Dagboka tirsdag 17. mai 2022

Det er ikke mye å rope hurra for i Vålerenga på 17. mai. Vi fikk med oss et poeng, men vi er dessverre for langt unna der vi skal være. Foto: Sportfoto 1-1 mot HamKam er rettferdig nok, men her kunne vi både tapt og vunnet. Ekstra surt er det selvsagt at dommer Sivert Øksnes … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 17. mai 2022»

Det er ikke mye å rope hurra for i Vålerenga på 17. mai. Vi fikk med oss et poeng, men vi er dessverre for langt unna der vi skal være.

Foto: Sportfoto

1-1 mot HamKam er rettferdig nok, men her kunne vi både tapt og vunnet. Ekstra surt er det selvsagt at dommer Sivert Øksnes Amland overser en klar straffe i det 91. minutt. 16-åringen Benjamin Faraas hadde nettopp kommet innpå da han sparket Ivan i beinet i det 91. minuttet – og dommeren står sjukt godt plassert og slår armene ut. Det er for dårlig.

Denne dommeren passer nok bedre til å dømme Gneist mot Sotra, som han skal gjøre på torsdag. Der funker det nivået han la seg på.

Men hadde vi fått en straffe på overtid og vunnet ville vi spillemessig fortsatt vært for dårlige. Og det er her vi er ved sakens kjerne. Ja, vi har 10 poeng etter 7 kamper – ikke veldig bra, men heller ikke krise. Tre poeng bak tredjeplassen og fire poeng over direkte nedrykk. Men spillemessig fremstår Fagermos lag som en gjeng som bare triller ball uten evne til å skape farligheter.

Julian Madsen, sportslig leder i Heming og tidligere trener for flere av Vålerengas elitesatsingslag i ungdomsfotballen. Og selv om det snart er 10 år siden, nevner vi at han i 2013 ble kåret til årets unge trener av Norsk Fotballtrenerforening.

– Joachim Jonsson må trylle i sommervinduet, for det er mye som mangler i denne troppen dessverre… Det skumle her er at stort sett alle som startet i dag (minus Osame og Ivan) er Fagermo-signeringer. Han har fått laget han vil ha, og det funker ikke… Enten mangler man en plan, eller så er planen man har for vanskelig. Tror ikke det er det fysiske det står på her, men en god blanding av taktiske (relasjonelle) og mentale ferdigheter det skorter på, twitrer Madsen.

– VIF under Fagermo fungerer greit når kampene er «åpne», og det er litt rom som frontrekka kan boltre seg i. Man har også fungert godt når man får gjenvinninger høyere opp i banen. Kampen mot SF er et eksempel hvor man både fikk en åpen kamp, og hvor det høye presset satt.

– I de kampene hvor enten VIF eller motstanderen blir veldig lave, så sliter man maks. Vi skal prise oss lykkelige for at HamKam fortsatte å angripe (nesten ukritisk) etter de tok ledelsen i dag, for ellers hadde man tapt. Kampen ble mer åpen etter HamKam tok ledelsen, twitrer Madsen.

[poll id=»370″]

Dagboka kjøper glatt den analysen. Det ser ut som det har sneket seg inn en alvorlig ukultur i laget, hvor det skal tråkkes på ballen og trilles bakover og sidelengs i stedet for å kjøre hurtig framover når momentet er der. Dermed mister vi alt for ofte muligheten til å skape sjanser.

Så kan det selvsagt hende at spillerne ikke er gode nok, men i år ligner vi mer og mer på det vi ikke likte med Ronny Deila-prosjektet. Den offensive samhandlinga slutter når vi nærmer oss 16-meteren. Fagermo må skape endring. Vi har verken råd eller trua på at Jonsson kan trylle inn noen signeringer i sommer som kan få laget til å skinne.

Men det som var fett i går, i tillegg til Osame og å se Odin ta tak og heve nivået, var denne gjengen og denne tifoen!

https://twitter.com/VTrofaste/status/1526312483316809734

Legg igjen en kommentar