Vålerenga – Frisk Asker 4-1

Endelig! Seriestarten er her. Isflata på Nye Jordal bader i veldig mye lys, tribben er så og si full og Spellare sklir rundt med kliss nye drakter. Deilig! Nevnte jeg at det er seriestart?

Klubbsang 3
!

Vålerenga stiller uten Nøkleby Svendsen og Gabriel Koch, som er skadet. Frisk har også et par stykker på skadelisten, deriblant Spilleføreren deres Bonsa. Bonsa har aue i benet etter at noen datt på han på trening.

1. periode
Det er alltid litt kålabi tidlig sesongen, men Vålerenga har et lite spillemessig overtak på. Rekka med Finstad og Karta med Johansen er alt annet en en Doughnutlinje. Johansen er kreativ, har myke håndledd og setter opp begge gutta flere ganger. Det blir kaos et par ganger, men dessverre ikke mål. Karta lider litt av å være venstrefatta på venstreving. Han får ofte dårlig vinkel når han blir satt opp av Johansen.

Mål blir det dessverre på Frisk. Litt mot spillets gang Har de dropp i vår sone. De vinner den, spiller back – back på blå og skuddet fra Wasenden styrer Anton Holm i nærmeste.

Etter dette er Vålerenga litt rystet. Frisk Asker etablerer seg i vår sone og kjører oss hardt i et par bytt før vi får ristet av oss goalen.

Når vi ligger under spiller gutta aggressivt og fint i egen kasse. Både Olimb, Finstad og Solberg deler ut noen brikker og Askerslaskene mister momentum. Etter 17 min kriger Eriksson inn sin egen retur og Jordal eksploderer i eufori. Deilig å se en av nysigneringene slå til i premieren.

4. rekka med Thoresen, Byrkjeland og Brekke Henriksen jobber også bra. Byrkjeland er stor og når han får fart på røra går det virkelig unna. Frisk lider når de må prøve å bygge opp bakfra og Byrkjeland forechecker.

Med inntak av Vålerenga er litt rustne i egen sone og Solberg gir Valkvæ Olsen en mulighet alene med Tuben så skjer det ikke noe mer i 1. periode og laga går til pause på 1-1
Skudd
VIF – F/A:
7-9
Mål VIF:
1-1 Eriksson (Auk – Røymark)

2. periode
Våklerenga er hidsigst på grøten i starten av 2. periode og når Røysa får en kakk på hanskene alene med Eltonius så får Vålerenga en tidlig mulighet i PP. Det er Lindström som måtte sette seg. Han hadde ikke nok fart og kom bakpå og må kakke.

Vålerenga setter Frisk uten press i overtallsspillet, men scorer ikke. Utvisningen blir starten påen rotete periode. Ingen av laga klarer å spille seg gjennom nøytral sone og det lugger begge veier. Bedre blir det ikek at det stadig er en mann som ryker på 2 min i syndebingen.

I undertall er Frisk gode. De graver seg ned i egen sone og forsvarer egen keeper godt – og blir Vålerenga for ivrige så prøver de å blitze oss.

Selv strategier og defensive forsvarsverk som ser uovervinnelige ut på papiret har det med å slå sprekker og etter 17 min (igjen) så taper Frisk noen dueller i rundtvantet og Røysa rier den til seg og speller til Eriksson som har tredd inn på kontoret til Gretzky. Fra bak mål finner han Bengtsson som bare styrer pucken til Røysa som kommer inn i slotet på blindsiden av backen. Røysa visper pucken inn bak Eltonius og Vålereenga

Skudd
VIF – F/A:
8-4
Mål VIF:
2-1 Røymark (Bengtsson – Eriksson)

3. periode
Vålerenga går på is igjen for å drepe kampen og de klare å få en tidlig goal. Thomas Olsen skjører inn for Eltnius, får av et skudd og returen rikosjerer av Olimb og går i mål. 3-1 og Vålerenga har gjort dette vanskelig for Johansen å organisere et motangrep. Særlig med hjelp får han ikke av sine fotsoldater på isen. Frisk er udisiplinerte og ryker på flere direkte dumme utvisninger. Stort sette fløy det som en kette med 3-4 hodeløse bønder med styrthjælm, tunge klubber og umedisenert bipolar lidelse utpå der. Vålerenga på sin side har god kontroll, tar seg tid og spiller rundt Frisk Asker. Straffa Lindström fikk spiste Tuben til frokost. Helt nydelig.

Apropos Lindström; Noen som savna’n i dag? Olimb har tatt nummeret hans og var 1+1 i dag. Bengtsson varta opp med assist og Eriksson hadde mål og assist.

Skudd
VIF – F/A:
12-10
Mål VIF
3-1 Olimb (Olsen – Rokseth Bøen)
4-1 Partanen (Auk – Olimb)