdal dribler og dribler på høyrekanten, men kommer ikke gjennom. Gent-forsvaret blir til slutt så irriterte at de feller han. Frispark i gunstig posisjon, men Borch får ikke lurt den inn.

Bytte Gent: Ut Odjida-Ofoe, inn enn eller annen fyr.

Seks min til ordinær tid og Gent får en corner. Dårlig innlegg men ballen lever. Ender ikke i noe.

87 min spilt. Nytt mål til Gent. Yonas Malede kommer inn aleine på venstre og møter fint lite motgang. Slenger den i mål. 4-0 står det nå.

Der var det over. 4-0. Sånn gikk det. Russelåta til Gigi D’Agustino spilles og belgera synger med.

Oppsummering: Gent er milevis bedre enn oss. Vi slipper gjennom alt for mye og blir til tider rundspilt av et langt sterkere lag. Det vi kan ta med oss fra denne kampen er vel erfaringa fra Europa. Det er absolutt ingen sjanse for at vi snur i hjemmekampen og går videre i år. Nå må fokuset være på serien og cupen. Det er noe dritt å ryke ut, men faen heller. Vi må bare prøve igjen neste år.