Dagboka torsdag 22. juli 2021

I dag er det endelig tiden for det vi har venta på i ti år, minus ei uke. Nemlig Vålerenga i Europa! I kveld møter vi Gent borte i Belgia og på grunn av «situasjonen» er det nesten ingen fra Norge som får kommet seg på stadion. I tillegg til at Belgia regnes som en … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 22. juli 2021»

I dag er det endelig tiden for det vi har venta på i ti år, minus ei uke. Nemlig Vålerenga i Europa!

I kveld møter vi Gent borte i Belgia og på grunn av «situasjonen» er det nesten ingen fra Norge som får kommet seg på stadion.

I tillegg til at Belgia regnes som en pariastat fra norske myndigheters ståsted, et land der sykdommen flyter i gatene, folk ligger ødelagte i kanalene og man er heldig om man kommer helskinna fra et besøk, har UEFA bestemt at det ikke er lov med bortesupportere i kvalikkampene.
Ikke noe av dette har hindra en liten gjeng dedikerte Vålerengasupportere i å stikke nedover, og VPN er selvsagt representert på reisen.

På puben i går talte vi ni mann. En liten, brokete gjeng der de fleste har masa seg til et pressepass, mens noen andre bare krysser fingra for at det er mulig å komme inn på matchen.

Vi kan vel ikke si at vi setter spesielt stort preg på byen, men vi har i det minste det gode humøret og da sola gikk ned i går kveld tok vi frem sangstemmen.

Preg settes

Man merker dog at det mangler rundt 500 til på turen. Det hadde vært herlig! 500 syngende, glade supportere presse seg inn på et altfor lite utested på ett av de mange torgene i byen.

For all del, et fint sted som hadde blitt vakrere om det var kledd i blått og rødt.

Ikke helt Akerselva, men det får duge.

Og de kommer vi til å savne i kveld også. Etter det VPN erfarer, anser de lokale supporterne dette som en treningskamp på vei til gruppespillet. Dette skal ifølge de vi har snakket med være ren overkjøring. Gents maskineri mot en gjeng glade amatører fra Skandinavia.

Vi skal være heldige om det kommer noen på matchen i det hele tatt, sies det.

Og sånn anser også de aller, aller fleste VPN har snakket med av Vålerenga-supportere også at situasjonen er. Vi skal ikke bli skuffa om det går i dass. Det må vi bare regne med, er gjennomgangstonen.

Noen har beskrevet det som at Wolverhampton slår ut Barcelona.

Men det er lov å drømme! Fotballen er rund, cup er cup, David jula opp Goliat og alt det der.

Vår analyse

Men sånn helt ærlig, det er faktisk ikke umulig å klå dette laget dersom vi spiller på vårt beste. De liker 3-4-1-2, og gjerne med Andreas Hanche-Olsen på høyresiden bak. Ethvert lag med en Hanche-Olsen på banen, bør være overkommelig for oss.

Deres store stjerne er Roman Jaremtsjuk, som scoret mål for Ukraina i årets EM. Mer om motstanderen finner du i denne utmerkede saken fra Aperopet.

– Jeg sa til spillerne i dag at jobben min er å si at vi kan slå Gent, men jeg mener det også. Jeg sier det ikke bare fordi jeg er forpliktet til det, men fordi jeg har studert motstanderen veldig nøye, sa Fagermo til klubbens sider før avreise.

Ja, Gent er muligens et bedre lag enn oss, men Molde slo i vinter både Hoffenheim og Granada i enkeltkamper i Europa. Dette er absolutt ikke en tapt fotballkamp selv om motstanderen har gode enkeltspillere og har god fysikk.

Norsk Tipping gir deg 1.43 for Gent-seier, 4.20 for uavgjort og 6.20 for Vålerenga-seier.

[poll id=»346″]

Vålerenga i dag

Kampen begynner kl 2030, og Bohemen har ikke et ledig bord i kveld. Du ser den på VG + og/eller direktesport.no. Dersom du er misfornøyd med kveldens dommer, er det greit å vite at han heter Mario Zebec og kommer fra Kroatia, og at du allerede nå kan kjøpe billett til returoppgjøret i Oslo torsdag 29. juli kl 19.

 

 

 

Legg igjen en kommentar