Vålerenga parkerte Manglerud i garasjen

MS har tatt seg opp etter at Radio-Roy og Dilfe-Morten tok over MS-skuta i sommer. De har fått en liten bukett med leiesoldater som holder et godt nivå og fått hele spillergruppa til å tro på spillesystemet deres. Det har gitt resultater. MS lukter på en plassering på øvre halvdel og de tar skalper, slik som Storhamar Dragon sist.

1. periode
Før kampen har satt seg så scorer Partanen litt ut av ingenting. Olimb vinner en dropp i offensiv sone, Partanen sklir inn bak han og føser en puck på mål. Gillian klarer ikke ta den og hele 5 femmeren kan skli foran egen benk og klaske votter. Tror den gikk inn på nærmeste stolpe og det er i tilfelle for dårlig av ham.

Etter dette slipper Vålerenga seg litt ned og MS tar over. Det kan nesten se ut som at de tar litt lett på oppgaven fordi de fikk et tidlig og litt soft mål. Så lenge 1. rekka deres er på isen så kan man aldri være helt trygg. Bejmo er en stødig center og både Crackhead og Parker-Bowles er hurtige, har et bra skudd og har nok finesse og håndledd til å gjøre ting på egenhånd. I tillegg så er Ricin i backrekka flink i oppspillfasen. Ricin til Crackhead var et oppspill man så flere ganger og var Vålerenga i ubalanse da eller ikke klarte å ta ned farten i midtsonen så måtte man fort stole på Tuben stod i mot presset fra The Chemical Connection. Nå gikk de fleste skuddene til MS enten i blokka eller utenfor, men man kunne ane at det fort kunne smelle. Det kom noen, pass, en finte her og der som indikerte at dette er gode spillere.

Tuben gjorde jobben han i en ikke veldig velspilt periode og siden Vålerenga ikke produserte noe mer offensivt så gikk lagene i garderoben på stillingen 0-1.

2. periode
I denne perioden har Vålerenga et ganske solid overtak. Grønne-Gilliam får tidvis ganske mye å gjøre ettersom bl.a. Ahlholm er hissig på grøten.

Vålerenga tar litt større sjanser og har ikke like stort fokus på de defensive oppgavene i denne perioden virker det som. Andersson og Trygg vil nok drepe kampen. Det gir jo også MS noen muligheter. Største muligheten kommer når en i grønt får pucken fra ca rundvant og er helt naken i slotet. Tror det var Hermansen som plutselig var ledig og han rapper til. Heldigvis går skudden rett på Tuben som er med på notene.

Tross et spillemessig overtak og skudd nok til å ha skutt Gilliam skikkelig varm så blir det ingen mål i 2. periode. Vålerenga må gå i garderoben med en litt utrygg 0-1 ledelse.

3. periode
Det er alltid litt svett å være i disse situasjonene. Spillemessig så har man kontroll, men det kan fort snu. 1-1 hadde gitt MS en grei boost, og da kunne de ha tatt med seg alle poengene. Heldigvis skjer ikke det det. Partanen er heit i kveld og og limer pucken opp i venstre kryss fra blå etter ca 5 minutter. Det som skjedde var at Olimb tar med pucken over blå og i det han møter motstand så tar han en halv Gretzky og vender ut og bakover, gir seg selv tid og rom og passer til Ekelund. Kalle Ekelund dytter den videre til Partanen, som med kjeften full av is i god finsk tradisjon prikkskyter pucken opp i redet og legger kampen mer eller mindre død.

Det kunne blitt kamp igjen da Bryhnisveen ble satt opp i slotet. Heldigvis for Vålerenga så valgte han å skyte krysstang ut i stede for krysstang inn med 5 min igjen på matchuret.

Helt mot slutten tar MS ut keeper og Vålerenga får pucken dypt inn i MS’ sone. Olimb får tak i pucken bak MS-målet og ser at giftige Ricin dekker egen målgård. Olimb visper pucken inn foran mål og går inn via Ricin.

En effektiv aften for Mathis blir kronet med mål helt på tampen.

Vålerenga rir av de siste sekundene og tar en seier, i en ikke altfor velspilt kamp, på borteis og Tuben får seg en velfortjent smultring. Det er innafor.