Amor leverer endelig varene!

To seire på rad og scoringer i to kamper på rad av Amor Layouni. VPN skal ikke påstå at alt er fryd og gammen i Vålerenga igjen, men sjukt deilig med tre nye, fortjente poeng. FOTO: SPORTFOTO Sarpsborg – Vålerenga 0-1 (0-1). 5.019 tilskuere. Mål: 0-1 Amor Layouni (29). Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden. Vålerenga (4-3-3): Magnus … Fortsett å lese «Amor leverer endelig varene!»

To seire på rad og scoringer i to kamper på rad av Amor Layouni. VPN skal ikke påstå at alt er fryd og gammen i Vålerenga igjen, men sjukt deilig med tre nye, fortjente poeng.

FOTO: SPORTFOTO
Sarpsborg – Vålerenga 0-1 (0-1). 5.019 tilskuere. Mål: 0-1 Amor Layouni (29). Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden.

Vålerenga (4-3-3): Magnus Sjøeng – Vegar Eggen Hedenstad, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg (Tobias Christensen fra 34.), Leonard Zuta (Odin Thiago Holm fra 45.) – Henrik Bjørdal (Magnus Riisnæs fra 81.), Fredrik Oldrup Jensen, Petter Strand – Amor Layouni (Jacob Dicko Eng fra 81.), Seedy Jatta (Henrik Udahl fra 64.), Osame Sahraoui.

– Vi spilte årsbeste i første omgang. I dag får vi til et offensivt spill som gjør at vi kunne scoret flere, sa Fagermo til Eurosport og alle som ville høre på.

VPN har som Fagermo ikke levert stabilt bra i år, men vi er dypt imponert over de som faktisk gjør jobben der ute. 🙌🏾🙌🏻

Usikker på om det er innafor å bruke emoji her, men noen gjør virkelig jobben som vi andre i og rundt Vålerenga får glede av. Respekt til de som drar på bortekampene og lager den stemningen der!

Ekstra moro er det også at Amor avgjør kampen etter å ha tråkket seg forbi fire-fem Sarpsborg-spillere. Han er jo ikke akkurat kjent for å levere varene i Vålerenga-drakta, og vi er mange som har vært skeptiske til at han har fått sjansen igjen og igjen. Kanskje vår beste spiller i forrige runde, og nå var han rett og slett en lirare som avgjør det hele. Hvem savner Dønnum på sånne kvelder? Ikke misforstå – vi savner Dønnum i landslagsform.

Glede hos alle – ikke minst Fagermo – etter å ha hentet hjem poengene. Men det er jo egentlig mer lettelse enn ekte glede på sånne kvelder, for Sarpsborg kunne ha utlignet på slutten. Det har skjedd før i Vålerenga-land. Men samtidig kunne både Odin og Seedy sørget for 2 og 3-0.

For to år siden vant vi også 1-0 i Sarpsborg, men da var det en tupp fra Dønnum som reddet oss.

Noen skår i gleden er det dog: Ivan måtte av med skade like etter scoringen og Zuta fikk en hodeskade og ble byttet ut til pause. Oldrup og Petter Strand ble dermed skjøvet fra midtbanen og ned i forsvaret. Brage og Brynjar ble ikke kastet innpå, og det tyder vel på at Fagermo mener de ikke holder nivået. Hm…

Det er gøy å se Sjøeng. Ja, han gjør noen feil innimellom, men han er modig og tør å kaste seg inn i situasjoner hvor han kan få skikkelig vondt. Når han går ut og bommer i den innleggssituasjonen på slutten, så er nok det en konsekvens av at han er full av adrenalin etter å rett før, helt uredd, ha kasta seg inn i masse motstanderbein på egen fem-meter og avverge en stor sjanse.

17 poeng på 14 kamper og 12. plass på tabellen. Det er jo egentlig ikke noe å juble over, men nå er vi fortsatt der at vi trenger poeng for å unngå nedrykk. Dessverre. Vi må plukke poeng jevnt og trutt.

Optimistene iblant oss kan leke med dette regnestykket: Vinner vi på søndag hjemme mot Viking, har vi 20 poeng på 15 kamper, to kamper til gode på Viking og samtidig er vi bare to poeng bak Viking (dersom hengekampene vinnes). Viking er på tredje plass (just saying).

Det er altså Viking hjemme, Jerv borte lørdag 30. juli på Sørlandet og Aalesund hjemme søndag 7. august. Seks poeng her er vel til å leve med her, eller hva sier du?

[poll id=»373″]

 

Legg igjen en kommentar