Sliteseier hjemme mot TIL

Etter en magisk rekke med kamper så kom feilskjæret mot Ham-Kam, Vålerenga er sin egen Robin Hood og har det med å komme med u-hjelp til de plassene det er mestnaturlig at NRK spiller inn Der du skulle tru at ikke nokon kunne bu. Hamer er en sånn plass. Tromsø en annen. Vålerenga. Sjøeng – … Fortsett å lese «Sliteseier hjemme mot TIL»

Etter en magisk rekke med kamper så kom feilskjæret mot Ham-Kam, Vålerenga er sin egen Robin Hood og har det med å komme med u-hjelp til de plassene det er mestnaturlig at NRK spiller inn Der du skulle tru at ikke nokon kunne bu. Hamer er en sånn plass. Tromsø en annen.

Vålerenga. Sjøeng – Hedenstad, Tollås Nation, Strandberg, Zuta – Bjørdal, Holm, Strand – Layouni (37 min Christensen), Børven (46. min Udahl), Sahraoui

1. omgang
1. omgang er mest av alt en stillingskrig. Tromsø vil gjerne lokke Vålerenga frem slik at de kan komme på kontringer, men Vålerenga spiller ikke like naivt lenger og prioriterer i større grad defensiv kontroll. Første sjansen kom etter 15 minutter da Layouni satte opp Hedenstad  ved spille fem og førti fra døddlinja. Hedenstad er ikke en naturlig målscorer og får ikke et skikkelig treff og ballen nærmest spretter av stamfoten hans.

Mot slutten vinner Christensen ballen og setter fart mot et TIL-forsvar som ikke er i balanse, Han har med seg Sahraoui på venstresiden og Bjørdal på høyre. Velger det letteste pasningsalternativet i Sahraoui, men skuddet hans blir blokkert i siste sekund.

Christensen kom for øvrig inn for en Layouni som tidlig signaliserte at han måtte byttes ut

TIL produserer også noen halvsjanser, men klarer ikke sette Sjøeng på noen store prøver.

Totalt sett en ganske innholdsfattig omgang. Fagermo er neppe veldig fornøyd og det ville ikke forundre VPNs ekspertpanel om vi får se et Vålerenga i 2. omgang som har et større fokus på å prege spillet i hver boks.

I pausen gjør også Fagermo et bytte. Børven måtte ta en tdilig dusj og inn kom Udahl. Børven var mer eller mindre usynlig i omgangen han fikk, men han fikk heller ikek mye å jobbe med.

2. omgang
Som antatt så er Vålerenga mer påskrudd etter pause. De er mer aggressive og bevegelse uten ball er også bedre. Vålerenga produserer enel halvsjanser ved blant andre Bjørdal og Zuta. Bjørdal kommer også i fokus etter å ha blitt taklet inn TILs trener. Både Bjørdal og Helstrup ble liggende etter hendelsen. Bjørdal fordi han landet på hoftekula til Helstrup med neseryggen og Helstrup fordi han er en stor fan av Harald Aabrekk.

Begge er ganske kjapt på bena igjen. Bjørdal får en pakke tamponger i hvert nesebor, men Helstrup er på bena etter en rask fjernhealing av Levi Jensen. Glory! Halleluja!

Vålerenga er langt mer aggressive i denne perioden og vinner stadig tilbake ballen høyt på TILs banehalvdel. Sahraoui, Holm og Strand gjør en god jobb her.

Helstrup er enig i at det går den veien høna sparker for til og gjør endel bytter for å få orden på det defensive. Fagermo på sin side bytter inn Dicko Eng på bekostning av Petter Strand. Det gir laget mer eksplosivitet og avslutteregenskaper. Det passer inn i kampbildet som er i ferd med å utvikle seg. Vålerenga har nok servitører. De trenger noen som kan drepe kampen.

Kampbildet forsterker seg med Dicko Eng på banen og ca 10 min senere får Vålerenga en corner. Bananen lander på hodet til Strandberg som styerer den på mål. Ingen stor avslutning, men nok til at Haugaard roter den inn i egen kasse. Supportere fra Tromsøs nest beste fotballag ropte på straffe. Hva supporterne av Tromsøs beste lag skrek vet vi ikke, men vi tipper; T komma U komma I komma L, Tromsdalen Ungdoms- og Idrettslag.

Derfra og inn så jakter Vålerenga 2-0 samtidig som TIL veksler mellom å henge litt i tauene og satse alt på de overgangsmulighetene som kom. Magnus Sjøeng måtte i aksjon et par ganger og med avslutningen på kampen mot Ham Kam friskt i minne så var man ikke trygg på seier før dommeren blåste av kampen.

Alt i alt en kamp der Vålerenga hevet seg i 2. omgang og strengt tatt burde ha avgjort kampen før TIL kom tilbake på slutten og gjorde det spennende.

Legg igjen en kommentar